6. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühise eesmärgiga meeskonnamängude populaarsus kasvab

Siiani on seiklusmängudes olnud põhirõhk võistlusmomendil ja võitjate-kaotajate välja selgitamisel. Uutes populaarsetes meeskonnamängudes tegutseb kogu kollektiiv aga ühise eesmärgi nimel ja „võidab“ kogu tiim.

Selline lahendus ei tähenda muidugi seda, et kogu suure kollektiiviga pidevalt koos tegutsetakse. Maastikul liigutakse siiski meeskondadena, kellel on erinevad rollid ja tegevused, kuid tänu erinevatele tehnilistele vahenditele ollakse omavahel pidevas ühenduses ja töötatakse ühise eesmärgi nimel.

Seiklusfirmal 360 KRAADI on sel hooajal pakkuda 2 uut mängu, mis panevad kogu kollektiivi koos tegutsema ja annavad ka mängujärgseks analüüsiks head materjali – kuidas meeskond koos tegutses, kas midagi saaks parandada ja kuidas seda kogemust igapäevatöös rakendada.

Faks peakontorist

Mäng sobib 12-60 mängijale ja kestab kokku u 2,5 tundi, mille sisse mahub nii maastikumäng kui hilisem arutelu.

Selles mängus tuleb koos töökaaslastega tundmatus kohas vette hüpata ja asuda tekkinud olukorda lahendama. Omavahelist mõõduvõtmist selles mängus ei ole ja pigem sarnaneb see praktilise meeskonnakoolitusega.

Janno Ruus, Rapla politseijaoskond

„Rapla politsei meeskond jäi koolitusega väga rahule. Mäng oli haarav ja need 2 tundi möödusid kiiresti. Ise mängus osalejana püüdsin vahepeal ka kõrvalt vaataja rolli võtta, et näha kuidas meeskond toimetab, kuid see ostus päris raskeks, sest mäng haaras mindki.“

Mängu alguses saab meeskond peakontorist faksi, milles on lühidalt kirjas ülesanne, mida täita tuleb. Samuti on kulleriga saabunud kast töövahenditega. Kui kasti avate, läheb aeg käima ja tiimil tuleb lisajuhisteta rollid jagada, tegevustes kokku leppida, aega planeerida ja tehnilisi abivahendeid kasutada.

Võib juhtuda, et peakontori püstitatud eesmärk jääb täitmata, kuid seda enam on teil kasu hilisemast kokkuvõttest, mis edaspidi meeskonnatööd parandada aitab.

Suurendame käivet

Mäng sobib 20-120 osalejale ja võtab aega 2,5 tundi.

„Suurendame käivet” on uus meeskonnamäng, kus puudub võistlusmoment ja kõik mängijad töötavad ühise eesmärgi nimel.

Tegemis on hoogsa maastikumänguga, kus mängijatel tuleb hakkama saada ootamatute olukordadega ja üheskoos ka pisut nuputada, kuidas ühist virtuaalset käivet suurendada.

Maris Tross, Elisa

„Üritus oli suurepärane ning terve osakond oli väga rahul :)!“

Meeskond peab koostöö arendamiseks ja käibe kasvatamiseks maastikul reegleid järgides liikuma, pisut nuputama, vastama küsimustele ja ülesandeid lahendama. Olulisel kohal on kiire info vahetamine ja suhtlemine, nõrgima lüli aitamine ning kogu tegevuse ühine koordineerimine.

Rohkem infot põnevate meeskonnamängude kohta leiate 360 KRAADI kodulehelt.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700