Miks Google on jälle parim töökoht?

Google on valitud kolmandat korda ajakirja Fortune poolt parimaks kohaks, kus töötada. Miks, mis on seal nii erilist?

Bob Sutton, mitme hea raamatu autor (tuntuim neist vast “The No Asshole Rule”) toob oma blogis välja kaks asja, mis tema arvates eristavad Google´it teistest organisatsioonidest ning võivad (kuid ei pruugi) olla ka osaks põhjuste jadas, miks internetihiiglane kolmandat korda TOPi tippu troonib.

Esiteks, Google´is ei rõhutata inimeste ja positsioonide vahelisi erinevusi. Need, kellel on justkui rohkem võimu ja võimalusi, suhtuvad austusega neisse, kellel on seda vähem. Ja teisalt, need, kes tegelevad justkui vähem väärtust loovamate tegevustega või asuvad hierarhias madalamal, ei tegele pugemisega. Vähemalt mitte nii palju, kui mujal organisatsioonides, väidab Sutton.

Ja teiseks, Google´is lihtsalt pole kasulik käituda nagu türann või piltlikult öeldes okassiil (Suttoni sõna on: asshole). Sutton kirjeldab, et olles ise Google käinud ja inimestega suhelnud – isegi, need, kes varem olid käitunud nagu ennasttäis marssalid, õppisid kiiresti ära, et see lihtsalt pole kasulik – nad saavad oma asjad kiiremini ja paremini tehtud, kui teevad koostööd ja austavad üksteist.

Ettevaatust! Eksklik oleks pidada eespool kirjeldatut Google´i edu (ainu)põhjusteks, kuna ei olemas 1-2 põhjust, miks ühes kohas on hea töötada ja/või miks firma on edukas. Ent samas võib eelpool kirjeldatu mängida olulist rolli, miks Google saab aastas üle miljoni CV.

Muuseas, olen ka Eestis näinud sellise sarnase inimestesse suhtumise filosoofiaga firmasid (tõsi, neid pole kuigi palju). Eelkõige ripub see ära mõistagi juhtidest ja nende hoiakutest. Ja kui ma nende firmade peale mõtlen, siis nad kõik on … oma valdkonna parimad pärlid Eestis. Mingi iva tundub selles inimestesse suhtumise filosoofias siis ehk ikka olevat

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara