Uus rubriik õpetab, kuidas olla heas vormis - nii kehalt kui vaimult

Homme alustab sekretar.ee-s oma elu uus blogi – Sparta spordiblogi, kus Sparta spordiklubi treenerid jagavad teadmisi, kuidas ennast oma kehas nooruslikult ja mugavalt tunda.

Faktid räägivad, et valdav osa kontorites töötavaid naisi suure osa oma tööpäevast istuvad – kas oma töölaua taga või koosolekutel või koolitustel. Pärast tööpäeva istutakse jälle – kes kohvikus, kes kinos-teatris-kontserdil, kes pärast koduseid töid-tegemisi teleka ees. Loomulik ju – puhkama peab! Eks paljud on tuttavad mõttega: "Ma ei jõua õhtul pärast tööd midagi enam teha!"

Ja on aegu, mil tõesti ei jõuagi. Samas öeldakse – mida rohkem teed, seda rohkem jõuad.

See ütlus peab 100protsendiliselt paika ka füüsilise tegevuse puhul – mida treenitum on keha, seda aktiivsemalt end tunned, seda ärksam on ka vaim ning rõõmsam meel. Ja seda kindlasti ka pildi tõttu, mis Sulle juba kuu aega pärast trenniga alustamist peeglist vastu vaatab.

Sparta spordiklubi treenerid juhatavad Sind nüüd igal teisipäeval samm sammu haaval, praktilisi teadmisi ja soovitusi jagades mööda rada, mille lõpus on Sinu enda valitud kujutluspilt sellest, kui hästi Sa ennast oma kehas tunned ja välja näed. Treening ei tähenda ainult füüsilist koormust. See tähendab ka teadlikku toitumist, elustiili ja tasakaalustatud eesmärkide seadmist.

Aeg-ajalt kirjutan Sparta spordiblogis ka mina. Katsejänese rollis. Nimelt teen ise läbi kõik erinevad treeningud, mida treenerid siin blogis tutvustama hakkavad ning annan kogetu edasi lisaks treeneri õpetustele ka läbi treenija silmade, õigemini lihaste – milline oli üldmulje, kuidas konkreetne trenn „töötas” ja millised on võimalikult libastumise kohad.

Aus diil – ei mingit ilustamist! Kindlasti ei tule siia eufoorilisi hõiskeid sellest, kuidas ma juba kahe nädala pärast olümpiavormis olen. Sest enne seda tulevad higi ja valutavad lihased.

Ja veel enne seda tuleb igal trenniga alustajal selgusele jõuda selles, kuidas valida sobiv treening, kuidas treenimist alustada ning mis koht see spordiklubi üldse on.

Aga kõigest sellest juba homme!

Osale arutelus

 • Lemmi Kann, Sparta spordiblogi - Lemmi Kann

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine