Mida teised küll minust arvata võivad?

Teiste arvamus meie endi suhtes on üheks meie suurimaks hirmuks.

Pealtnäha tundub, et sellist hirmu justkui meis ei eksisteeri, vähemalt me ei märka seda või siis eitame selle olemasolu.

Tegelikult röövib see meilt palju tähelepanu ning suunab jõuliselt meie käitumist. Mida teeb teiste inimeste arvamus meiega? See loob meis kolmik tundeahela: SÜÜTUNNE-VIHA-REAKTSIOON

Kui mina ei käitu nii, nagu minult oodatakse tekib süütunne. Pikka aega süütundes praadimine muudab inimese vihaseks, iga viha avaldub varem või hiljem mingisuguse reaktsioonina. Reaktsioone on kahte tüüpi, mõlemat saab nimetada rünnakuks: me kas ründame iseendid (elame sissepoole, surume end alla, hakkame nö ennast kägistama) või suuname selle kõik väljapoole, hakkame teistega verbaalselt või füüsiliselt kaklema. Süütunne ise ei ripu ka õhus, ta tugineb hirmul, et meid ei armastata, kui me pole sellised või sellised.

Kõige paremini avaldub hirm teiste arvamuse ees vanemate ja laste omavahelistes suhetes. Lapsevanemad kardavad kas teadlikult või alateadlikult lapsega viibimist avalikus ruumis, sest laps ei pruugi käituda vastavalt ootustele, normile. Vanemat ei häiri tegelikult mitte lapse käitumine, vaid teiste inimeste arvamus nende eneste suhtes, me ei tegele mitte nendega, vaid tahame saada respekti iseendile.

Mis oleks võimalik lahendus? Pole vaja teha muud kui teha vahet omaenese mõtetel/ soovidel/ tõekspidamistel ning hirmul, mis siseneb meisse kusagilt väljast ja mis pressib meilt välja sobilikku käitumist.

Kui oleme vastuolus iseenda väärtushinnangutega ja võtame omaks kellegi teise pakutava väljaspoolt, muutume lõhestunud inimeseks. Lõhestunud inimene ei saa olla õnnelik inimene. Selles seisnebki õnnelik olemise lihtsus/raskus, see on lihtsalt valik. Õnn kui valiku küsimus tundub aga meie jaoks liiga lihtne et olla tõsi, arvame, et hea on keeruline, raskesti saavutatav. Hetkest, mil me enam rahvahulka ja nende arvamust ei karda on piiksuvast hiirest saanud möirgav lõvi. 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

KAAMOS GROUP otsib BÜROOJUHTI

Kaamos Group OÜ

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara