6. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kust alustada, et elada iga päev inspireeritult?

Me käime ringi väites, et meil ei ole piisavalt aega, kuid kas me teame, MIKS me teeme kõiki neid tegevusi, mida me teeme? Need tegevused võtavad meie kõige kallima vara – aja. Mida need meile vastu annavad?

Meile on antud 24 h = 1440 minutit, mis omakorda teeb 86 400 sekundit päevas eneseväljendamiseks ja loomiseks. Millele me selle aja kulutame? Millega me need 86 400 hetke sisustame? Mille vastu me vahetame oma elu?

Leidsin veebist ühe suurepärase Wayne Dyeri video, kus ta räägib inspiratsioonist, elamisest inspireeritult. Kuidas elada elu, kus iga hetk, mille sa vahetad, on elu väärt.

Kui sa valdad inglise keelt, siis soovitan sul investeerida see 2,5 tundi ja nautida tema suurepärast esinemist, et saaksid vastu võtta uusi elukvaliteeti tõstvaid ideid.

Videot saad vaadata SIIT

Kui sa inglise keelt ei valda, siis teen sulle sellest suurepärasest videost kokkuvõtte.

Kust alustada, et elada inspireeritult?

Ütle endale: See, mida ma ihaldan, on ühendatud hingega ja minu poole teel (What I desire which is aligned with spirit is on my way. Wayne Dyer).

Inspiratsioon vs motivatsioon

Inspiratsioon, vastupidiselt motivatsioonile, ei ole midagi sellist, mis tuleb ja läheb. Kui me oleme omandanud oskuse elada inspireeritult (ehk hingestatult, hingega harmoonias – in spirit) oleme pidevalt ühenduses millegi suurega.

Nii motivatsioon, kui ka inspiratsioon tuleb seestpoolt. Motivatsioon tähendab võtta idee ja viia see selle loogilise tulemuseni lubamata mitte kellegil end sel teekonnal häirida. Me näeme, et motiveeritud inimene ei luba takistustel end segada ning on väga pühendunult suunatud teatud eesmärgi saavutamisele.

Kokkuvõtvalt võiks see tähendada, et oma vaimsete võimete abil kasutame meie ideed, et saada seda, mida me tahame.

Kui see on motivatsioon, siis inspiratisoon on täpselt vastupidine. Inspiratsioon tähendab seda, et idee kasutab sind ning viib su sinna, kuhu sa algupäraselt pidid nii või teisiti liikuma. See on motivatsioonist väga erinev.

Kui motivatsiooni puhul vajame aeg-ajalt enda käima tõmbamiseks tahtejõudu, peame end aeg-ajalt takistuste ületamiseks tagant sundima, siis inspiratsiooni puhul ei ole sul võimalik peatuda, mitte teha, sest sinus olev tung on niivõrd tugev – idee tahab kasvada ja see kasutab sinu füüsilist keha enda väljendamiseks.

Kuidas jõuda inspiratsioonini?

Inspiratsiooni väljendamiseks on vaja elada harmoonias iseenda algupärase olemusega – hingega ja mitte ainult oma tegevuses ja käitumises ega ka mitte ainult tunnetes, vaid igas oma mõttes.

Hinge eesmärk on enese väljendamine, hea loomine. Hing väljendab ühtsust, mitte eraldatust. Olles ühenduses hingega, oleme ühenduses kõigi ja kõigega. Oleme üks.

Kui sul on mõte, mis hõlmab sind ja sinu pere, kuid välistab kellegi teise, ükskõik kelle, ükskõik kus; kui sul on mõte, mis hõlmab osa, kuid välistab teised, ükskõik mis hetkel, siis oled sa lahkunud oma tegelikust päritolust – hingest ja liikunud kuhugi mujale ning sa näed end eraldatult oma külluse allikast.

Inspireetritult elamine tähendab elamist iga päev  jumalikust vaatenurgast. See tähendab märgata ja lahti lasta mõtteid, mis ei ole jumalikuga kooskõlas. See tähendab olla avatud kõigele ja seotud mitte millegagi. See tähendab mõelda nagu jumal.

See tähendab mina-mõtteviisist liikumist meie-mõtteviisi, see tähendab täielikult uut vaatenurka. Selle vaatenurga omamiseks tuleb meil mõista, kes me tegelikult oleme.

A. Maslow on öelnud, et “kõik, mida on vaja inimeses muuta, on tema arusaama iseendast”.

Mõistes oma tegelikku olemust ei ole meil enam vaja küsida, mis on minu elueesmärk või milleks ma siin olen. Kui sa elad inspireertiud elu, siis sa oledki oma elueesmärki väljendamas.

Kuidas hakata mõistma oma tegelikku olemust?

See saab alguse sinu olemasoleva uskumuste süsteemi muutmisest.

1. Ma ei ole keha, ma elan kehas

Bob Proctor armastas öelda – sa ei ole keha, sa elad kehas. Proovi, korda seda mitmeid kordi päevas ja sa hakkad märkama vahet. See on uus uskumus, millest sa saad alustada, et hakata mõistma oma tegelikku olemust.

Sul tuleb muuta oma arusaama iseendast ja oma kehast, sul tuleb muuta seda, mida sa enda kohta usud.

Wayne küsib: Kuidas saab sinu keha, mis pärineb jumalikust allikas, olla midagi muud kui imeilus, jumalik, täiuslik looming? Kui sul on selle kohta ükskõik milliseid teisi mõtteid, siis sul tuleb teha tööd, et neid mõtteid muuta, sest see solvab allikat, millest me kõik pärit oleme.

2. Mul on piiritu potentsiaal olla, teha ja saada, mida ma iganes tahan

Teine idee: sul on piiritu potentsiaal, sa võid olla, teha ja saada, mida sa iganes tahad. Ka see on uus uskumus, mis viib sind järk-järgult hingele ja seeläbi piiritud võimalustele lähemale.

Sul tuleb muuta mõtteid, mis ikka ja jälle ringlevad su peas ja ütlevad, et: ma olen piiratud, mul ei ole annet, mul pole piisavat haridust, mul ei ole õnne, minu jaoks ei suju asjad kunagi soodsalt.

Kui sa usaldad iseennast, usaldad sa seda tarkust, mis sinu lõi.

See aga tähendab, et sa näed iseendas geeniust, sa näed end inimesena, kel on piiritud võimed. Sa mõistad, et pole absoluutselt midagi, mida sa ei suudaks luua. Ja isegi kui sul ei ole vajalikku annet millegi loomiseks, siis kui sa otsustad seda ikkagi teha, jõuavad sinuni ressursid ja abivahendid, mida sa enne ei näinud.

Mõelda nagu jumal ja olla kõigiga üks tähendab, et kui sa näed midagi teises inimeses, mis sulle meeldib, siis sa tead, et see on ka sinus. Kui sa näed midagi kellegi teise saavutustes, tead sa, et ka sina võid seda saavutada. Hetkel mil sa mõtled – tema saab, kuid mina mitte, oled sa lahkunud sellest jumalikust ühendusest ning eraldanud end sellest suurepärasest jõust, mis võib tuua su ellu kogu hea, mida sa oskad temalt küsida.

Mida sa enda kohta usud?

Kui sa usud, et see, kes sa oled on see, mida sa omad, siis kohe kui su asjad hakkavad kaduma, kaod ka sina?

Kui sa usud, et kõik, kes sa oled, on see, mida sa teed, siis kohe, kui sa lõpetad tegutsemise, lakkad sa olemast?

Sa oled palju enam kui su keha, omand või teod.

Paljudel meist on raske näha end hea väärilisena. Mary Morrissey ütles, et ainuüksi fakt, et sa oled siia ilma sündinud, on teinud sinust hea väärilise olevuse. Sa juba oled väärt kõike head, kuid sul tuleb saada sellest teadlikuks. Sul tuleb mõista, kes sa tegelikult oled ja milleks sa suuteline oled ja et kõik on juba sinu sel hetkel, kui sa hakkad seda nägema.

Sinu mõtted endast ja oma võimetest määravad, kas sa näed seda head, mida sa väärt oled, ka füüsilsel tasandil või mitte.

Kes me oleme?

Kui me ei ole keha ja me ei ole meie mõtted ja me ei ole meie tunded, tegevused, saavutused ega varandus, siis kes me oleme?

Wayne Dyeril on hea näide: kui lõigata õunakoogist välja tükk ja küsida sellelt koogitükilt – ütle õunakoogitükk, kes sa oled. Saad sa vastuseks: ma pean olema see, millest ma pärinen.

Me ei eelda, et õunakoogitükk oleks midagi muud, kui seesama õunakook. Me ei oota, et see oleks pirnikook ega ploomikook, vaid ikka see, millest see pärineb.

Meie ka peame olema need, millest me pärineme. Me oleme osa sellest imepärasest jõust, mis meid loonud on ja meil on samad omadused (nii nagu õunakoogi tükilgi), mis sellel jõul, mis meid loonud on.

Kas see kõik pole mitte seda väärt, et veidi pingutada avastamaks iseendas seda imelist jõudu?

Alusta siit: Kuidas saad sina olla täna inspiratsiooniks teistele?

Loe lisaks www.mottetreening.ee

Autor: Tiive Murdoja, Helina Mägi

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700