19. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikumine teeb targaks!

MyFitness jõusaali- ja personaaltreeningute juht Kadri Paat
Foto: MyFitness
Spordiklubi kipub tänapäeval paljudele kangastuma vanakooli võimlana, kus on rasked kangid ja hantlid ning saalis treenivad vaid kogenud jõumehed, kes suuri raskuseid tõstavad ja higistavad.

Tegelikkuses on aga tore tõdeda seda, et fitnessi ja tervisliku elu maailm on liikumas üha enam suunal, kus spordiklubidest on saanud kohad, kuhu on oodatud kõik inimesed, kes soovivad enda tervise eest ükskõik millisel tasandil hoolt kanda.  Seega ei tasu mõelda endamisi mõtteid nagu „ma pole piisavalt heas vormis, et trenni ja jõusaali minna“.  Tervisliku eluviisiga alustamine on muutunud imelihtsaks.

Alles sportimisega sinasõbraks saajale on sadu erinevaid võimalusi, et enda tervist raudsemaks ja tugevamaks muuta. Esmalt tuleks vaid ära kaardistada, milline kehalist aktiivsust tõstev tegevus just Sinule meeldib. Kui eelpool nimetatu on tehtud, siis saab juba valida välja sobiva liikumisaktiivsust tõstva tegevuse ehk treeningu. Võib-olla naudid keha vaba liikumist tantsutreeningul, motiveerivat ja intervallidel põhinevat jalgratta- ehk spinningutreeningut, erinevate hingamistehnikatega rahustavat joogat või hoopis personaal- ja väikese grupi treeningut, kus treener tegeleb just individuaalselt Sinu või gruppi kuuluvate inimeste soovide ja eesmärkidega. Igasugune treening, mis muudab Sind õnnelikumaks ja tõstab iganädalase kehalise aktiivsuse taset, on juba suur samm edasi parema tervise suunas!

Üks süvenevaid probleemkohti on tänapäeval istumine. Meie keha vajab aga nii vaimse kui ka füüsilise heaolu ja tervise säilitamiseks tugevat seedeelundkonda, särtsakat ainevahetust ja tugevat südant, et elada mitmekümneid aastaid vitaalselt ja rõõmsalt. Kindlasti peaksime aga silmas pidama asjaolu, et liikumisaktiivsuse suurendamine ei ole ainuke hea tervise parameeter - silmas tuleb pidada ka kõiki teisi heaolu mõjutavaid aspekte nagu uni, stressitase, toitumine, suitsetamisest ja alkoholist loobumine jpm.  

Inimene, kes liigub palju ja kannab hoolt teiste oluliste eelpool nimetatud väärtuste eest, hoiab enda keha, aju ja südame raudse ja vastupidavana. Näiteks juba peale 20 minutit aktiivset kõndi paraneb inimese aju verevarustus kordades ning seeläbi ka täieneb loominguline mõtlemine, keskendumisvõime ja suutlikkus töötada pikemat aega keskendunult ning innovatiivselt. Just sellepärast soovitatakse iga poole tunni järel hetkeks püsti tõusta ning ringutada, teha võimlemisharjutusi või tuua lauale klaasiga värsket joogivett. Tervislik eluviis teeb targaks!

www.myfitness.ee

Autor: Kadri Paat, MyFitness jõusaali- ja personaaltreeningute juht

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700