17. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poks ilma sinise silmata

Mis saab siis, kui omavahel ristata poks ja aeroobika? Vastus on -  Boxmix, moodne  aeroobikatund, kus  lihtsates liikumiskombinatsioonides kasutatakse kergesti omandatavaid poksi ja enesekaitse liigutusi.

Treening keskendub erinevate käe- ja jalalöökide harjutamisele, seda ilma keerulise koreograafiata.

Lühikeste liikumiskombinatsioonide abil, milles leiab erinevaid elemente nii tai poksist, kung fu´st, karatest, kickboxist kui capoeirast, arendatakse tõhusalt üldfüüsilist vormi ja vastupidavust.  Pealaest jalatallani. Treenime tunnis tasakaalustatult ning mitmekülgselt nii üla-, kui ka alakehalihaseid, kehavalitsemist, tasakaalu ning keha keskosa fikseerimist. Ühtlasi saab ka tõhusa koormuse südame- veresoonkonna vastupidavuse saavutamiseks.

Tähtis on tugev vundament

Oma keha kuulates ei tohiks Boxmix  treenitud inimesele üle jõu käia ja see sobib igas vanuses naistele ja meestele. Kuna tund on võrdlemisi suure füüsilise koormusega siis sobib see paremini inimestele,  kes on juba natuke trenniga tutvust teinud. Boxmixi ei soovitaks nendele treenijatele, kellel on probleeme liigestega ning rasedatele, kuna kombinatsioonid sisaldavad ka hüppeid.  Kui aga on tõsine soov ikkagi see treening ära proovida, saab hüpped asendada alternatiivsete harjutustega.

Nagu  maja ehitades nõnda on ka Boxmixi puhul tähtis tugev vundament. Kui põhilöökide tehnika on esimeste treeningute käigus juba omandatud, ei jää muud üle kui treeningust vaid naudingut tunda. Tundi tulles ei oota treenijat iga kord uued kombinatsioonid, korratakse eelnevalt õpitut ning järk-järgult lisatakse treeningusse uusi kombinatsioone. Tunni lõpus pannakse mõnusalt proovile kõhulihased ning luban, et kätekõverdused saavad varsti üheks Sinu lemmikharjutuseks.

Paremsirge kujutletavale ülemusele

Kuigi treeningu nimi - Boxmix  viitab sellele, et mängus on poksilöögid, pole vaja karta, et lahkud spordisaalist sinise silmaga või murtud ninaga – lähikontaktini selles treeningus asjad siiski ei lähe.

Tegemist pole reaalse lähivõitlusega, vaid  tõhusalt kaloreid põletava tunniga, mis annab muuhulgas võimaluse negatiivsed tunded välja elada kedagi reaalselt kahjustamata. Löökide sooritamise paremaks tunnetamiseks soovitan neid teha näiteks kujutletava vaenlase peal.  Mõttes võid paremsirge virutada tööl pahas tujus olnud ja ebaõiglaselt käitunud ülemusele või kodus riided vedelema jätnud abikaasale.

Boxmix on hea vaheldus tantsulistele aeroobikatundidele, täidab “patareid” teistsuguse energiaga ning annab väga hea vaimse ja füüsilise vormi.

Tähelepanu, naised! Pärast nendes tundides käimist on pimedatel talveõhtutel oluliselt julgem koju minna.

Autor: Lemmi Kann, Sparta spordiblogi - Gina Bergmann

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700