Raha ei maga

Raha on nagu su kallis naine. Ta on kapriisne, ta on võluv , ta tahab tähelepanu ja hoolt. Kui jätad ta unarusse, siis kohe kindlasti  jätab ta su ühel ilusal päeval  maha. Võid selle peale mürki võtta. Iga inimene , kes on vähegi pidanud elus tööd tegema, teab  rahateenimise raskustest.

Mulle ei ole elu kunagi midagi kinkinud, kõik mis mul on, on  teadmised ja oskused. Kõik mida oman, olen teeninud tööga.  

Ei ole ma ka mingi sangviinik, kellel oma energiaga midagi muud peale töö pihta ei ole hakata. Tunnistan, mulle meeldib raha väga. Mitte raha kui raha, vaid raha, kui tarbevahend ja iialgi ei ole teda kurjamit piisavalt.  Olen maailmameister  raha taas ringlusesse  saatmises  ja meid on palju.  Raha, raha ja veel rohkem raha.

Mitte kunagi ei küündi isegi tunnetama mastaape, milliste summadega masin, nimega Wall Street, tehinguid teeb ning millised pompöössed summad paar aastat tagasi finantskrahhiga magama pandi. Vot seda tunneme me kõik kenasti kibedalt nüüd omal nahal. Tunnetamaks seda mõõtu on aeg sujuvalt  jõuda eelmisel nädalal linastunud hitt -filmini  „Wall Street: Raha ei Maga“.

1987nda aasta  klassika on saanud  väärika järje. Meistriteose lavastajaks ja kaasstsenaristiks on loomulikult sellelgi korral Oscarivõitja Oliver Stone ( ”Rühm”, ”JFK”, ”Sündinud tapjaks“). Arvestades hetke majandussituatsiooni, kus liiga paljud on kaotanud kõik. Situatsioonis, kus Gordon Gekko sõnadega: „ Bulls make money. Bears make money. Pigs? They get slaughtered.“ Maakeeli „Rikkad  tõllas, vaesed võllas“ oli Oliver Stone äärmiselt motiveeritud rääkima oma loo, „päriselt väljamõeldud tõsiloo“, pannes kurjajuurest valgekraed tunnetatavalt ridadevahele vangi. Pangandus, mis täissüstitud steroide,  ei ole jätkusuutlik ja kui see mull plahvatas, ei kannatanud sellest vaid loetud pangad, vaid hävisid töökohad, lihtsad inimesed kaotasid oma hoiused ja kodud.

Seda õppetundi on muidugi nüüd kõvasti edasi-tagasi küll juba aastaid nämmutatud, ent endiselt on „surematud  suured“ puutumata. Rahajutud on nüüd selged ja selge on, et raha ei maga. Lähemalt filmist. 80ndate Wall Streeti prints Gordon Gekko (Michael Douglas) on pärast pikki aastaid vanglat taas vaba, tema tütar Winnie (Carey Mulligan) ei soovi temaga tegemist teha. Tulevane väimees, andekas börsimaakler Jake Moore (Shia LaBeouf) üritab Gekko ja tütre suhteid korda saada, kirjutades sellega alla järjekordsele katastroofi retseptile. Mis, kus, kuidas ja kui palju, vaadake juba kinos. Võtaksin siin eelneva kokku ”ahnuse prohvet”  Gekko nägemusega rahamaailmast: „It's not about the money - It's about the game“.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Kinoblogi - Tanel Tatter

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara