22. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks sammu parima ärikingituseni

Ärikingituste valikul on oluline silmas pidada, et nii, nagu muutuvad inimeste ostukäitumise harjumused ja mõjurid, on muutunud ka omadused, mida ärikingituste valikul ja saamisel väärtustatakse.
Ecomari põhjamaised marjad on loodud EV100. juubeliks
Foto: Ecomar

Kingi emotsioone

Heaoluühiskonnas, kus pea kõigil on ligipääs erinevatele ressurssidele, eristuvad ärikingituste valiku eelistused järgnevalt:

· Immateriaalsed kingitused: panustamine heategevusse, hobidesse, ühistegevustesse ja kodanikualgatusse loovad hea pinnase ettevõtte väärtuste kommunikeerimiseks. Heategevus loob brändiga emotsionaalse sideme ja seob kliendi personaalsel tasandil, osutades ettevõtte ja kliendi väärtuste ühisosale.

· Materiaalne kingitus, mis loob kinkija ja kingisaaja vahel emotsiooni ning elamuse. Emotsioon võib tekkida kas visuaalse või muude meeleliste aistingute tulemusel. Oluline on positiivne üllatusmoment ja eristumine varasematest kogemustest, mille tulemusel kingitusega kaasnev emotsioon jääb meelde ja kingiandja seostub edaspidi alateadlikult hea tundega.

· Kombinatsioon immateriaalsest ning materiaalsest: heategevuslik väljund kombineeritult positiivseid aistinguid tekitava materiaalse kingitusega. Teadlik klient väärtustab taaskasutust, mistõttu läbimõeldud kingitus on tänu pakendile või funktsionaalsusele ka taaskasutatav.

Ärikingitus arvestagu brändi kuvandit

Ärikingitus on turundusmeede, mille läbimõeldud kontseptsioon aitab kaasa brändi kuvandi hoidmisele või muutmisele. Brändi kuvand on tihedalt seotud ettevõtte väärtuste ja missiooniga, mida kommunikeeritakse erinevate turundus- ja müügitegevuste kaudu.

Bränditud ärikingitus toetab müügitegevusi aastaringselt ja see on suunatud nii äriklientidele, partneritele igapäevases ärisuhtluses kui ka ettevõtte töötajatele tähtpäevade puhul. See on suurepärane võimalus tugevdada kliendisuhet ja kinnistada juba loodud suhteid. Usaldusväärse brändi toodete kinkimine ei eelda tingimata toote re-brändimist, vaid toetab ettevõtte enda brändi kuvandit.

Hea ärikingitus jutustab brändi lugu, loob emotsionaalse sideme ja kõnetab kingisaajat personaalsel tasandil.

Näide elust enesest

Ecomari on Eesti bränd, mille ärikingituste kontseptsioonis on põimunud nii heategevuslik, väärtustepõhine lähenemine kui erinevaid meeli ja aistinguid positiivselt mõjutavad tegurid. Kui soovid siiski heategevuse kõrval ka midagi meeli ja aistinguid ergutavat kinkida.

Teeme head!

Ecomari on teinud oma lühikese eluea, 2,5 aasta jooksul, koostööd mitmete heategevuslike projektidega, nagu Minu Unistuste Päev, Igal Lapsel Oma Pill, Toidupank. Heategevuslikud tooted on võimaldanud toote kinkijal tänu ärikingitusele heategevusse panustada, jagades seeläbi positiivset sõnumit ja emotsiooni ning peegedades enda väärtuseid. Suure osa Ecomari pakenditest panevad kokku erivajadustega noored.

Rahvuslikkus ja aated

Vabariigi 100. juubeli auks on Ecomari loonud ja pühendanud kaks toodet – Pidupäeva Piparkoogid ja Pidupäeva Marjapala, mis on samas ka heategevuslikud: toodete müügist osa annetati projektile Igal Lapsel Oma Pill, toetades lastele muusikainstrumentide soetamist. Toodetele omistati EV100 logo kasutamise litsents.

2017. aastal valiti Ecomari tooted Eesti EL Nõukogu eesistumisaja kingitusteks Brüsselisse, andes brändile ka riiklikul tasemel tunnustuse.

Rahvuslikud ärikingitused toetavad Eestit ja põhjamaid toetava ettevõtte kuvandit. Toodete pakenditel kasutatud rahvuslikud ornamendid ja sümbolid toetavad ärikingituse soliidsust ja usaldusväärsust.

Põhjamaise brändi kuvand

Ecomari brändi kuvandi aluseks on põhjamaisus, minimalism, puhtad ja selged vormid ning brändi kuvandiga arvestav pakendidisain. Innovatsioon kajastub toodete loomise tehnoloogilises eripäras, mis võimaldab kuivatatud marjade tekstuuri pehmeks jätta. Põhjamaise kvaliteedi ja usaldusväärsuse taotlejale on Ecomari brändiga toodete ärikingitustena kinkimine kindla peale minek.

Missioon

Põhjamaise marja väe ja heade omaduste väärtustamine on Ecomari peamine missioon. Sel aastal saime endale lisaks uue missiooni: päästa lapsed jõuluaegsest valge suhkruga kommide uputusest. Loodud on jõulupakend – suhkruvaba maiustus-meisterduspakk “Jõulud vanaema juures”, milles on meega röstitud jõhvikad, metsapähklid, astelpaju ribad, mustikad, arooniad ja punase koorega magusa õuna kettad ning mille pakend on disainitud vanaema jõuluaegseks toaks, mida laps saab oma äranägemise järgi värvida ja lõpuks sellest jõulukaunistuse meisterdada.

Maitseelamus ja innovatsioon

Ecomari kasutab toodete loomisel tehnoloogilist innovatsiooni, mis võimaldab aeglaselt kuivatatud marjad jätta pehmeks, aromaatseks, mahlaseks ja erksavärviliseks. Seetõttu mõjutab toode erinevaid meeli ja tekitab saajas positiivse üllatuse.

Funktsionaalsed taaskasutatavad pakendid

Ecomari ärikingituste pakendeid saab taaskasutada: ettevõtte logo või sõnumeid kandvad kinkepurgid, karahvinid ja Eestis valminud käsitöökarbid jäävad kingisaaja kasutusse ka edaspidi, kaunistades näiteks kontori kööginurka.

Näited toodetest

Stiilsed Eestis valminud käsitöökarbid põhjamaiste marjadega Belgia šokolaadis on soliidne ärikingitus.

4 sektsioonis erinevad viljad - jõhvikas, mustsõstar ning kõrvits Belgia šokolaadides rõõmustavad iga magusasõpra. Käsitöökarbid saab jätta kasutusse erinevate detailide hoidistamisel.

Kuldne soliidne teemantkarp, mis on tulvil põhjamaise suve lõhnu - ebaküdoonia, ebaküdoonia valges Belgia šokolaadis ning kirgas jõhvikas.

Kinkekarahvinid - 530 ml ja 1092 ml kinkekarafinid on rõõmsad ja värviküllased. Karahvine saab taaskasutada mahla, vee, kommide, kõrsikute vms hoidmiseks või kasutada vaasina.

500 ml klaaspurgid sisaldavad nii marju šokolaadis kui ka šokolaadita. Kinkepurgi saab võtta kasutusse erinevate toiduainete hoidmiseks - suhkru, kommide, küpsiste või täita uue Ecomari marjapakiga.

Rahvuslike ornamentidega, Eesti Vabariigi 100. juubelile pühendatud heategevuslikud tooted:

Pidupäeva piparkoogid marjatükkidega.

Suhkruvaba maiustus-meisterduspakk, milles meega röstitud jõhvikad, sarapuupähklid, astelpaju ribad, mustikad ja magusamaitseline õun on kingitus, mis annab lapsele pikalt tegutsemisrõõmu. Ideaalne kingitus ettevõtte töötajate lastele.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700