Kuidas suhelda ülemusega?

Ülemus on meist kõrgemal ametipositsioonil olev isik. Tähtis pole, kas ta on mees või naine. Oluliseks teeb ülemusega suhtlemise see, et me peame püüdma hoida häid suhteid.

Kõigile on teada, et peab olema viisakas ja tööl korraldusi täpselt täitma ja kui ei saanud täpselt aru, mida ja mis kuupäevaks tuleb teha, siis tuleb kohe täpsustada ja kirja panna, et midagi ei läheks „kõrvust mööda“. Võid küsida üle, et kas ma sain õigesti aru. Aga ära kunagi ülemusele ütle, mida ta peab tegema, see rikub töösuhted ära. Viisakas on välja tuua riskid, et mis võib siis juhtuda, kui ta seda ei tee, nagu sekretär või juhiabi soovitab. Jäta ülemusele võimalus otsustada. Ülemus ongi selleks, et otsuseid vastu võtta. Sekretärina esitle entusiastlikult oma ideed ja püüa see „maha müüa“.

Ole aktiivne ja uuri ülemuse antud tööde kohta, mida on vaja teha ning käi välja omapoolsed lahendused ja võimalused. Ülemusel on mugav otsustada, kui juhiabi on eelnevalt probleemile võimalikud lahendused välja käinud. Viimne sõna jäta ülemusele. See sekretär, kellel on kõrge enesehinnang ja kes hindab ennast pigem üle kui alla, sooritab rohkem ja on töös edukam.

Kehakeelt usaldatakse rohkem kui sõnu, seepärast jälgi oma kehakeelt.

Töistes suhetes tuleb olla korrektne ja jääda alati ametlikuks. Riietuski peab olema vastavuses firma väärtushinnangutega. Asjaliku mulje saab jätta just välimuse eest hoolitsemise ja sobiliku riietumisega. Ära kanna tööl teksaseid ega spordiriideid, neile on teine koht, kus neid kanda sobib.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Tiina Kilkson - Psühholoogia blogi

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine