20. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lihtsusta, lihtsusta, lihtsusta

On tark koguda “kõik sinnasamusesse saatmise krediiti”. Probleemikuhilaid jääb tunduvalt vähemaks, kui me elu järjepidevalt lihtsustame.

Mul on ikka meeles oma mentori ütlus:”Simplify, simplify, simplify!”

Sageli lähevad laused ühest kõrvast sisse, teisest välja aga too on jäänud kõrvu kumisema. Lihtsustamine on enese piiritlemine. Küsimus on, kas piiride tõmbamine takistab minu isiklikku arengut, pärsib loovust või on asi hoopis vastupidine?

Igasuguse loomingu eelduseks on VAJADUS. Vajadus kasvab välja EBAMUGAVUSEST, viimane sünnib vaimsete-füüsiliste kitsenduste tagajärjel. Parim “kitsendaja”, piiride tõmbaja elus on hirm, seega ei saa teda kuidagi halvaks pidada, küsimus on vaid selles, mida me temaga pihta hakkame. Konkreetsus on alati parem kui pidepunktiteta “laialivalgunud loovus”.

Kolm valdkonda, kus lihtsust luua, on minu arvates järgmised:

1) Suhted. Head suhted on SELGED suhted. Hea suhe pole sõbramehesuhe. Kõigile ei pea mõistetav ega meelepärane olema. Head suhted tuginevad julgusel, tähelepanuvõimel, konkreetsusel. Julgus on võime tegeleda valusate teemadega, minna nende sisse ja vabastada end seeläbi koormast, mis muidu iga lahendamata probleemiga me enestele “kotiga” kaasa võtaksime.

2) Tegevused. Keskendumine vähestele asjadele korraga. Mis on TEGELIKULT oluline ning mis mitte? Tegeleme paljude asjadega kuid kogu virvarri keskel on reeglina vaid 1-2 olulist tegevust. Julgus valida tegevused, kus tunned ennast ära ning jätta kõrvale need, mis sinulik ei tundu on selles võtmesõna.

3) Raha/ materiaalsed küsimused: ära seo oma rahavoogusid kohustustega. Investeeri huvidesse, mitte mugavusse, sest huvi hakkab sulle hiljem nii ehk naa “tootma” rahuldust. Mugavus aga huvi ei tooda, vaid vastupidi, ta toodab ajapikku huvipuudust ehk rahuldamatust. Liiga palju asju tähendab seda, et nemad omavad sind, mitte sina neid.

 

Autor: Urve Vilk, Enesearengu blogi - Kristo Kiviorg

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700