13. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranide ühine reserveeringusüsteem on klientidele väga mugav

Foto: Vabalaud
Online-reserveerimiskeskkond vabalaud.ee on unikaalne sild klientide ning toitlustuskohtade vahel, andes võimaluse kiirelt, lihtsalt ja tasuta leida koha romantiliseks õhtusöögiks, privaatseks koosolekuks või peoks sõpradega. Restoranidele ja kohvikutele on see suurepärane viis leida uusi ja hoida seniseid külastajaid, tegeledes samal ajal oma põhitegevuse ehk toitlustusega. Lisaks vähendab veebisüsteem telefoni teel tehtavatest reserveeringutest tekkivat lisakoormust töötajatele.

Vabalaud.ee restoranide nimekirjas on üle 100 Eesti söögikoha, mille seast saab tänu mitmekülgsele otsingumootorile leida reaalajas väga lihtsalt ja kiirelt endale sobiva.

Näiteks: soovin täna õhtul lauda kahele Tallinna kesklinnas, kus pakutakse Itaalia köögi toite ning on olemas terrass. Samuti on leheküljel teiste kasutajate jäetud tagasiside ja hinnangud toidukohtade ning seal pakutava kohta.

Reserveeringuid saab teha 24 tundi ööpäevas nii samaks õhtuks kui ka päev, nädal või mitu kuud ette. Reserveeringuvorm näitab reaalajas, kas restoran on soovitud päeval avatud ja mis kellaajad on vabad. Kui juhtub, et sobivas kohas pole valitud õhtuks vaba lauda, võib lasta endale soovitada e-posti või telefoni teel muid samade kriteeriumitega restorane. Enamik reserveerimissüsteeme ei võimalda teha gruppidele reserveeringuid, kuid vabalaud.ee süsteemis saab lauda tellida ka näiteks 30 inimesele. Arvestada tuleb vaid, et teatud arvust (enamasti alates 8st) inimestest ei kinnita reserveeringut süsteem, vaid restoran.

Vabalaud.ee-ga liitumine hoiab kursis toidukohtade eripakkumistega ning annab detailset infot kohvikute ja restoranide kohta alates üldinfost ja menüüst kuni piltide, virtuaaltuuri või tutvustava videoni. Eesti-, vene-, inglis- või soomekeelse reserveerimisrakenduse saab alla laadida nutiseadmesse või kasutada lihtsalt internetiaadressi vabalaud.ee, kus on lisaboonuste saamiseks kasulik registreeruda püsikliendiks. Lisaks boonuspunktidele, mida saab vahetada vabalaud.ee kinkekaardi vastu, on püsikliendi keskkonda loodud veel kiirem reserveerimine ning võimalus kinnipandud lauda lihtsa nupulevajutusega tühistada.

Kinkekaart on tore üllatus sõbrale või kolleegile, andes kingisaajale võimaluse valida ise meeldiv toidukoht vabalaud.ee keskkonnast. Kuus kuud kehtivat kaarti on võimalik soetada väärtuses 30, 50 või 100 eurot ning selle kasutamine on imelihtne: reserveerimislehel tuleb valida sobiv toidukoht ning kirjutada kinkekaardi lahtrisse kinkekaardi number.

„Oleme vabalaud.ee süsteemi kasutanud aasta jagu ja ausalt öeldes ei kujuta meie restorani tööd selleta ettegi! Kõik on väga loogiline ning tähtis on, et see on paralleelselt kasutusel nii meie kodulehel kui ka Facebookis. Reserveerimiste tegemine ja haldamine on tõesti lihtne. Klientidele meeldib samuti see lahendus ning tundub, et süsteemi kaudu tehtavad reserveerimised ületavad juba telefoni teel tehtavaid.“ Vabalaud.ee süsteem on olnud restoranides Platz ja Ribe kasutusel umbes neli aastat. Süsteem on väga hästi üles ehitatud: lisaks kalendrisüsteemile on olemas ka pakkumiste süsteem ja need kaks on omavahel ühendatud. See teeb kasutajate jaoks asja lihtsaks ning üheselt mõistetavaks. Meie külalistele meeldib lihtne reserveerimine, selle kinnitusega kaasnevad pakkumised ning meeldetuletuse saamine, kui külastusaeg on lähedal.“ vabalaud.ee süsteemi alates avamisest. Otsus seda kasutama hakata tuli kergelt, kuna see on kohalikul turul populaarne ning inimesed kasutavad mugavat ja lihtsat reserveerimissüsteemi meelsasti.“ 

Gert Laasme, MEAT Resto & Butchery 

Katrin Tuisk, Restoran Platz ja Restoran Rib

„Hiltoni hotelli restoran The Able Butcher on kasutanud 

Max Weisenberger, The Able Butcher

Vabalaud.ee on meie pikaajaline partner, kelle kohta on öelda ainult head. Saame oma küsimustele kiirelt vastused ning alati arvestatakse ka meie ettepanekutega, sest meil on mõlemal sama eesmärk: et külastajad oleksid rahul. Reserveerimissüsteeme on küll loodud välja palju, aga Vabalaud.ee on kindlasti suurepäraseks võimaluseks rikastada oma klientide valikut.“

Anneli Tammela, restoran CRU tegevjuht

Tulemas on jõulu- ja aastavahetuspeod, mille parimad pakkumised on koondatud eraldi lehekülgedele, et külastajatel oleks lihtsam nende vahel valida. Jõulupakkumised, uue aasta õhtusöögid ja muud sündmused on samamoodi selekteeritavad erinevate kriteeriumite nagu asukoha, köögi ning erinevate lisateenuste järgi alates kaminast ja projektori võimalusest kuni veini- ja toidukoolituste pakkumisteni.

Vabalaud.ee lahendust kasutab värskelt Tallinnas ka uus Hiltoni hotelli restoran The Able Butcher. Juba viis aastat kasutavad süsteemi ka restoran Cru, restoran Platz ning MEAT Resto & Butchery. Platz ja MEAT kasutavad reserveerimisel SMS ehk lühisõnumi lahendust.

Vabalaud.ee reserveerimissüsteem toob kasu igale restoranile

Kui toitlustusasutusel tekkis huvi vabalaud.ee süsteemiga liitumiseks, tuleks julgelt ühendust võtta ning koos vabalaud.ee konsultandiga läbi arutada, milliseid lisateenuseid ja erivõimalusi tasub esile tuua. „Lisaks elavale muusikale, põnevatele esinejatele ja suveterrassidele tunnevad külastajad näiteks huvi rahvusköökide ning söögikoha laste- ja loomasõbralikkuse vastu,“ toob ettevõtte tegevjuht Daisy Järvi näiteid. 

Restoranid, mis reaalajas reserveerimist ei paku, saavad vaatamata sellele vabalaud.ee keskkonnaga liituda. Süsteem võimaldab neil anda klientidele vastuse reserveeringu kohta kahetunnise ooteajaga, kusjuures kohti saab edukalt kinni panna ka suuremale grupile. Daisy Järvi sõnul on see toitlustuskohtade jaoks väga mugav võimalus, sest kasutades vabalaud.ee läbimõeldud lahendust ei pea nad ise tegelema iga kliendiga ükshaaval ega soetama eraldi süsteemi reserveeringute haldamiseks. Klientide jaoks laieneb valik ning restoran saab tegeleda põhitegevusega, kulutamata aega reserveeringute tegemiseks ning pakkudes samas klientidele kiiremat ja mugavamat teenust. 

Lisaks annab vabalaud.ee toidukohale võimaluse lisada oma kodulehele soovitud värvide, fondi ja suurusega reserveeringuaken. Seda lahendust kasutab näiteks Able Butcher. Erinevaid võimalusi koostööks vabalaud.ee-ga on veelgi – näiteks restoran Platz kasutab reserveerimisel juba üle viie aasta lühisõnumi süsteemi. 

Kui soovid kursis olla vabalaud.ee tegemistega ja saada e-kirjaga restoranide eripakkumisi ning infot erinevate sündmuste kohta, liitu meie uudiskirjaga. Selleks tuleb kirjutada oma e-posti aadress www.vabalaud.ee esilehe keskel paiknevasse uudiskirja liitumiskasti. 

Kui tunnete, et vajate abi sobiva söögikoha leidmisel või soovite meiega koostööd teha, võtke julgelt ühendust allolevatel kontaktidel!  

Otsi. Vali. Reserveeri. Naudi. 

Daisy Järvi, Vabalaud OÜ tegevjuht

tel +372 513 5786 

e-post: [email protected] 

www.vabalaud.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700