Autorid: Helo Tamme, Helo Tamme, ISS Uus-Meremaa personalijuht • 1. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas kasutada Facebook'i tööotsimise kanalina?

ISS Eesti personalijuht Helo Tamme
Foto: Meeli Küttim
5 põhjust ja 10 näpunäidet, miks ja kuidas teha Facebook'i ettevõtte värbamisleht. Näide sellest, kuidas Eesti Kaitsevägi seda leidlikult teinud on. Nõuandeid jagab ISS Eesti personalijuht Helo Tamme.

Ja kui vaadata nüüd seda, kui palju on Facebook'is erinevaid töö otsimise/töö pakkumise gruppe loodud, millest enamusel on ka päris korralikult jälgijaid, siis on see tõestus sellest: tööotsijad on Facebook'is.

Facebook'i saad tööpakkumise kanalina mitmeti kasutada: võid oma tööportaali lisatud töökuulutuse lihtsalt Facebook'i jagada, võid panna töökuulutuse oma Facebook'i lehele ja sealt seda jagada või teha Facebook'i oma organisatsiooni värbamislehe nagu Eesti Kaitsevägi seda leidlikult teinud on!

5 põhjust, miks selline värbamisleht Facebookis hea on:

1) Aitab kasvatada organisatsiooni tööandja brändi tuntust. Lisaks töökuulutustele saad sinna lisada erinevaid lugusid organisatsioonist ja töötajatest, just nii saad sa tugevdada oma tööandja brändi.

2) Aitab sul oma tööandja brändi kommunikeerida nii olemasolevatele töötajatele kui ka potentsiaalsetele kandidaatidele.

3) Aitab ligi meelitada nii aktiivseid kui ka passiivseid kandidaate.

4) Aitab sihtida konkreetset sihtrühma – kasutades näiteks postituste võimendamist saad ise valida millisele sihtrühmale sinu tasulised postitused lähevad.

5) Aitab eristuda: Eestis on veel väga vähe tööandjaid, kellel on oma Facebook'i värbamisleht!

10 näpunäidet, mida oma Facebook'i värbamislehe puhul jälgida:

1) Jälgi seal oma üleüldist brändingut ja hoia stiililt see sarnane oma kodulehe ja ettevõtte Facebooki lehega.

2) Kui sul on olemas oma värbamisvideo, siis on soovitav see kindlasti ka sellele lehele lisada.

3) Lisaks töökuulutuste postitamisele, tuleks sinna postitada erinevaid lugusid ja fotosid töökeskkonnast ja töötajatele suunatud tegevustest (nt ühised spordivõistlustel osalemised, pinksilauad kontoris jne).

4) Hoia postitused lühikesed – keegi ei viitsi pikki artikleid lugema hakata!

5) Kutsu iga postitusega inimesi neid kas jagama või meeldivaks lisama – nii saad oma tuntust kasvatada ja jõuad üha rohkemate kasutajateni!

6) Julgusta oma töötajaid lehte meeldivaks lisama ja postitusi jagama – ka sinu oma töötajad aitavad sul lehe tuntust kasvatada ja jõuda samuti rohkemate jälgijateni!

7) Jälgi lehe statistikat: nii saad aimdust sellest, kes on sinu lehe jälgijad, mis neid rohkem kõnetab ja milliseid lugusid peaksid rohkem postitama, et inimesed tunneksid end sinu lehega rohkem seotud olevat.

8) Esita küsimusi – nii paned inimesi rohkem kaasa rääkima ja kaasa mõtlema, mis jällegi aitab sinu lehe tuntust tõsta.

9) Vasta julgelt inimeste küsimustele ja kommentaaridele, ära peida pead jaanalinnuna liiva alla arvates, et nii probleemid kaovad.

10) Määra lehele vastutajad, kes genereeriks ja toimetaks lugusid ning paneks need ettevõtte-keelde.

Soovitused sotsiaalmeedias värbamiseks:

- kui sinu ettevõttel ei ole veel lehte Facebook'is siis loo see ja alusta esmalt läbi selle värbamissõnumite edastamisega;

- või loo oma Facebook'i värbamisleht kuna nii eristud igal juhul;

- järgi minu 10 nõuannet ning heida pilk kindlasti peale Eesti Kaitseväe värbamislehele, sealt saad palju mõtteid ja nippe.

 

Loe lisaks www.helotamme.blogspot.com.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700