Ära anna inimestele ja olukordadele hinnangut!

Hinnangud on oleviku suhtes enamasti ebaadekvaatsed. Hinnang tuleb minevikust ja on oleviku suhtes alati teatud ulatuses ebaadekvaatne, sest kõik muutub - kaotus pöördub homme võiduks, võidud kaotusteks, õnnetus õnneks jne.

Elu pole võimalik ette planeerida eilse põhjal (mida me kogu aeg teeme, sest peale mineviku ei tunne me midagi), on vaid hunnik tõenäosuseid kuidas eile oli ja mis homme olla võiks koos ühe ja ainsa kindla asjaga- et midagi kindlat ei ole, et kõik muutub aegruumis.

Paratamatult tekib küsimus - kui pikalt peaks asju ette planeerima? Enese jaoks olen asjad lahti mõtestanud nõnda- tea, mida tahad, esimene ja teine samm, mida astuda, on meil tavaliselt teada ja kõik ülejäänud vormub TEGUTSEMISE (mitte planeerimise!) käigus.

Ja kui sa kogu eelneva jutu põhjal hüüatad:

“Kallis, ma mõistan sind! Mõistan!”, siis sa saad aru aga mõistad omamoodi, mitte nii nagu mina.

Me kanname oma mineviku mustreid endaga kaasas ja meie käitumine on väga suures ulatuses põhjustatud sellest. Me võime vaid aimata, teada mida keegi tunda võib, kuid me ei saa mõista, sest mõistmine tuleb ainult läbi praktilise kogemuse. Teadmine ainuüksi aga ei tähenda mõistmist. Raamatutarkus on raamatutarkus, see on riskivaba. Selleks, et kogeda ise, tuleb alati riskida, sukelduda tundmatusse, kas just pea ees aga jalad ees kindlasti. Ja kui see sukeldumine peaks tähendama seda, et saad kellegi käest selle tulemusel jalaga tagumikku, ei tähenda see muud midagi kui seda, et oled lööjatest sammu-kaks ees.

PRAKTILINE ÜLESANNE:

Vaatle oma reaktsioone - kui mingi olukord meie ees lahti rullub jälgi oma emotsioone ja sellele järgnevat hinnangute tulva. Vaata, mida hinnang sisaldab, kirjuta üles. Tee seda iga kord, kui miskit sind ärritab, vaata, mis on selle ärrituse taga - mis minevikukogemus see on, mida me ära seedida ei suuda?

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Enesearengu blogi - Kristo Kiviorg

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima otsib BÜROOJUHTI

Maxima Eesti OÜ

24. aprill 2018

Maxima is looking for a MANAGEMENT BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

22. aprill 2018

Teabevara