26. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 nullivat tunnet

Ainus, kes meie arengut takistada saab, oleme me ise, juhtuda saab see vaid siis, kui laseme negatiivsetel tunnetel end maha trampida, kirjutab Kristo Kiviorg enesearengu blogis.

Eelarvamus

Eelaravamus on üks suuremaid uste sulgejaid. Me laseme ise oma võimalustel liiva joosta. Iga eelarvamus on omandamata kogemus, mis sünnib heal juhul mineviku kogemuse baasil. Enamik meie tõekspidamisi pole aga meie endi kujundatud, vaid oleme need lihtsalt üle võtnud.

Rahulolematus

Me kaebleme oma elu üle rohkem kui arvata oskame, isegi ei märka seda, sest see on muutunud nii automaatseks. Oma töö üle kaeblemine ja hädaldamine on kõige sagedasem. Kui tööpostil ringi vaadata ja inimesi jälgida, märkab seda pea igal momendil. Kõige raskem on siis, kui me ei vasta iseendi seatud eesmärkidele. Kuidas rahulolematus rahuloluks pöörata?

Hirm

See, mida kardame antud hetkel kõige rohkem, tuleks esmajärjekorras ette võtta. Tavaliselt lükkame selle edasi või surume alla. Hirmudele allumine on eluga võitlusse asumine. Hirmule allumine on oma isiklikust võimust ning vabadusest loobumine.

Süütunne

Süütunde jõud elab minevikus. See on iseenda või kellegi teise ootustele mittevastamine. Süü on viha väikevend. Süütunne on heade, abivalmite, kõike teiste eest ära teha ihkavate inimeste haigus number üks.

Kadedus

Kadedus saab eksisteerida vaid siis, kui me ise end teistest vähem väärtuslikuks peame. See tunne elab vaid läbi võrdluse. Kuidas aga saab võrrelda vorsti ja hapukurki? Kadeduse parim ravim on keskendumine omaeneste tegemistele, endast sõltuvale.

 

Autor: Signe Sillasoo, Enesearengu blogi - Kristo Kiviorg

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700