Kuidas suhelda ülemusega?

Ülemus on meist kõrgemal ametipositsioonil olev isik. Tähtis pole, kas ta on mees või naine. Oluliseks teeb ülemusega suhtlemise see, et me peame püüdma hoida häid suhteid.

Kõigile on teada, et peab olema viisakas ja tööl korraldusi täpselt täitma ja kui ei saanud täpselt aru, mida ja mis kuupäevaks tuleb teha, siis tuleb kohe täpsustada ja kirja panna, et midagi ei läheks „kõrvust mööda“. Võid küsida üle, et kas ma sain õigesti aru. Aga ära kunagi ülemusele ütle, mida ta peab tegema, see rikub töösuhted ära. Viisakas on välja tuua riskid, et mis võib siis juhtuda, kui ta seda ei tee, nagu sekretär või juhiabi soovitab. Jäta ülemusele võimalus otsustada. Ülemus ongi selleks, et otsuseid vastu võtta. Sekretärina esitle entusiastlikult oma ideed ja püüa see „maha müüa“.

Ole aktiivne ja uuri ülemuse antud tööde kohta, mida on vaja teha ning käi välja omapoolsed lahendused ja võimalused. Ülemusel on mugav otsustada, kui juhiabi on eelnevalt probleemile võimalikud lahendused välja käinud. Viimne sõna jäta ülemusele. See sekretär, kellel on kõrge enesehinnang ja kes hindab ennast pigem üle kui alla, sooritab rohkem ja on töös edukam.

Kehakeelt usaldatakse rohkem kui sõnu, seepärast jälgi oma kehakeelt.

Töistes suhetes tuleb olla korrektne ja jääda alati ametlikuks. Riietuski peab olema vastavuses firma väärtushinnangutega. Asjaliku mulje saab jätta just välimuse eest hoolitsemise ja sobiliku riietumisega. Ära kanna tööl teksaseid ega spordiriideid, neile on teine koht, kus neid kanda sobib.

Osale arutelus

  • Urve Vilk, Tiina Kilkson - Psühholoogia blogi

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara