(Sisuturundus) Miks ja kuidas motiveerida töötajaid kvaliteetse lõunasöögiga?

Bistroo Amps peakokk Tony Sal-al-Saller.
Bistroo Amps peakokk Tony Sal-al-Saller.

Kiire elutempo sunnib aina suuremat hulka inimesi sööma poolfabrikaate või söögikorra sootuks vahele jätma. Taolisel juhul saab aidata olukorda lahendada ka ettevõtte omanik ning kasutada võimalust tellida lõunasöök kontorisse.

Üldine praktika näitab, et nii poole- kui tunnise lõunapausi ajal käiakse lõunat söömas enamasti töökoha lähedal asuvates toitlustuskohtades, kuid vahel see võimalus puudub või osutub keeruliseks. Sööki võetakse kaasa kodustki, soojendades seda mikrolaineahjus, ent rahuldutakse ka poest ostetud snäkkidega – valik, mis ei pruugi olla tervislik, on kalorirohke, võib tuua lisakilosid ega anna päevaks vajalikku energiat.

"Meie elu veereb sinnapoole, et paljud firmad hakkavad aru saama, et tunduvalt produktiivsem on tellida toitu kohapeale," tõdeb bistroo Amps peakokk Tony Sal-al-Saller, kelle sõnul on plussiks ka see, et ettevõttesse toidu kohale tellimine tuleb kokkuvõttes odavam ja mugavam kui kodus toitu valmistada või lõunal söögikohta sõita. "Teiseks, kontorisse kaasa ostetud valmistoit ei pruugi olla tervislik. Meilt saad aga sooja prae või supi.“

Peakoka sõnu kinnitab ka USAs 2014. aastal 26 ülekaalulise haiglatöötaja seas läbi viidud uuring. Kaheksa nädala jooksul said töötajad toidu- ja tervisealast nõustamist, mis hõlmas ka lõunatoidu tellimist haiglasse, mõõdeti toidu kalorsust ja rasvasisaldust. Võrreldes kontrollgrupiga telliti keskmiselt 144,6 kalori ja 8,9 grammi võrra lahjemat toitu. Ka pärast uurimuse lõppu juurdusid harjumused töötajatesse, mis tähendas, et kokkuvõttes jäid nad tegema tervislikemaid valikuid. Teadlased järeldasid, et toidu eeltellimine töökohta aitab parendada töötajate toiduvalikut.

Just nii maitsva roa saab tellida endale lõunaks töökohta.
Just nii maitsva roa saab tellida endale lõunaks töökohta.

Korralik lõunatoit aitab paremini tööle keskenduda ja produktiivsemat tööd teha

Lõunapausi kasutatakse sageli selleks, et töökeskkonnast puhata. Samas on palju neid kohti, kus lõuna söömine ei ole kerge ettevõtmine: ühistransport asub kaugel, on harv või ei liigu üldse, kallis toit või lõunapausid liiga lühikesed. Osades firmades ei saagi töötajad mitmekesi majast ära minna, kuna peab jälgima seadmeid või püsima teenindusvalmis. Ka sellisel juhul on mugav toitu kohale tellida.

"Tõhusam on toitu kohale tellida, kuna see säästab aega. Lisaks aitab ühine söömine kaasa omavahelisele suhtlemisele," ütleb bistroo Amps peakokk.

Sotsiaalset faktorit ei saa alahinnata: koos süües lastakse auru välja, sõbrunetakse või suudetakse lahendada probleemid, mida laua või masina taga ei ole võimalik. Lõunasööktuuakse kohale termoskastides, marmiitides, termostes – vastavalt kliendi soovile –, ning igalportsul on peal selle inimese nimi, kes antud toidu tellis. Nii pole hirmu, et sinu ports ära süüakse või toidud segamini lähevad, samuti jätab see võimaluse süüa vajadusel toitu hiljem.

Üldjuhul eelistatakse kontorites kallimaid praade, tsehhides aga fikseeritud hinnaga lõunasööke. „Eks see sõltub ettevõtte võimalustest. On häid omanikke, kes panustavad sellesse ja näevad, et töötajasse investeerida on igal juhul motiveeriv,“ lisab Sal-al-Saller, kelle sõnul on Eestis ka üsna palju firmasid, kus mõeldakse lõunatoidu olulisuse peale.

Mitmekesises menüüs arvestatakse kõigiga

Ampsu pakutavast leiab igaüks meelepärase lõunatoidu, alates kulinaariatoodetest, salatitest ja magustoitudest, lõpetades aasia toitude,pitsa või pannkookidega. Plussiks on see, et lõunamenüü toidud vahetuvad igapäevaselt. „Vähesed toidud korduvad kuu aja jooksul. Menüü vaheldusrikkus on kliendile oluline," lisab peakokk Sal-al-Saller.

Arvestatakse ka nendega, kes vajavad erimenüüd või kel mõne toiduaine suhtes allergia. "Leiame alati lahenduse. Elu liigub sinnapoole, et nende asjadega peab arvestama – sellest ei saa mööda vaadata," kinnitab peakokk. Soovi korral on võimalik lisada lõunasöögile juurde ka kaloraaž või koostisosade nimekiri.

Peakoka kinnitusel on kliendi tagasiside väga oluline. Tegu on ikkagi koostööga, kus kõigi vajadusi üritatakse arvesse võtta. Kliendi soovidele ning muredele reageeritakse alati, eesmärgiks on parim lahendus mõlemale osapoolele.

Kvaliteetne lõunasöök vaid kolme euro eest

Logistilises plaanis üritatakse head teenust pakkuda Tallinnas ja Tallinna ümbruses. Klientideks on alates kümnest inimesest koosnevad ettevõtted. Lõunaaeg on enamasti kell 10-15 – selles ajavahemikus soovitakse lõunat igal pool, mistõttu tuleks tellimus lõunasöögiks esitada sama päeva kella 9.30-10 vahel. Üldjuhul aga vaadatakse igat klienti eraldi ehk arutatakse personaalselt läbi, millised on parimad võimalused ning ajad toidu kohale toomiseks, näiteks kui sööki soovitakse tellida ka õhtuses- või öises vahetuses olijatele.

Lõunatoidu tellimist saab omamoodi käsitleda kui ühe toitlustusvormi tellimist näiteks firma talve- või suvepäevadele, väljasõitudele ja sarikapidudele. Kui aga lõunatoidu asemel soovitakse üritusele catering-teenust, on Amps ka selleks valmis. Vajadusel aidatakse kaunistada ruume ning leida kõik vajalik. Cateringi menüü näidistega saad tutvuda Ampsu kodulehelt SIIN. Kodulehel on ka vajalik info tellimuse esitamiseks ning siingi üritatakse arvesse võtta kõiki kliendi soove ja läheneda personaalselt.

Kontaktinfo: amps@amps.ee

Lisainfo ning bistroode asukohad leiad kodulehelt amps.ee.

Sisuturundus (ST) on oma kauba, teenuse või firma tutvustamine huvitavate lugude jutustamise kaudu. Vormilt sarnaneb ST kvaliteetsele meediale, mistõttu on väga oluline, et ST oleks lugeja või vaataja jaoks ühemõtteliselt eristatud. ST on uudne ja moodne turundusviis, mille puhul jagatakse klientidega ka infot, mis varem jäi vaid siseringi teada. ST teenib alati tellija turunduslikke eesmärke.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine