2 võimalust pressiteate rahvusvaheliseks edastamiseks

Pressiteadete saatmisega kodumaa pinnal saab hakkama iga pressiesindaja, kommunikatsioonijuht või PR-agentuur, kuid keerulisemaks võib minna rahvusvaheliste teadetega.

Rahvusvaheliste uudiste edastamisel on kõige parem kasutada kohaliku kommunikatsiooniagentuuri abi. Kui seda pole võimalik kasutada(näiteks eelarve on piiratud; kliendil on väga kiire), tulevad appi pressiteadete edastamiskeskkonnad, mis teevad sama töö ära paarisaja dollari eest.

Olen kokku puutunud  nii PR.com`i, PRWeb`i kui Realwire`i teenustega. Viimast kahte kohe ka tutvustan. Kes soovib lugeda PR.com`i võimaluste kohta, külastage ettevõtja Erki Lipre blogi, kes seda alles  hiljuti kasutas. PS: neid võimalusi on palju rohkem, kuid hetkel tutvustan just neid, millega olen ise kokku puutunud ja rahule jäänud.

Nii PRWeb kui Newswire saadab oma pressiteated nii online kui offline  meediakanalitele. Lisaks on nende nimekirjades hulganisti  uudisblogisid, mis paremad teated ära trükivad. Uudis jõuab ka fooorumitesse ja edastamismootorite enda veebisaitidele, kuhu uudis automaatselt üles pannakse.

Enne saatmist lase pressiteade üle vaadata mõnel tuttaval inglasel, kes parandab viimased tõlke-errorid. Nagu iga pressiteate või artikli puhul, kehtib ka siin reegel, et hea teade jõuab kaugele, halb teade avaldatakse ainult teenusepakkuja enda uudisvoos. Soovitan vaadata välismaiste pressiteadete stiili, käia teade SEO pilguga üle.

PRWeb on eelkõige USA turule suunatud pressiteadete edastamise mootor. Kaetud on kõik osariigid, kümned valdkonnad ja loomulikult väiksemad blogid, foorumid ja uudiskanalid. Pakuvad ka teadete kirjutamise võimalust, kuid soodsam on see ise valmis kirjutada. Saatmise hinnavahemik: 80 – 360 USD.

$80 – Basic. Kõige soodsam. Teade saadetakse eelkõige veebikanalitele. Sisaldab monitooringut.

$140 – Standard. Sotsiaalmeediale suunatud teade. Sotsiaalmeedia uudisteadete edastamiseks.

$200 – Advanced. Otsingumootori optimeerimiseks mõeldud teated. Otsingutulemuste parandamine, võtmesõnade lisamine, linkimine ja palju muud. Kõige populaarsem pakett.

$360 – Premium. Kõik eelnevad võimalused + teate saatmine offline meediaväljaannetesse, video ja audio lisamine, lingid ja palju muud.

Tutvustav video PRWeb´ist.

Realwire – EL-i keskne saatmismootor, mille kasutajaliides on veidi kohmakas, kuid see-eest on pidevalt meili või Skype`i kõne kaugusel viisakas kasutajatugi (väga personaalne teenus ja ääretult abivalmis töötajad). Saatmishinnad on 200 + eurot. Hind kujuneb vastavalt lisateenustele (tõlketeenus, toimetamine, SEO, linkide, video, audio lisamine jne).

Realwire`i kaudu saab pressiteateid edastada kõikidesse EL-i riikidesse. Kui rahakott on paksem, siis võib neilt tellida prantsuse, saksa, itaalia või muu keele tõlke. Edastada võib ka artikleid (case study`id, ülevaatlikud lood jne). Hästi kirjutatud lood jõuavad alati väga paljudesse kanalitesse.

Tutvustav video Realwire`st.

KOMMENTAAR

Kui meil on olnud mõni tähtsam uudis, oleme alati kasutanud ka Realwire teenuseid oma pressiteate levitamiseks online meedias. See on kiire ja efektiivne võimalus saada oma teade üles vähemtuntud blogidesse, foorumitesse ja väiksematesse uudissaitidesse. Enamasti panevad sellised väiksemad veebilehed lingi tagasi meie lehele ja see on kasulik ka SEO osas. Oleme avastanud, et hea võimalus kvaliteetblogides kajastuse saamiseks on kirjutada vastavat tegevusharu huvitav case study. Lisaks newswire teenustele on meie oma PR-konsultandid saatnud e-kirju otse oma kontaktidele ning võtnud ühendust väljaannetega.

Priit Vaikmaa, Textmagic.com juhataja

Osale arutelus

• Urve Vilk, PR-blogi Vare & Jaakkola

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

• Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal