Autor: Janno Seeder, Feng Shui koolitaja • 21. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Janno Seeder: Jätame vabanduse, et mul ei ole energiat

Olen väsinud ja olen liiga kurnatud, on vaid mõned variandid meeleviirustest, millesse nakatute kas teadlikult või mitteteadlikult. Väide, et teil pole oma eesmärkide täitmiseks elujõudu, on õpitud vastus.

Üldiselt kujutavad need alateadlikku vabandust vastandina põhjendatud selgitusele, miks te ei tee asju, mida tahate teha. Võttes omaks uskumuse, et teil puudub oluliste asjade tegemiseks energia, jäätegi kinni strateegiasse, mille abil säilivad lohakad harjumused.

Väsimuse-vabandust kasutades võite säilitada kõik vanad ja mugavad käitumismallid. Ma tahaksin küll end vormi ajada, kuid ma olen lihtsalt liiga kurnatud, et selle nimel midagi teha. Või ma tahan saada uue töökoha jaoks kvalifikatsiooni, aga ma olen õhtuti koolis käimiseks lihtsalt liiga väsinud.

Vähese energiaga olen näinud iseend ja paljusid teisi ennast välja vabandamas ka lihtsalt siis, kui me ei tea, kuidas saada üle inertsusest, ja olen avastanud, et kui te selle väite päriselt proovile panete, siis ei pea see vastu. Olen korduvalt näinud, kuidas energiapuudus muutub ainsa hetkega kõrge energia laviiniks.

Näiteks on olnud kordi, kui pojad väitsid, et nad on tüdinud ja väsinud, et end liigutada, läks vaja ainult  ettepanekut, et lähme loomaaeda, hiina toitu sööma, kinno või tegema midagi, mida peeti lõbusaks, ning sekundi murdosa jooksul muutusid nad imeväel väsinutest ärksateks. Nii on see meie kõigi puhul.

Ükskord päevaseminaril, kus rääkisime uute kasulike harjumuste tekitamisest oma ellu, väitis üks neljakümnendates mees esireas, et see pole võimalik, sest peale tööpäeva lõppu pole tal väsimuse tõttu võimalik mingeid harjutusi teha. Ta olevat tööst nii väsinud, et isegi televiisori pulti on raske kätte võtta. Seminar toimus reedesel päeval ja nägin ühel hetkel, kuidas sama mees hetkega elavnes, kui sõber küsis, kas õhtul peale seminari õlut läheks jooma. Energia lausa tulvas temasse, ainuüksi mõttest, et pärast saab õllele minna.

Madal energiatase pole üldiselt sugugi organismi keemia probleem – see on funktsioon, mis tuleneb pikaajalisest tavamõtlemisest, mis vajab vabandust, et jääda samaks. Võite õppida mõtlema palju rahuldustpakkuvamalt ja positiivsemalt, see tõstab teie entusiasmi ning annab viimaks eesmärgist täidetud energilise eluviisi. Hoolimata oma kronoloogilisest vanusest on teil võime kasutada oma mõtteid selleks, et tõsta end edu ja õnne uutele tasandistele. Vabandustest vaba mõtlemine innustab teid veetma oma igapäevaseid hetki elevuses, vabana vanast väsimusrutiinist.

Näiteks, mind innustab iga kord, kui tuletan meelde aastate tagust Tähelaeva saadet, kus tol ajal oma üheksakümnendat juubelit tähistanud Evald Okas rääkis õhinaga, kuidas ta iga päev 3-4 tundi maalib ja seda mitte raha teenimise eesmärgil, vaid lihtsalt ta ei oska teisiti. Siis ta veel mainis, et suhtleb valdavalt lastelastega, sest lapsed on nii vanad. Fantastiline, milline energia ja elutahe. Ka peale 95. juubelit  pani ta ikka näitusi üles.

Uskuge, sama energiaküllased võime olla me kõik, kui jätame vabanduse MUL EI OLE ENERGIAT.

________________________________________________________________

11. juunil korraldab Äripäev koos feng shui lektoritega/ blogi pidajatega  Siret ja Janno Seeder seminari „Enese ja inimeste juhtimine feng shui abil“ Tallinnas.

Seminar juhendab, kuidas leida tasakaal ning luua harmooniline keskkond, mis pakub tuge ja kaitset ning soodustab edukat toimetulemist oma igapäevaülesannetega. Feng shui kui harmooniaõpetuse valguses vaadeltakse, miks mina ise ja minu kliendid, töökaaslased ja äripartnerid käituvad nii nagu nad käituvad.

Loe seminari kohta lisainfot siit.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700