8. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maire dieediblogi: -6,5 kilo 23 päevaga

Käes on minu Dr Simeonsi dieedi 24. päev. Praeguseks kaalun 65,8kg, seega olen kaotanud algkaalust juba 6,5 kilo. Tulemustega olen väga rahul, sest lisaks kaalule olen ümbermõõtudelt kaotanud 20cm! Kõige selle juures pean tunnistama, et dieedi edukuse alused on motivatsioon ja enesedistsipliin.

Dr Simeonsi dieedi esimene etapp on 2-3päevane struktuurrasva kasvatamine, mis tähendab seda, et paari päeva jooksul tuleb kaalus juurde võtta umbes 1,5 kilo, et keha jaoks oleks hilisem kaalulangetus lihtsam. Selgituseks ütlen kohe, et kui räägin kilode kaotusest, siis arvestan seda algkaalust (ehk ei arvesta nuumamisega lisandunud kaalu). Kasvatasin kaalu kokku kolm päeva, ent kahe päevaga tuli juurde vaid 600g ning kolmandaga ei lisandunud üldse midagi. Konsultant Aire Kängsepa nõusolekul liikusin neljandal päeval kaalulangetuse etappi edasi. Seega startisin 72,9 kilo pealt ning kaal langes hästi - juba esimese nädalaga kaotasin 2,8 kilo algkaalust.

Kõige raskem oli minu jaoks kaalulangetusetapi teine päev. Tühja kõhu tunnet ei tundnud, kuid isu oli suur. Mõistus hakkas ketrama, et milleks ma seda teen ja kas asi on seda ikka väärt. Raske oli harjuda mõttega, et tuleb piirduda vaid lubatud toiduainetega või et ei tohi minna üle 500 kalori päevas. Esimestel päeval tundus, et isegi lubatud toiduaineid sööks hea meelega rohkem, sest kogused olid harjumatult väiksed (näiteks liha ainult 100g). Enesetunne oli hea, kuigi olukord oli väga harjumatu ja isegi kui kaal langes väga hästi, tuli iseendaga palju võidelda. Leidsin enda jaoks lahenduse teadlikus lähenemises - tuletasin endale meelde, miks ma seda teen ja keskendusin eesmärgile. Söögikorrad jaotasin viiele korrale ja enam-vähem nii olen ka siiani jätkanud. Kui tegevust on vähem, olen toidukordi vähendanud kolme-neljani.

Kui end vaikselt režiimiga harjutasin, läks asi juba lihtsamaks. Teine keerulisem moment tekkis dieedi 7. päeval, mil tekkis suur soov patustada. Jällegi, kui suuta oma isude üle kontroll haarata, saab olukorrast hõlpsasti üle. Õnneks oli mul veel õhtune puuvili söömata ja sain hakkama. Päev hiljem tundsin end juba uuesti hästi - kaal langes ja isusid polnud, sealjuures sain olla uhke enda üle, et alla ei andnud. Nagu uus energia oleks sisse tulnud! Kaalu langemine jätkus ühtlase hooga kuni 10. päevani. Selleks ajaks olin kaotanud algkaalust juba 4 kilo.

Kaalulangus andis ka emotsionaalselt tohutult jõudu juurde ning tegi tuju heaks. Peagi tundusid toidukogused olevat sellised, et ei jaksagi ära süüa. Dieedikonsultant oli mulle rääkinud, et naistel mõjutab dieedipidamist ka suurel määral kuutsükkel. Aga kui mul tagasilöögina kahe päevaga 600g juurde tuli, muutusin väga närviliseks. Kõik oli ju sujunud nii hästi... Tegelikult oli olukord väga loogiline, sest päevade ajal hoiab keha vett kinni, ning lisandunud grammid polnud mitte rasv, vaid lihtsalt veest tingitud kaalutõus. Proovisin mitte stressata ja motiveerisin end mitte alla andma. Õunapäev aitas kenasti hädast välja ja sain uuesti joonele.

Kindlasti tasub Dr Simeonsi dieedi puhul arvestada, et dieedi esimeses pooles langeb kaal suurema tempoga kui hiljem. Esimese 9 päevaga kukkus minu kaal ikka väga palju (kaotasin 4 kilo) ning siis tekkisid juba väikesed seisakud ning langus polnud enam nii stabiilne. Tuleb olla kannatlik, sest tegelikult millise muu lahendusega saaks nii kiirelt sellise tulemuse? Kui ühel päeval langes kehakaal taas 1,2 kilo, sain oma hea tuju tagasi. Õppetund - ei tasu jääda kinni negatiivsetesse mõtetesse, vaid protsessile tuleb mõelda positiivsest küljest ja asi lihtsalt lõpule viia.

Hetkel tunnen end jälle energiliselt ning tundub, et suudangi 40 päeva vastu pidada. Mul on väga hea meel, et minuga koos alustas ka kaalulangetusblogiga Tuuli, kelle dieediblogi saab lugeda Buduaar.ee veebis. Soovitan ka Sul endale dieedi ajaks tugiisik leida, kellele saab kurta ja hädalda rasketel hetkedel ning kes aitab motivatsiooni ülal hoida. Meie Tuuliga toetame üksteist - rõõmustame koos, kui läheb hästi, ja kirume, kui on raskem. Dieedikonsultant Aire on ka igal hetkel olemas, kuid kellegagi koos kaalu langetada on hoopis lihtsam. Mina tunnen igatahes, et nii on palju kergem kui üksi.

Edu kõigile, kes selle teekonna ka ette võtavad. Ja kui vahel ongi raske, siis tuletage meelde põhjused, miks te seda teete!

Kui Sulle pakuvad huvi teiste eestlaste Dr Simeonsi dieedi edulood, siis loe artikleid nende kodulehelt.

KAAL JA MÕÕDUD 24. PÄEVAL

Kaal 65,8 kg (-6,5kg)

Käsivarred 29cm (-2cm)

Rinnaümbermõõt 102cm (-1cm)

Vööümbermõõt 79cm (-8cm)

Puusaümbermõõt 106cm (-5cm)

Reieümbermõõt 62cm (-4cm)

Maire :)

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700