25. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millega arvestada meeleoluka sündmuse korraldamisel?

Olde Hansas saab lisaks maitsvale õhtusöögile nautida ka keskaegset näitemängu või muusikalist etteastet, millest saavad osa võtta kõik külalised, kes seda soovivad. Restoran Olde Hansa asub Tallinna vanalinnas aadressil Vana Turg 1.
Foto: Olde Hansa
Meeleoluka elamuse pakkumine õnnestub kindlasti juhul, kui eelnevalt on end kurssi viidud valitud koha võimalustega nii meelelahutuseks kui toidunaudinguks.

Restorani või kohviku sobivuse veendumiseks tasuks enne alati ise kohal käia ning ruumid üle vaadata ja pöörata tähelepanu, kas atmosfäär sobib peo olemusega, kas teenindus on sõbralik ja mugav ning millist menüüd pakutakse. Jälgi ka seda, kas kõik külalised saavad mugavalt istuma ehk palju inimesi koht mahutab. Kui kõik sobib, on oluline väljavalitud koht aegsasti broneerida, annab nõu restoran Olde Hansa müügi- ja turundusjuht Mari-Liis Kallismaa.

Restoran Olde Hansa Tallinna vanalinnas.
Foto: Olde Hansa

Olles kohaga tutvunud, pole vähem oluline pakutav menüü, kus tähelepanu tasub pöörata mitmekesisusele. Igas suuremas või väiksemas seltskonnas on erinevad maitse-eelistused, seega uuri, kas pakutakse nii liha, kala kui ka sooje köögivilju. Kuna kaasajal esineb paljudel toidutalumatust või soovitakse vaid vegan-roogi, küsi, kas pakutakse ka erimenüüd. Ühtlasi arvesta ka seda, kas külalistel on roogade eelistusi lähtuvalt religioonist.

Kui kõik sobib ning hakkad koostama eelarvet, arvesta, et keskmiselt tarbitakse õhtusöögi jooksul kolm klaasi alkohoolset või alkoholivaba jooki külalise kohta. Kiiremaks ja sujuvamaks teeninduseks telli võimalusel näiteks veinid ette. Kui veinimaailm pole kuigi tuttav, küsi kindlasti restoranipoolset veinisoovitust valitud menüü kõrvale. Tagasihoidlikuma eelarve korral tee kindlaks, kas jookide tellimine suuremas koguses tuleb soodsam, näiteks 20 pokaali versus neli pudelit veini või 20 klaasitäit versus neli kannutäit mahla.

Hinnapakkumise küsimusel täpsusta üle kõikvõimalikud kulud, et hiljem ootamatuid üllatusi ei lisanduks, näiteks catering’i puhul teenindajate tasu, nõude rent või transport.

Meelelahutus kui osa elamusest

Juhul, kui restoranist on plaanis minna edasi teatrisse, kinno või kontserdile, tasub teada, et kolmekäigulise õhtusöögi ligikaudne kestus on 2,5-3 tundi. Enamik restorane pakub meelelahutust ka majasiseselt, seega küsi võimalike lisategevuste kohta, et õhtusöök meeleolukamalt mööduks ja külalistele pikaks ajaks meelde jääks.

Omaette elamuseks võib kujuneda muusikute esinemine õhtusöögi ajal. Uuri kindlasti, kas restoranil on elavat muusikat pakkuda ning kas see on lisatasu eest või mitte. Osas restoranides, näiteks Olde Hansas, saab nautida ka keskaegset näitemängu, millest saavad osa võtta kõik külalised, kes seda soovivad.

Selleks, et külalised end mugavalt tunneks, võib küsida ka valitud koha dresscode’i kohta.

Olde Hansas saab lisaks maitsvale õhtusöögile nautida ka keskaegset näitemängu või muusikalist etteastet, millest saavad osa võtta kõik külalised, kes seda soovivad.
Foto: Olde Hansa

Sündmuse sujuvamaks kulgemiseks on vajalik leppida restoraniga eelnevalt kokku makseviis. Paljud restoranid aktsepteerivad garantiikirja ehk tasuda saab hiljem arve alusel, mõned restoranid jälle soovivad ettemaksu. Kindlasti täpsusta, milliseid tooteid saab lisada garantiikirja alusel maksmiseks ja kas külalistel tuleb lisasoovide eest ise tasuda.

Ligipääsetavus tähelepanu alla

Kui külaliste seas on liikumisraskustega inimesi, selgita välja ligipääs: lifti olemasolu, laudade reserveerimine esimesele korrusele jms.

Valitud toimumispaika transpordi puhul tuleks uurida parkimisvõimalusi või ligipääsetavust ühissõidukitega. Tasub küsida, kas restoranil on ka soodne kokkulepe mõne parkimisteenuse pakkujaga – näiteks Olde Hansa külalised pargivad väga soodsalt ja suuremad grupid lausa tasuta Vabaduse väljaku all asuvas parklas.

Restoran Olde Hansa asub Tallinna vanalinnas aadressil Vana Turg 1. Kui soovid oma sündmust Olde Hansas korraldada, vaata lisainfot kodulehelt www.oldehansa.ee.

Restoran Olde Hansa Tallinna vanalinnas aadressil Vana-Turg 1.
Foto: Olde Hansa
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700