Riietus suvisel vastuvõtul

Suvised üritused jagunevad samuti nagu talvised oma sisult ametlikeks ja mitteametlikeks, ametlikel üritustel on reeglina riietus konservatiivsem ja etiketireegleid jälgitakse rangemalt. Mitteametlike ürituste rõivastus seevastu jätab tunduvalt vabamad võimalused ja soosib igati külalise individuaalsust. Küll aga ei sobi rõivastuda uhkemalt kui pererahvas või ignoreerida kutsele märgitud rõivastusalast soovitust. Arvestada tuleb alati ka sellega millises keskkonnas (interjööris) vastuvõtt toimub. Juhul, kui kutse vastavat informatsiooni ei sisalda või te ei saa aru, mida teilt soovitakse, helistage pererahvale.

Suvisel ajal on igati soovitav härradel kasutada ametlikel vastuvõttudel heledaid ülikondi, päevasel ajal ka klubiülikonda. Tavapärane tume ülikond jäägu vähemalt suvel üliametlikele või ülipidulikele üritustele ja õhtusele ajale.

Juhul, kui üritus toimub mererannas, metsas, laagriplatsil jne on igati sobilik ka mõnus vabaajarõivastus (ka lühikesed püksid). Daamid valivad oma rõivastuse vastavalt oma kaaslase riietusele.

Eelmise suve kogemustele toetudes julgeksin meelde tuletada, et hea tava kohaselt kannavad daamid ametlikel üritustel alati sukki. Härrad peavad ametlikule üritusele minnes loobuma mugavatest rannasussidest ning panema jalga sokid ja kingad.

Suvekuumust arvestades peab rõivaste valikul silmas pidama, et teil üritusel mugav oleks. Riietusetikett soovitab rõivaste valikul alati arvestada inimese isikupära, rangelt jälgitakse vaid, et rõivas ja rõiva kandja oleksid puhtad ja hoolitsetud välimusega.

Suvised jalanõud sõltuvad kohast ja ajast, kus ja millal neid kantakse, kuid igal juhul peab nende väljanägemine olema korrektne. Vabas õhus toimuvatel üritustel on praktilistel kaalutlustel daamidel soovitav kanda laiema kontsaga kingi.

Tervitatavad on igasugused stiiliüritused, kus rõivastus võib tavakssaanust erineda; sel juhul on tähtis, et see kutsel kajastub. Juhul, kui daami rõivastus erineb tavapärasest või on rõivastusele kindlad nõudmised, kirjutatakse ka need kutsele (nt päevane ülikond - kostüüm kübaraga ja kinnastega).

AS Frenswww.frens.ee

Osale arutelus

 • sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara