22. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millisest Tallinna restoranist saab parimat marmorliha?

Goodwin The Steak House peakokk Jevgeni Karnaukhov
Foto: Goodwin The Steak House
Loomulikult Viru tänaval asuvast Goodwin The Steak House’ist, mis on ainus klassikalise Ameerika liharestorani kogemustel ja traditsioonidel põhinev restoran Baltimaades ja Skandinaavia riikides. Restoranil on ka uudised: detsembris esitleb peakokk Jevgeni Karnaukhov uut menüüd ning lisaks on seltskondadele välja töötatud spetsiaalne jõulupidude menüüvalik.

„Goodwin The Steak House on loodud inimestele, kes armastavad liha. Muidugi on meie menüüdes ka kala- ja taimetoidud, kuid just kvaliteetsed liharoad on need, mis inimesi taas meie juurde meelitavad,“ räägib restorani juht Natalja Tuncay. Lisades, et nüüd on klientidel eriline põhjus Goodwini külastada, sest detsembrikuus tulevas uuenenud menü­üs laieneb mereandide ja steikide valik ning lisanduvad sellised hõrgutised nagu Kobe veiseliha, vasikalihakarree ning homaar Termidor Goodwini moodi.

Spetsiaalsed menüüd erinevatele seltskondadele

„Meie juures on mugav korraldada nii seminare kui ka sünnipäevi, pulmi, ärilõunaid ning jõulupidusid. Selleks on olemas eraldi ruum dataprojektori ja ekraaniga ning võimalus valida menüüst banketi, ärilõuna või pidupäevamenüü. Loomulikult võib meie peakokk kokkuleppel koostada ka erimenüü,“ tutvustab Tuncay.

Goodwini jõulumenüüst leiab näiteks rohelise salati tiigerkrevettide ja avokaadoga, Goodwini delikatesstaldriku veiniga Bello Rosso, Wagyu veiseliha ning vaarikatega Tiramisu.

Seltskondade jaoks on välja töötatud kolmekäiguline jõulumenüü 35 € inimese kohta, mille pearoaks on praetud pardi rinnafilee mustsõstra-veini kastme või Rump Steak Goodwini punase veini firmakastmega.

Peakokk Jevgeni Karnaukhov on menüüde kokkupanekul arvestanud tõsiste lihagurmaanidega. Biifsteegid on tehtud üksnes maailma parimast, Austraalias ja USAs kasvatatud lihast, mille ideaalseks valmistamiseks kasutatakse ainulaadset söeahjus küpsetamise tehnoloogiat.

Peakoka sõnul teavad Goodwini kokad ja teenindajad oma biifsteekidest kõike – kus ja kuidas on veised kasvatatud, kuidas on nende liha säilitatud ja Eestisse  toimetatud, kuidas tuleb steike valmistada ja millega koos serveerida.

Veise marmorliha peetakse maailmas kuninglikuks roaks

Nimetus tuleneb sellest, et lõigatult meenutab see marmori mustrit, sest rasvhapped on lihaskiudude vahel ühtlaselt jaotunud. Küpsemise ajal rasv sulab ja tulemuseks on mahlane ja imemaitsev lihatükk.

Kvaliteetne marmorliha tuleb ainult noorpullidelt, keda kasvatatakse spetsiaalse meetodiga. Goodwini erilisus peitub lisaks Eestis parima marmorliha pakkumisele ka teeninduses: kuna tegemist on kõrgema klassi toorainega, esitletakse liha klientidele enne töötlemist, tutvustakse erinevaid steike ning lastakse inimestel rahulikult küsida ning valida. Kui liharoog on valminud ja lauda kantakse, ootab ettekandja alati ära selle lahtilõikamise hetke, et olla kindel, et steik on just selles küpsusastmes nagu klient tellis.

„Oleme ainulaadne liharestoran, mis on võtnud oma südameasjaks tuua Eesti inimesteni originaalne lihakultuur ja arusaamine, kuidas peavad maitsma maailmakuulsad steigid New York, Rib-Eye ja Kauboi. Olete oodatud proovima!“ kutsuvad restorani peakokk ja juhataja.

Augustis avas Goodwin The Steak House restoran uksed Soomes Espoos Iso Omena keskuses aadressil Piispansilta 11. Tegemist oli kolmanda Goodwin The Steak House’ga, mis lisandus juba aastaid tegutsevatele Eesti ning Helsingi Eteläranta 14 asuvatele restoranidele.

Tere tulemast!GOODWIN The Steak HouseViru 22, TallinnTel: +372 661 5518E-mail: [email protected]www.steak.ee

Loodud inimestele, kes armastavad liha.
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700