Ohkimine kui pinget vabastav tegevus

Kes meist poleks ohkinud? Kas olete märganud millal ohime rohkem? See on olukord, kus on stressi ja emotsionaalset pinget rohkem kui tavaliselt. Kui väsimus on suur ja teatud kohustusi ei saa veel lõpetada.

Kui ohite südamest, siis tavaliselt järgneb sellele lühem või pikem lõdvestuse aeg, mistõttu ka osa lihaseid vabanevad teatud pingetest. Pärast seda on tunne veidi parem – lõdvestatum.

Kui ohkimine on lihtne ja loomulik moodus pingeid ja stressi veidi leevendada, siis miks on levinud teatud halvustav suhtumine ohkimisse, näiteks: „Mis sa ohid?” ja „Jälle ohid!”. Vastupidi, me peaks ohkimist soodustama, eriti peale pingelist nõupidamist, kohtumist või tööpäeva.

Ohkimise pingeid vabastav mõju tuleb esile vaid siis, kui ohitakse tõesti südamest, täielikult. Lisan siia ühe lihtsa ohkimise harjutuse.

Tõuse püsti, leia veidi vaba ruumi enda ümber ja ees. Aeg ja koht peaks olema sobivad, et sa teisi sellega ei häiriks. Seisa veidi lõdvestunult ja alusta aeglast sissehingamist, tõstes käed külgede pealt üles peakohale nii, et ka õlad tõusevad.

Lase kätel väljahingates „kukkuda alla”, samaaegselt ohkides häälega ja südamest. Jää veel lõdvestunult rippu, raputa veidi õlgu ja pead. Korda ohkimist veel kaks korda ja märka harjutuse meeldivaid mõjusid.

Ohi südamest, ohi terviseks!

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Stressi leevendamise blogi - Toomas Õunap

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara