Ära anna inimestele ja olukordadele hinnangut!

Hinnangud on oleviku suhtes enamasti ebaadekvaatsed. Hinnang tuleb minevikust ja on oleviku suhtes alati teatud ulatuses ebaadekvaatne, sest kõik muutub - kaotus pöördub homme võiduks, võidud kaotusteks, õnnetus õnneks jne.

Elu pole võimalik ette planeerida eilse põhjal (mida me kogu aeg teeme, sest peale mineviku ei tunne me midagi), on vaid hunnik tõenäosuseid kuidas eile oli ja mis homme olla võiks koos ühe ja ainsa kindla asjaga- et midagi kindlat ei ole, et kõik muutub aegruumis.

Paratamatult tekib küsimus - kui pikalt peaks asju ette planeerima? Enese jaoks olen asjad lahti mõtestanud nõnda- tea, mida tahad, esimene ja teine samm, mida astuda, on meil tavaliselt teada ja kõik ülejäänud vormub TEGUTSEMISE (mitte planeerimise!) käigus.

Ja kui sa kogu eelneva jutu põhjal hüüatad:

“Kallis, ma mõistan sind! Mõistan!”, siis sa saad aru aga mõistad omamoodi, mitte nii nagu mina.

Me kanname oma mineviku mustreid endaga kaasas ja meie käitumine on väga suures ulatuses põhjustatud sellest. Me võime vaid aimata, teada mida keegi tunda võib, kuid me ei saa mõista, sest mõistmine tuleb ainult läbi praktilise kogemuse. Teadmine ainuüksi aga ei tähenda mõistmist. Raamatutarkus on raamatutarkus, see on riskivaba. Selleks, et kogeda ise, tuleb alati riskida, sukelduda tundmatusse, kas just pea ees aga jalad ees kindlasti. Ja kui see sukeldumine peaks tähendama seda, et saad kellegi käest selle tulemusel jalaga tagumikku, ei tähenda see muud midagi kui seda, et oled lööjatest sammu-kaks ees.

PRAKTILINE ÜLESANNE:

Vaatle oma reaktsioone - kui mingi olukord meie ees lahti rullub jälgi oma emotsioone ja sellele järgnevat hinnangute tulva. Vaata, mida hinnang sisaldab, kirjuta üles. Tee seda iga kord, kui miskit sind ärritab, vaata, mis on selle ärrituse taga - mis minevikukogemus see on, mida me ära seedida ei suuda?

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Enesearengu blogi - Kristo Kiviorg

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine