Autor: Ann Vainlo • 12. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida silmas pidada seminari- ja/või koolitusruumi otsides?

Kuidas hoida sündmust kontrolli all ning vältida apsakaid? Siin väike spikker.   

Kuidas siis hoida üritust kontrolli all ning vältida apsakaid?

Juhud, kus projektorilt ekraanile kuvatud tekstist ei ole võimalik sõnagi välja lugeda tänu ekraanile paistvale päikesele on tänapäeval küll õnneks harvad juhtumid. Kuidas teada, et eelpool toodud juhtumeid ka Sinu poolt korraldatud seminaril ei juhtu? Sestap koostasin küsimustiku, millele seminari korraldades pilk peale heita. Ehk on see abiks Sullegi järgmise seminari korraldamisel.

Küsimustik koolitus-, seminariruumi leidmiseks:

1. Kui palju inimesi (+/- alati arvesta väikese varuga, aga ka liiga suur ruum ei anna seminarile väärtust)?

2. Piirkond. Linn, maakoht?

3. Seminari ajakava? Mitu kohvipausi? Lõuna- ja õhtusöök?

4. Millises stiilis ruumipaigutus?

5. Millised toolid on? Pehmed/kõvad istmed?

6. Eraldi töögrupid? Mitut ruumi vajan? Kui suuri ruume?

7. Millised tehnilised võimalused on olemas? Data? Ekraan? Mikrofon - kõlarid (suuremate seltskondade puhul)? Kardinad akendel (võimalus ruumi pimendada)? Konditsioneer? Kütesüsteemid? Ruumi õhutamisvõimalused?

8. Cateringi ruumid? Ettevalmistusruumid? Cateringi pakkumiseks ruumid?

9. Tualetid? Kus asuvad? Kui palju neid on?

10. Parkimistingimused (tasulise parkimise puhul annab vahel välja kaubelda seminarist osavõtjatele tasuta parkimist - küsi!).

11. Ühistranspordivõimalused?

12. Abistav personal? Kontaktisik?

13. Ruumi broneerimine - tund ette + tund pärast üritust. Suurematel üritustel tasub teha heli- ja videoproov. Broneerida ruum terveks päevaks.

14. Tehniline tugi - printimisvõimalused, paljundamisvõimalused?

15. Wifi olemasolu - kvaliteet?

16. Milliseid lisategevusi on võimalik peale seminari teha? Väga hea on pärast seminari mõne meeskondliku tegevusega tegeleda, et päeva jooksul õpitut paremini kinnistada.

17. Majutus, millised võimalused?

Kõige parem on seminariruumi eelnevalt vaatamas käia, kuid kui selleks mahti pole, siis aitavad antud küsimused üldpildi ette saada. Parim tagasiside on siiski seminaril osalejatelt, sestap soovitan lisaks seminari sisule uurida nende käest ka seminariruumi kohta.

Koolitus- ja seminariruume võid leida siit.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700