27. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas leida motivatsiooni keeleõppeks?

Keeleõpe on kõige efektiivsem siis, kui keelt õppida vajaduspõhiselt - nii et õpitavat keelt on oma reaalses elus tõepoolest vaja, siis esimeseks sammuks enesele keeleõppeks motivatsiooni tekitamisel on oskus unistada.

Kujuta ette, mis võimalused sulle avaneksid, kui sa õpiksid näiteks hispaania või soome keelt. Kas see annaks sulle tööturul paremad tingimused? Kas see teeks sind õnnelikumaks? Kas see paneks sind end enesekindlamalt tundma, muudaks sind rohkem selliseks nagu sa ideaalis oma vaimusilmas oled? Veel enam, kujutle täpselt, millisel tasemel sa õpitavat keelt oskama pead – millised on sinu käsitletud teemad ja jutud selles keeles igapäevaselt. Kui mõtestad, millisel tasemel keelt oskama pead, siis on keeleõppele lihtsam läheneda.

Kui sellised ja paljud teised küsimused on endalt küsitud ning sa leiad, et õpitavat keelt on sulle vaja, sest see aitab sul viia täide sinu unistusi, siis on sinu motivatsioon kindlasti väga kõrge kogu õppeprotsessi vältel. Oluliseks probleemiks keeleõppes, mida olen aastate jooksul keeleõpetajana näinud, ongi näiteks kooliõpilaste jaoks see, et nad ei oska õpitavat keelt endaga kuidagi suhestuma panna. Seepärast on esimeseks sammuks enne keeleõppega alustamist ning vajaliku motivatsiooni tekitamiseks just unistamine.

Nii et unista ja unusta mõtted sellest, et võõrkeelt õppida on liialt raske ning kulukas – see ei ole kaugeltki nii. Kui oled endale vajaliku võõrkeele välja valinud, siis hea valik selle õppimiseks on keeleõppemeetod “Esimene Meetod: Keeled”, mis annab sulle kätte kõik vajalikud tööriistad, et keelele läheneda.

 

 

 

 

Autor: Tiive Murdoja, Ott Ojamets

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700