9. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis siis, kui kõik on tegelikult hästi?

Me kipume keskenduma pigem halvale kui heale. Huvitaval kombel on meil pilt selge asjus, mis on meie elus pigem halvasti, mitte asjadest, mis on hästi. Kõik hea ja hüved on iseenesestmõistetavad ja kui nad seda veel pole, muutuvad nad selleks õige pea.

Kõik, mida peame iseenesestmõistetavaks on meie fookusest väljas, seal on kõik, mille üle me tänulikud olla ei oska.

Matkal käimine on hea elu kohta õpetaja, sest ta näitab kui mugav ja ärakorraldatud on meie elu. Matkal olles võid mõista, et puhas selge vesi, mis on meil kraanist igal ajal kättesaadav, on suur hüve. Seal saad aru, et vettpidav katus pea kohal on hüve. Mõistad, kui hea on tegelikult pehme madrats, mille peal ööd veedad. Higist nõretades, parmude rünnakut tõrjudes saad aru, et see, kas kontoris üürgav konditsioneer puhub liiga külma õhku või mitte, kas tool, millel istud, võtab taguotsa higistama või mitte, pole tegelikult oluline.

Mulle on kusagilt meelde jäänud hea ütlemine: “Tervis ei tule haiguse põlistamisest.” Mõnikord on vaja kogeda karme tingimusi, et aru saada heast. Seepärast ongi tagasilöögid elus head, sest nad raputavad meid üles. Alguses võib olla valus, kuid kui sellest läbi minna, muutub valu jõuks, (enese)kindluseks, julguseks. Tänane piin võib homme tähendada head.

Kui keskendume halvale, viime end eksiteele. See on negatiivsuse spiraali sattumine, kus üks halb sündmus järgneb teisele. Seda võibki nimetada üheks neist kehvadeks päevadeks, kus miski justkui ei näi õnnestuvat. Aga mis siis, kui kõik on sellele vaatamata hästi? Laskem pisiasjadel elus olla, sest neist ei sõltu mitte midagi.

Loo lõpetuseks väike tähelepanu/ mõtteharjutus: kirjuta üles vähemalt viis asja, mis sinu elus on hästi. Vean kihla, et kui leiad üles need viis asja, avastad oma elust õige pea veel mõndagi suurepärast.

 

 

 

 

 

 

 

--

Kristo Kiviorg

www.kristokiviorg.com

5514900

 

Autor: Urve Vilk, Enesearengu blogi - Kristo Kiviorg

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700