29. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valid ettevõttele jõulukinke? Mõtle nendele 5 küsimusele!

Väärtusliku ärikingituse tegemise nippe jagab OÜ Loodusvägi ärikliendi müügijuht Liis Kalvik
Foto: OÜ Loodusvägi
Milline oleks ettevõtte väärtusi ja sõnumit edastav kingitus, mis tekitaks saaja südames erilise tunde ja jääks meelde? Tuginedes meie 8-aastasele kogemusele firmakingituste korraldamisel, aitab parima tulemuseni jõuda järgmiste sammude läbimõtlemine.

Ärikingitus on sümbol, mis peegeldab ettevõtte väärtusi ja hoiakuid ning kinkija hoolivust ja suhet kingi saajasse. Millist lugu sinu kingitus räägib? Millised on turunduslikud tunnuslaused ja olulisemad soovid, mida tahad kingitusega edasi anda?

Need küsimused tasub hoolikalt läbi mõelda. Sageli kiputakse alahindama ka kingituste korraldamisega kaasnevat töömahtu ning kui see ei ole töötaja põhitegevus, võib muude kohustuste kõrvalt jääda ajahätta.

1. Miks üldse kinkida?

Ettevõtte töötajatele tehtud kingitused on hea ja oluline viis avaldada tänu nende panuse eest. Kingitused aitavad väljendada, et ettevõte väärtustab oma töötajaid ning pakuvad võimalust meeskonda loovalt motiveerida.

Töötajatele kingituste tegemisel ei tasu kindlasti unustada peresid ja lapsi. Iga sinu töötaja taga on pere, kes on tema igapäevane tugi ja taustajõud. Väärtusta ka töötajate lähedaste olemasolu ja panust ning vali kingitus, mida saab nautida terve pere. Jõuluajal on igati paslik teha eraldi kingitused töötajate lastele.

Koostööpartneritele ja klientidele tehtud kingitused on suurepärane vahend koostöö eest tänamiseks, ettevõtte väärtuste kommunikeerimiseks ning bränditeadlikkuse tõstmiseks.

2. Mida kinkida?  

Korraldades firmakingitusi ettevõtte töötajatele, koostööpartneritele või klientidele, kelle eelistustest ei ole täielikku ülevaadet, on kerge kulutada palju raha asjadele, millel ei pruugi saaja jaoks sügavamat tähendust olla ning mis võivad seetõttu lihtsalt seisma jääda.

Et kingitus leiaks kindlasti kasutust, võiks see olla praktilise väärtusega ja igapäevaselt kasutatav, kuid seejuures siiski eristuv. Järjekordne reklaammeene, näiteks ettevõtte sümboolikaga kruus ei pruugi kingisaajas paraku erilist tunnet tekitada.

Et kingitus valmistaks saajale rõõmu ja puudutaks teda isiklikult, võiks sellel olla sügavam tähendus. Olulisem kui kingituse suurus või hind, on mõte, mida see endas kannab ja väärtus, mida see nii kingi saajale kui ühiskonnale loob. Saaja peas laienevad need automaatselt põhimõteteks, mille eest seisab kingituse teinud ettevõte.

Seepärast on üha populaarsemad ühiskondliku või eetilise lisaväärtusega ning läbimõeldud ja armastusega valitud kingid. Aina rohkem Eesti inimesi on hakanud endale teadvustama toodete taga olevaid sügavamaid seoseid ja oma ostukäitumise mõjuahelat, eelistades sisu ja tähendust ka kingituselt.

Eetilisi ja vastutustundlikke kingitusi leiab mitmest valdkonnast, üks võimalus selleks on toetada kodumaist mahetoodangut. Kodumaiste mahe- ja väiketootjate tooteid kinkides toetad Eesti majandust ja elu maapiirkondades, keskkonda ning aitad kaasa jätkusuutlikule elule kogu planeedil. Tervislike ja maitsvate mahetoodetega kingid head enesetunnet.

Külmal ja pimedal ajal on tänuväärt kingitused looduspuhastest koostisainetest kodumaine tervistav mesi, Eesti metsades kasvanud väekatest marjadest soojendavad glögid või täismahlad, maitsvad käsitsi valmistatud piparkoogid, tervislikud maiustused ning muud ehedaid ja põnevaid maitseelamusi pakkuvad tooted, Eesti meistrite käsitöö jne.

Kodumaine mahetoode firmakingiks – miks just see?

*Tõeline Eesti oma looduse vägi

*Kink, millel on hing sees 

*Tervislik ja suurepärane maitseelamus 

*Eesti käsitöö ja kvaliteet 

*Toetad kohalikku kogukonda ja Eesti maaelu 

*Peegeldab sinu ettevõtte väärtusi

*Võimalus lisada kingile väge personaalse kujundusega 

*Keskkonnasõbralik ?Aitad kaasa jätkusuutlikule elule meie planeedil

3. Kuidas eristuda?

Oluline aspekt, millele tasub kingitust ette valmistades mõelda, on selle personaliseerimine. Nimedega isikupärastatud kingitused aitavad tuua esile iga konkreetset töötajat ja tema väärtusi ning tekitada sidusust ja lojaalsust ettevõttega. Omanimelise sümboolikaga kingitus tekitab saajas kindlasti erilise tunde – mina ja mu panus on ettevõttele sedavõrd tähtsad.

Sama olulise tähendusega on kingituste tähistamine ettevõtte sümboolikaga koostööpartnerite ja klientide jaoks. Võimalusel lisa nende kingitustele kindlasti oma brändi kujundusega etiketid, graveeringud, kirjed jms. Tulemuseks on omapärasem kingitus, mis pälvib saaja tähelepanu ja jääb talle kauemaks meelde ning aitab kasvatada ka su brändi tuntust.

4. Millal alustada?

Alustades ettevõtte jõulupidude, kliendiürituste, tähtpäevade ja muude sündmuste eel kingikorraldusega juba varakult, on rohkem aega töötada välja personaalsemad, täpselt sinu soovitud lahendused. Nii saad turunduslikult kindlasti tulemuslikumad kingitused.

Otsuseid viimasele minutile jättes riskid sellega, et koostööpartneritel ei pruugi enam jätkuda tooteid sinu soovitud koguses. Kindlasti tasub ka arvestada, et trükikodadel, tootjatel jms, kes tellimuse täitmise nimel pingutavad, on teatud perioodidel, näiteks jõulueelsel ajal väga kiire.

Kingitusi aegsasti varuma asudes saad ka nende lahendusi ja mahtusid täpsemalt planeerida, mis tagab madalama ühikuhinna ning aitab vältida liigseid kulutusi. Tarnijal võib viimasel hetkel tulnud üksikutele või lisatellimustele kuluv aeg kergitada ka kingituste hinda.

5. Kas kaasata partner?

Ärikingituste täislahendusi pakkuval ettevõttel on kingikorraldusel tekkivate kõikvõimalike nüanssidega juba pikaajaline kogemus, osatakse näha tervikut ja planeerida detaile ning pakkuda erilisi ja personaliseeritud lahendusi eristumaks massist.

Seepärast on tihti odavam ja tõhusam osta ärikingituste teenus sellele keskendunud ettevõtte käest. Siinjuures on aga oluline valida asjatundlik ja vilunud koostööpartner.

Kingipakkuja valimisel tasub esmalt teha endale selgeks, millist teenust vajad ja partnerilt saad ning uurida ettevõtte tausta – kas tal on piisavalt kogemust ja küllalt suur meeskond, et tagada stabiilsus ning töötav tarneahel, mis viiks sinu soovitud tulemuseni.

Vaata hingega kingituste kataloogi!

Sooviga toetada eetilist ja vastutustundlikku kinkimist ning teha valik ettevõtetele võimalikult lihtsaks, oleme Loodusväes juba aastaid koostanud jõulueelseks ajaks kingikataloogi.

Kümneid Eesti mahe- ja väikeettevõtteid kaasates pakume läbimõeldud lahendusi. Oleme pannud kokku kodumaised imelised kinkekomplektid. Need peegeldavad vastutustundlikku headust ja armastust, mida saad väljendada oma kingitusega.

Sul on võimalik pakike ka täpselt oma äranägemise järgi ise kokku panna. Samuti pakume erilahendusi – personaliseerimesu kingipakid firma sümboolika ning jõulutervitustega kujundatud jõulukaardiga või anname tootepakenditele sinu ettevõtte näo.

Vaata aadressilt www.loodusvägi.ee kataloogi, kuhu oleme koondanud kodumaiste mahe- ja loodustoodete ning käsitöö kõige erilisema paremiku – tooted, millel hing sees!

Tule meile näidiste salongi külla!

Loodusväe õdusas näidiste salongis Tallinnas Mustamäel on väljas kogu meie tootevalik ning ootame ettevõtete esindajaid sellega tutvuma. Soojendavat glögi nautides ja erinevaid tooteid maitstes kujuneb just sinu soovidele vastava kinkekomplekti valimine toredaks ja tulemuslikuks sündmuseks. Lahkud kindlasti hea tuju ja kerge südamega!

Pakime sinu väljavalitud kingid keskkonnahoidlikult ning toimetame need soovitud ajaks kohale. Et su soovid saaksid parimal moel täidetud, oleme väga tänulikud, kui tellimus jõuab meieni aegsasti, võimalusel enne novembri keskpaika.

Võta kindlasti ühendust ja koos leiame sulle sobiliku lahenduse!

 

Lisainfo:

Liis Kalvik, OÜ Loodusvägi ärikliendi müügijuht 

[email protected], tel 607 7541 

www.loodusvägi.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700