SOOME - Naaberriigid kutsuvad reisima

Paljud inimesed mõtlevad, et kui juba reisida, siis ikka võimalikult kaugele, kus on eksootiline loodus ja teistsugused inimesed. Nii ongi tavaks saanud, et eestlane tunneb küll Hispaaniat ja Egiptust, kuid naaberriikidest ei tea suurt midagi. Tegelikult leidub külastamisväärseid kohti ka üsna lähedal- nii Lätis, Leedus, Soomes kui Rootsis. Ja mis seal salata- praeguses hullumeelses maailmas mängib turvalisuski suurt rolli. Nõu annavad Estraveli töötajad Kadri Liiksaar, Evelyn Karming ja Siiri Smitt.

Reisi planeerides võiks ette teada, millised tingimused seab rahakott, mida teha tahad, milline on ümberkaudne marsruut ja kui pikka puhkust soovid, siis saab reisikonsultant ettekujutuse, mida tahetakse ning oskab soovitusi anda. Kuna mõni peatub vaid lukshotellis, teine tahab kämpingut, kolmas teatrisse minna ja neljas hoopis kalastada, võivad hinnad päris tugevasti kõikuda. Nii et reisi hind kujuneb vastavalt kliendi soovidele. Selge on aga see, et reisibüroost paketti osta tuleb tunduvalt odavam, kui maksta eraldi hotelli, bussi- laeva ning ekskursioonide eest. Hotelli näiteks telefoni teel broneerides teavitatakse sind vaid tavahindadest, reisibüroo seevastu on kursis sooduspakkumistega.

Sellepärast on sekretäril, kes reisi planeerimisega tegeleb, kõige kergem reisibüroo teenuseid kasutada. Sest büroo ka vastutab. Kui näiteks juhtub buss katki minema, saadab büroo uue, mis reisijad sihtpunkti viib. Vastasel juhul avastad end kompsudega võõra maa teelt ja keegi ei oska öelda, millal sa kohale jõuad.

SOOME

ülemereturism õitseb täie hooga. Paljud sõidavad nädalalõpuks Helsingisse, et argimuredest eemale pääseda. Kes Helsingiga piirduda tahab, võib teha linnas tiiru turistidele mõeldud T3- trammiga. Saab kõige odavama ja ülevaatlikuma linnaekskursiooni. Trammipeatustes võib maha minna, vahepeal iseseisvalt ringi vaadata ja siis edasi sõita.

Lastega tasub külastada Korkeasaari loomaaeda (www.hel.fi/zoo), meremaailma (www.sealifehelsinki.fi), Linnanmäe lõbustusparki (www.linnanmaki.fi), teaduskeskust Heureka (www.heureka.fi) ja Serena veeparki (www.serena.fi). Lõbustusparke on Soomes palju: Puuhamaa seikluspark Tervakoskis (www.puuhamaa.fi), Särkänniemi huvipark (www.sakanniemi.fi), Tykkimäe lõbustuspark (www.tykkimaki.fi), Wasalandia (www.wasalandia.fi). Veel ootavad kuurortparadiis Tropiclandia (www.tropiclandia.fi) ja Visulahti turismikeskus (www.visulahti.com).

Soome pakub nii ooperi- kui sporditurismi

Kel rohkem aega, võib külastada Turu linna, kus ootavad Sibeliuse muuseum kolmapäevaste kontserditega, Turu kindlus ja kloostrimägi. Turu lähedal asub Muumimaa (www.muumimaailma.fi), kust lapsed saavad kustumatu elamuse. Kuna Turus on majutuskohtadega kitsas käes, saab abi 30 kilomeetri kaugusel olevast Salost (www.salo.fi).

Juulis- augustis toimub maailmakuulus Savonlinna ooperifestival (piletid algavad 37 eurost), kuhu peaks piletid broneerima varakult. Kui ooperimaailm end ammendanud on, tasub tutvuda Savonlinna vaatamisväärsustega: Olavilinna kindlus aastast 1475, maailma suurim puukirik, laevamuuseum.

Eestlastele peaaegu täiesti tundmatu on Ahvenamaa (www.aland.fi/english.html), kus on imekaunis loodus, jalgratta- ja kalastuspuhkuse võimalus, golf. Ahvenamaale saab Silja Line ja Viking Line laevadega nii Helsingist kui Turust.

Mööda ei saa minna Lapimaa pealinnast Rovaniemist (www.rovaniemi.fi), kus aastaringselt ootab jõuluvana. Tundub küll imelik suvel jõuluvanale külla minna, kuid suviti on turiste palju vähem ja nii saab kingitoojaga ka suhelda. Tunni sõidu kaugusele Rovaniemist jääb Ranua Zoo- arktiliste loomade loomaaed.

Spordifanaatikutele tuletame meelde, et augustis toimub jalgrattamatk "Kuidas elad, Soome".

Soomet tuntakse ka kui tuhande järve maad. Järelikult tasub mõne järvega lähemalt tutvuda.

Osale arutelus

  • Maris Veerus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara