Uus klassika „Algus“

Tere, kallid lugejad. Tänases kirjatükis  viiksin teid  nüüd juba  sügavamale filmimaailma, täpsemalt algusesse. Aasta film on kohal. Keritud kettale ning  ootab  kinoaplaid silmi.  

Uue sajandi Stanley  Kubrick, geniaalne filmiarhitekt  Christopher Nolan on saanud maha “ülemõistuse“  filmiga „Algus“ -  emakeeli  „Inception“.  Film on otseses mõttes kaua tehtud kaunikene. 

Stsenaariumi  kirjutamist alustas Nolan juba 10 aastat tagasi. Loo allikaks on lavastaja isiklik kogemus teadvusel unega. See on uni  mille käigus on inimene teadlik, et magab ja näeb und.  Lühidalt kõrvaldas ta  kõik piirid, lasi mõistusel tänavakeeli „hullu panna“ ning  idee ja vorm ise vormisid loo tulvil pidurdamatut  fantaasialendu. Olles lahti saanud mõistuspärastest piirangutest  räägib lavastaja meile pingest tummise, peadpööritavalt  kihilise  loo alateadvuslikust  tööstusspionaažist.

Fantastilise põneviku mängivad  suureks  kaamerasilma ette rivistunud tugev näitlejate baas. Juhtivrollis jagub mul taas palju kiidusõnu Leonardo DiCapriole, kelle kehastatud tegelase Dom Cobbi  tööks on  varastada väärtuslikke saladusi sügavalt alateadvusest magamise ajal, mil inimese meeled on kõige haavatavamad. Oskused on teinud mehest hinnatud spetsialisti kaasaegse tööstusspionaaži vallas. Samas on see töö teinud temast rahvusvaheliselt tagaotsitava põgeniku, kes on kaotanud kõik, mis talle kallis oli.

Rohkem filmi sisust teile ei avalda, seda räägib teile juba film ise. Kriitikud on pannud eos filmi „Algus“ ajatu  märgistusega linateostega ühele joonele. Kui kunagi arvati „Matrixi“ kohta, et film saab olema liiga keeruline ehk "sophisticated", et kommertsmaailmas  piisavalt edukas olla, aga filmist sai uus mõõdupuu ja kohene klassika (instant classic). „Algus“ on täpselt samast puust film, mille järgi järgnevad 10 aastat filmitööstuses mõõtu võetakse, võin selle peale mürki võtta. 

Film saab mõjutama väga laia publikut ja püüdma äärmiselt erinevate maitsetega vaatajaid. Tegu on 100%  uue klassikaga, filmi olemuse ABCks on tugev originaalne lugu, mida peab lihtsalt kinos nägema!

„Algus“ linastub 23. juulist. Tule kinno!

Osale arutelus

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Käsi­raamatud

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine