Muutuste protsessi võlu ja valu

Muutused elus ei saa reeglina algust elu tipphetkedel, õitsengu perioodil, vaid ikka siis, kui vaimne või füüsiline valu väljakannatamtuks muutuvad ja  viimane piir on käes. Sest me oleme piisavalt laisad tegemaks midagi, kui me end mugavalt tunneme.

Kui viimane piir on kätte jõudnud, siis me ei esita enam küsimust stiilis kuidas ellu muutusi sisse viia, millest alustada tuleks ning millised on laias laastus punktide kaupa need sammud, mida astuda. Siis me lihtsalt astume selle sammu, mis üldjuhul tähendab seda, et lendama tuleb õppida lendamise käigus.

Reisikirjelduste lappamine on midagi muud kui teeleasumine. Ühtegi kogemust ei saa edasi anda, saab anda vaid kirjelduse, mismoodi see kõik selle kirjeldaja jaoks välja nägi ehk kui tsiteerida üht tarka meest, siis leiab järgmisest lausest väga palju:

“See, kes soovib vastuseid, asugu teele, sööstku kuristikku, loobugu tagatistest ja elu kõrvalt vaatlevast hoiakust. Teisi variante ei ole. Pole tagatist isegi selle kohta, et teekond õnnelikult kulgeb.”

Meil kõigil on sarnased hirmud aga kunagi ei ole ühtset tegutsemisretsepti. Meil kõigil on sarnased vajadused aga kunagi ei eksisteeri ühtset viisi kuidas neid rahuldada. Meil kõigil on erinev isiklik ajalugu, kogemustepagas ja unistused. Seega saab tee millenigi olla vaid ainulaadne, mitte midagi, mida on võimalik kopeerida, üle võtta.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Enesearengu blogi - Kristo Kiviorg

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine