Autor: Erik Orgu, toitumisnõustaja • 15. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

8 head nippi, kuidas kontoris päeva jooksul ennast rohkem liigutada

Laual võiks võiks olla väiksem veeklaas, et peaksid minema tihemini vett juurde hankima.
Foto: culliganwater.ca
Peab tõdema, et heade ilmadega on selleks aastaks ilmselt ühel pool ja paljude jaoks tähendab see oluliselt vähem ringi liikumist. Toitumisnõustaja ja personaaltreener Erik Orgu jagab nõuandeid, kuidas ennast ka tubastes kontoritingimustes kehaliselt rohkem aktiivsena hoida.

- Pane oma telefoni või arvutisse meeldetuletus, et tõuseksid iga 60 minuti järel püsti ja jalutaksid mõned minutid. Arvutit kasutades saad alla laadida puhkepauside meeldetuletajaid, mis su ekraani iga tunni tagant 5-10 minutiks pausile panevad. Lisaks tänavad sind su silmad.

- Kui sul on vaja kontoris või mujal kellelegi midagi edastada, siis sõnumi saatmise või kõne asemel, kõnni tema juurde ja räägi silmast silma.

- Laual võiks võiks olla väiksem veeklaas, et peaksid minema tihemini vett juurde hankima.

- Unusta eskalaator ja liftid – sügiseti ja talviti on Sinu sõbraks trepp.

- Pargi auto parklas kõige tagumisse nurka.

- Kui vähegi võimalik, liigu telefoniga rääkides ringi.

- Jaluta üksi või teistega võimalikult tihti – näiteks lõunapausi ajal võiksid valida mõne kohviku, mis on tavapärasest kaugemal.

- Jaluta enne/peale igat söögikorda 5-10 min, kui su kohvik on kontorihoones sees või kui sööd kodus. See mahub lubatud lõunapausi aega ilusasti ära ja muudab Sind reipamaks.

Kui viid sisse kasvõi osad nendest soovitustest, siis keha tänab Sind. Ei sügis ega talv ole põhjused, et liikumist unarusse jätta.

Loe lisaks www.erikorgu.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700