Kevadine hooldus bürootaimedele

Kiigates kalendrisse tuleb tõdeda, et saabumas on kauaoodatud kevad!

Niisiis on märtsis paras aeg oma kontori taimed kriitilise pilguga üle vaadata ja otsustada mida jätta, mida mitte, mida ümber istutada, juurde muretseda jne ...

Kuidas hinnata taimede olukorda?

Kõigepealt visuaalsel vaatlemisel - hinda taime kuju - viltu vajunud taim vajab toestust või lihtsalt püstisemat istutust, väljaveninud kasvud tuleb kärpida jms. Kui taim on ikka väga kole, lehti pole ja oksad kuivanud siis ei jää muud üle kui uus muretseda, pole mõtet nii koledat taime hoida kontori nurgas - see rikub kõigi tuju ja taimest rõõmu ei tunne keegi. Muidugi tuleks välja selgitada miks nii juhtus, et ei korduks uue taimega sama asi.

Lehestiku värvus - ilmselt on lehtedele kogunenud palju tolmu, järelikult tuleks puhastada lehed. Kui lehestik on kõvasti hõrenenud, siis tuleb leida selle põhjus - äkki on taimel mingid kahjurid või hoopis seenhaigus.

Hinda poti ja taime suuruse vahekorda, kui taim on suur ja pott väike, siis tuleb ta ikka ümber istutada. Mõnda taime ei ole sugugi vaja igal aastal ümber istutada, piisab ainult pindmise mulla uuendusest. Kui taim on olnud kidur, siis pole suuremat potti vaja, kuid on soovitav vahetada muld.

Ära unusta väetamist, värskelt ümber istutatud taimi ei väetata umbes kaks kuud, ülejäänud taimed vajavad kindlasti õiget väetist.

Bürooruumidesse on soovitav muretseda ühesugused lihtsakujulised lillepotid, see mõjub interjööris korrektselt ja mõjule pääseb taime ilu mitte potimuster. Väga palju olen täheldanud, et lillepoti alustele ei pöörata üldse tähelepanu, sageli on poti all alustassid kohviserviisist! Büroos mõjub see kena sisekujunduse juures lohakalt ja rikub isegi taimekompositsiooni ilu. Alustaldrikuid on müügil nii keraamilisi kui plastikust mitmes värvitoonis - leida tuleb vaid õige suurus!

Kõiki neid töid saab tellida meie firmast, ei ole ju võimalik oma kiirest tööajast leida pool päeva pottide otsimiseks, pool päeva istutustöödeks!

Aitame teid meelsasti nii nõu kui jõuga!

Osale arutelus

 • Jane Pappel

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine