(Sisuturundus) Ajalooline kogemus läbi keskaegse kulinaaria

Olde Hansa restoran
Olde Hansa restoran

Olde Hansa restoranil täitub tänavu juba 18. tegevusaasta, mille sisse on mahtunud uuendusi, laiendusi, muutusi, uusi inimesi, tõuse ja langusi. See kõik on teinud keskaegsest Olde Hansa restoranist elava organismi, mis hingab ja liigub oma rütmis.

Seetõttu ei olegi imestada, et Olde Hansa köök, interjöör, tegevused on natuke teistsugused, kui võib-olla esmaspilgul harjutud ollakse. Vanasse pakkhoonesse loodud restoran mahutab 320 inimest ning suvistel aegadel mahub terrassile lisaks veel 150 inimest. Restoran on loonud võimaluse mahutada majja suuri gruppe, kuid tänu oskuslikule kujundamisele on võimalik saada osa hubastest nurkadest, kus väikese seltskonnaga aega viita.

 

Olde Hansa saal
Olde Hansa saal

Sama eriline kui vana pakkhoone, on ka restorani menüü. Keskaegse kultuuri taaselustajana on enda kanda võetud hool, et iga detail oleks võimalikult ajastutruu. Nii võib ka Olde Hansa menüü puhul oodata ajakohast kulinaariat. Menüüs ei leidu ühtegi toodet, mis läheks vastuollu keskaegse toidulauaga. Näiteks ei leia majast šokolaadi ja kartulit, aga see eest on mandliseid ja karamelliseid õunu ning saffraniga vürtsitatud speltat.

 

Olde Hansa
Olde Hansa

Peakokk Emmanuel Wille on hoolitsenud selle eest, et kasutatakse parimat toorainet, millest kolmveerand on kodumaine. Ekslikult võib tunduda, et keskajaga seostub robustsus, mis kajastub ka söögis. Tegelikkuses see nii ei ole: keskaja köök on väga rikkalik, kunstiline ja peen. Olde Hansa restorani eesmärk ongi pakkuda tõelist keskaegset gurmeed, austades sedasi tollast köögikunsti mesiterlikkust. Lähemalt saab restorani menüüga tutvuda Olde Hansa kodulehelt.

 

Olde Hansa
Olde Hansa

Keskaegseid elamusi igale maitsele

Lisaks erilisele hoonele ja detailideni valmistatud köögikunstile täiustab Olde Hansa kooslust ka tema majarahvas. Restorani meeskond on suur, kuid kõiki seovad ühised väärtused ja soov pakkuda seda, mida vana pakkhoone ja selle juurde käiv ajalugu võimaldab. Nii on lisaks tavapärasele restoranikülastusele võimalik osa saada elamustest, mis kuuluvad keskaegse eluolu juurde.

 

Olde Hansa
Olde Hansa

Näiteks saab kogeda, kuidas koheldi ülikuid, kui neile korraldati vastuvõtt mõnes Tallinna vanalinna tähtsaimas punktis. Teidki võtavad vastu heerold ja muusikud ning üheskoos kulgete läbi vanalinna Olde Hansa restorani, kus ootavad uhkelt kaetud laud, illusioonsööming ja keskaegsed kombed.

 

Olde Hansa
Olde Hansa

Kui vastuvõtt tundub liiga uhkena, on ka võimalus tulla restorani ja saada osa majasisestest koosviibimistest erinevate tegevustega. Naisterahvastele on loodud võimalus tunda end tõeliste keskaegsete emandatena, kandes ajastutruid kleite, segades oma lõhnaõli ja proovides erinevaid roogasid. Kogu õhtut viib läbi kogenud majaemand.

 

Olde Hansa
Olde Hansa

Lisaks saab Olde Hansas osa võtta teatrisöömingust, kus laud on kaetud rikkaliku sööminguga ja laudade ümber toimub keskaegne etendus. Eelmine teatrihooaeg lõppes tänavu aprillis, kui etendati Indrek Hargla kirjutatud kriminaaldraamat “Viimane mustpea”, kus peategelasteks olid apteeker Melchiori lugudest tuttavad tegelased. Need on vaid mõningad näited, mida Olde Hansa majarahavas on valmis korraldama, et pakkuda kõigile võimalus saada osa keskaegsest elamusest.

 

Olde Hansa
Olde Hansa

Isiksustamine loob ainulaadse kogemuse

Lisaks olemasolevatele toodetele, saab vastavalt soovidele ja võimalustele isiksustada oma üritusi. Näiteks pakuti Olde Hansat külastanud Norrast pärit floristidele natuke enamat, tulenevalt nende erialast. Lisaks elamuslikule vastuvõtule koos heeroldi ja muusikutega, valmistas peakokk neile ka lilleteemalisi söödavaid ornamente. Koostöös turismifirma 4Travel AS esindajaga organiseeriti floristidele lauda ka keskaegsed lillemängukaardid. Turismifirmalt tuli hea koostöö tulemusel ka positiivne tagasiside: “Täname teid väga külaliste nii sooja vastuvõtu eest! Nad jäid väga rahule ja nimetasid õhtu oma parimaks mälestuseks ja kordaminekuks! Kindlasti jätkame teiega koostööd ka edaspidi!”.

 

Olde Hansa
Olde Hansa

Tükikest keskaega saab ka restoranist kaasa võtta

Olde Hansalt on sageli küsitud ka toitlustust väljaspool maja, aga seda restoran siiski ei paku. Peamiseks põhjuseks on restorani keskaegse menüü eripära ja värske tooraine kasutamine, mis muudab toidu elamuslikuks vaid koheselt tarbides. Lisaks mõjutab keskaegseid roogasid ka seda ümbritsev keskkond, nõud, millelt toitu süüakse ning toidu eripärast tulenevalt ka teadlik teenindusprotsess. Juba keskajal teati, et söögielamuse suurendamiseks on tarvis ka sobivat keskkonda, lisakaunistusi ja õiget meeleolu. 

Olde Hansa restoran, tema köögikunst, teenindus ja keskkond vanas pakkhoones Tallinna vanalinnas on see, mis teeb temast selle tõelise keskaegse elamuse edasikandja. Kuigi restoran ei paku toitlustuse võimalust, saab tükike keskaega enesega kaasa viia, laenutades restoranist riideid või ostes Krambude kraamipoest kaasa mandleid, ürte, keskaegset keraamikat ja palju muud.

Ühelt poolt teevad restoranist omanäolise koha restoranipoolsed sisendid. Teisalt annavad igale söögikohale kujunduse ka tema kliendid ja koostööpartnerid. Olde Hansa restorani tulles on soovitav igal inimesel tunda end kui külaline, kes on sinna väga oodatud. Ainus, mida majarahvas saab saabuval külalisel paluda, on olla avatud meelega ning tahtmisega kogeda seda, mida pakub ajaloo, interjööri, inimeste ja köögikunsti kooslus tervikuna. Tulles valmisolekuga võtta Olde Hansat rohkemana, kui pelgalt tavalise restoranina, saab saavutada parima koostöö külalise ja kaupmehe maja vahel.

Ootame teid!

Sisuturundus (ST) on oma kauba, teenuse või firma tutvustamine huvitavate lugude jutustamise kaudu. Vormilt sarnaneb ST kvaliteetsele meediale, mistõttu on väga oluline, et ST oleks lugeja või vaataja jaoks ühemõtteliselt eristatud. ST on uudne ja moodne turundusviis, mille puhul jagatakse klientidega ka infot, mis varem jäi vaid siseringi teada. ST teenib alati tellija turunduslikke eesmärke.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

BVT PARTNERS otsib BÜROOJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

28. juuni 2018

Uudised

Teabevara