Kuidas valida kunstküüsi?

Kunstküünte tahtjal võib valikut tehes pea ringi käima hakata - kangasküüned, akrüülküüned, geelküüned... millised neist siis head on, millised vähem oma küünt kahjustavad, millised on vastupidavamad?

Teie valiku teeb tunduvalt kergemaks Nailstudio küünetehnik-koolitaja Evelin Parusk. Evelini sõnul on pakutavad kunstküünte variandid sobivad erinevatele küüntetüüpidele, omaenda tuju (või rahakoti) järele talitades seda valikut langetada ei saa.

Geelküüned on kallimad

Reeglina pakuvad Eesti ilusalongid üht tüüpi kunstküüsi. Mõned tegelevad endiselt veel kangasküüntega, uuemeelsemad salongid aga pakuvad kas akrüül- või siis geelküüsi. "Kui teil endal on väga pikad küüned, aga küünepind iseenesest on väike, siis soovitan akrüülküüsi, mida pannakse piki küünt. Oma küüsi soovitan pikendada aga geelküüntega,"? räägib Evelin Parusk.Geelküüned on pakutavatest kalleimad, aga ilmselt ka vastupidavamad, sest nad painduvad pisut ega kipu seetõttu nii kergesti murduma, kui akrüülküüned. üks pluss on neil veel - geelküüned näevad loomulikud ja kaunid välja ka lakkimata. Euroopa maades ongi levinuimad geelküüned, sest need on ohutumad ka küünetehnikute tervisele

Akrüülküüsi paigaldavates salongides peab olema topeltventilatsioon ja tehnikud peaksid kogu päeva kandma näomaski. Kangasküüsi Euroopas eriti enam ei mäletatagi - - see on küll kolmest odavaim, aga ka tegelikult ebakvaliteetseim, sest kangasküüned lasevad niiskust läbi ja on seetõttu ebahügieenilised. Evelin teab, et mõned kliendid on geelküüntesse skepsisega suhtunud - - see kahtlustav olek pärineb 5-6 aasta tagusest ajast, mil Eestisse jõudsid esimesed geelküüned, mis tõesti kliendi küüntelt üpris ruttu - nagu konservikaaned - maha tulid. Geelküüned olid siis veel uus sõna ja nende valmistamisetehnika algeline. Praeguseid geelküüsi ei anna nendega võrreldagi.

Trend- prantsuse maniküür

Levinuim hirm kunstküünte paigaldamise eel on, et see rikub oma küüsi või et need ei kasva pärast kunstküünte panemist enam üldse. "Muidugi kahjustavad kunstküüned pisut oma küünt, sest neid kinnitatakse küüntele ju liimiga, aga kahjustuse astme määrab küünetehniku tase,"? teab Evelin Parusk. "Pärast küünte eemaldamist on oma küüs mõnda aega nõrgem, aga ravilakkidega saab sedagi parandada. Geel- ja akrüülküüsi saab tegelikult välja kasvatada ja siis kasvab alt ju päris terve oma küüs. Põhimõtteliselt on ka kangasküünt välja kasvatada võimalik, aga see oleneb päris palju küüsi paigaldanud meistrist."?

Küüsi paigaldama minnes tuleb arvestada ca 1000 krooni ja vähemalt kolme tunniga

Pärast paigaldust tuleb küünte hoolduses käia iga kahe-kahe poole nädala tagant ja see maksab ca 200 krooni. Ultrapikad küüned polegi enam trend, maitsekuse tipp on mõõduka pikkusega geelküüned, millele on tehtud prantsuse maniküür. Mõni võib siinkohal küsida, et miks mitte lihtsalt oma küüntele prantsuse maniküüri teha lasta, aga Evelin Paruski sõnul olevat esteetiliselt suur vahe, kas prantsuse maniküür on tehtud oma- või geelküüntele -- viimased nägevat veelgi kaunimad ja hoolitsetumad välja.

Küünte paigaldamise järel on suurimaks hirmuks, et need murduvad kiiresti ära

Evelini kinnitusel kunstküüned väga kergelt murduma ei kipu:"?see võib juhtuda ebakvaliteetse töö puhul või kui inimene ise teeb palju füüsilist tööd paljaste kätega. Samuti võivad küüned hõlpsamini lahti tulla inimesel, kelle käed palju higistavad. Aga seda saab õnneks küünte paigaldusel spetsiaalse vahendi peale pritsimisega ennetada."?Mingit ajalimiiti kunstküünte kandmisel pole.- Evelinil endal on kunstküüned olnud juba seitse aastat. Kui regulaarselt hoolduses käia ja küünte eest ka kodus hästi hoolt kanda, on nende eluiga pikk -- tuleb jälgida, et kunstküüntele ei kantaks atsetooniga lahjendatud lakki ega kasutataks laki eemaldusel atsetooniga küünelakieemaldajat. Kunstküüntest peaksid aga loobuma inimesed, kel on kemikaaliallergia või mõni muu raskem allergiavorm.

Osale arutelus

 • Piret Birk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara