10. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustpeade Maja – koht vanalinna südames

Mustpeade Maja kliendiürituste projektijuht Lilian Sarapuu
Foto: Mustpeade Maja
Vanalinnas asuv Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja on hea koht mistahes ürituse korraldamiseks. Keskaegses majas, mis on juba algselt ehitatudki just koosviibimiseks ja pidustusteks, sobib korraldada nii šikki vastuvõttu, pidulikku gaalaõhtusööki, balli, stiilipidu, konverentsi või hoopis firma koolituspäeva.

Kui suure ürituse Mustpeade Majas korraldada saab, sõltub eelkõige ürituse sisust. Kõige suuremana meenutab Mustpeade Maja kliendiürituste projektijuht Lilian Sarapuu üht vastuvõttu, kus külalisi oli 550 – kasutusel olid kõik kolm saali ning inimesed liikusid eri saalide vahel. Saab rentida nii mõne saalidest kui ka terve maja. Saalide mahutavus sõltub veidi ka laudade paigutusest ja näiteks sellest, kas saali on vaja üles seada lava esinejatele.

„On palju üritusi, millele juba olemuslikult keskaegsed ruumid loovad suurepärase tausta,“ ütleb Lilian Sarapuu. Mustpeade Maja on võõrustanud sündmusi Äripäeva TOP100 ballidest ja Eesti EL eesistumisüritustest kuni vastuvõttude, sünnipäevade ja stiisete pidudeni. Maja on enda jaoks avastanud ka reklaamide ja teletegijad, nii kodu- kui ka välismaised.

Põnev paik on veel Mustpeade Maja keldrisaal, kuhu juba sissepääs Pühavaimu tänavalt on kui teekond teise ajastusse. „Eriti ilus on teekond läbi meie sisehoovi Keldrisaali siis, kui see valgustada küünaldega,“ ütleb Sarapuu. Ta lisab, et kui ülemiste korruste saalid on pigem väljapeetult ballilikud, siis keldrisaalis valitseb hoopis klubilikum õhkkond.

Olavi saal

Päeval konverents, õhtul pidu

Mustpeade Majal on olemas uus Steinway kontsertklaver, helitehnika kõne pidamiseks, konverentsitehnika, õhtusöögi valgustus ning võimalused saali lava ehitamiseks. Samuti on olemas toolid, kuid laudade eest hoolitsevad tavaliselt cateringi firmad. Kui üritusele on plaanitud kutsuda esinema bänd, tuleb helitehnika väljast sisse tellida.

Koostöö kõigi suuremate cateringi firmadega

„Meil on pikaajaline koostöö kõigi suuremate Tallinnas tegutsevate cateringi firmadega. Nad kõik on meil palju kordi käinud ning tunnevad meie maja hästi. Lõpliku valiku cateringi pakkuja osas teeb aga kindlasti ürituse korraldaja vastavalt oma maitsele ja soovidele,“ räägib Sarapuu.

Mustpeade Maja haldaja on Tallinna Filharmoonia – sellel kõrge professionaalse tasemega kontsertorganisatsioonil on märkimisväärne oskusteave ja kogemus erinevat liiki kultuuri- ja pidulike esindusürituste korraldamisel.

“Oleme enam tuntud küll ehk õhtuse peopaigana, kuid ruume saab meil rentida ka päevasteks sündmusteks nagu näiteks konverentsid, koolitused, firmapäevad,” ütleb Sarapuu.

Parkimine vanalinna serval

Parkimine on kitsaskoht kõikjal Tallinna kesklinnas. Ka Mustpeade Maja külastajatel tuleb selle asjaoluga arvestada ning tulla üritusele kas jalgsi, taksoga või jätta oma auto Vanalinna serva parklasse.

„Ürituse korraldajad saavad sõita asjade toomiseks-viimiseks meie ukse ette, kuid külastajad peavad paraku parkima veidi kaugemal. Meil on lepingud Vabaduse Väljaku maa-aluse parklaga ja Viru Keskusega ning nende juures saavad meie külastajad soodsamalt parkida,“ ütleb Sarapuu.

Ta lisab, et kui parkimisküsimus kõrvale jätta, siis on Mustpeade Maja asukoht vanalinnas peokohana suurepärane – pärast ürituse ametlikku lõppu ei pea seltskond sugugi kohe laiali valguma, vaid jätkupeoks saab siit mugavalt edasi liikuda.

Mustpeade Maja: http://mustpeademaja.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700