Õhtune vastuvõturiietus

Õhtuse vastuvõtu märksõnadeks on: isikupära, emotsioon ja pidulikkus.

Sekretäride tööspetsiifikast tingituna, ei tarvitse tööaeg piirduda kellaajaliselt 8.00-17.00 ning tööaeg võib libiseda õhtusesse aega - kutsetega vastuvõttudele või pidulikematele ärikohtumistele, mis algavad kella 19.00-st. Siin on märksõnadeks: isikupära, emotsioon; pidulikkus- nii riietuse tegumoe valikus, kangavalikus, aksessuaarides kui parfüümivalikus.

Kutsetelt loeme õhtuste vastuvõttude riietuseks: tume ülikond, smoking, frakk, st meeste riietuste nimetusi. Daamidel tuleb olla osav, valimaks õiget rõivastust.

Aitab siinkohal see, kui pöörate tähelepanu sündmuse tähistusele: vabam seltskondlik koosviibimine või väärikas-rangem õhtune vastuvõtt. Alati on sobiv küsida lisainformatsiooni korraldajatelt, kui eelnev teave on kutsel mittetäielik.

Õhturiietuse kangavalik: siid, brokaat, samet jt hinnalisemad materjalid.

Riietuse erinevad nimetused:

 • Suur õhtukleit: maani ulatuv ja avara dekolteega, väga pidulike õhtuste vastuvõttude tualett, mida katab keep või kleidi juurde kuuluv sall, sest kätlemistseremooniale on sobiv ilmuda väljapeetud ja varjatumas stiilis.
 • Pidulik kostüüm: üldjuhul ei ole bleiserlõikeline, vaid lõige on pehmem ja materjalivalik kangalt samuti õhtune.
 • Tantsukleidid: on meelelahutuslikemate õhtuste vastuvõttude kleidid, millel on seelikuosas avarust, välimuses emotsiooni ja mis võivad olla kas õlapaeltega või avara dekolteega, pikkuselt varieeruvad.
Olen vaadanud inimeste rõivastust tantsuklubides ja mind on hämmastanud paljude inimeste välimuse "mitte-ümber-kehastumine"? õhtusteks sündmusteks. Tundub, et ollakse just büroolaua tagant, rangetes kostüümides, tõusnuna- tantsupõrandale sattunud.

Õhtused vastuvõtud vajavad eraldi külalistelt ettevalmistust nii välimuses kui emotsionaalses häälestatuses.

 • Ridikül. Ridikül on tähtsaim valik õhtul välja minnes! Õhturidikülid on väikesed, mugavad, mida daam ei riputa kunagi toolileenile, vaid hoiab enda juures käevangus ka siis, kui läheb härraga tantsupõrandale. Kui istutakse söögilauda, siis õige valikuga tehtud ridikülide koht võib olla laual, vasakul.NB! Need on väikesed õhtukotid tekstiilmaterjalist, pehmed ja väikesed, mitte range vormiga. Sageli õmmeldakse igale õhtutualetile oma väike ridikül.
 • Kingad. Kingade valik lähtub õhtutualetist. King on kindlasti kõrgema kontsaga ja pidulik ning mitte tänavaking ega saabas. Võib kanda kinnist ja rihmikkinga, see sõltub kandja stiilist. Mugavusnõue on tähtis, sest stiilne inimene liigub vabalt ja elegantselt.
 • Osale arutelus

  • Inge Ojakäär

  Raadio ettevõtlikule inimesele

  Hetkel eetris

  Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

  RSS

  Peopaik

  Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

  Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

  Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

  Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

  Küsitlus

  Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

  • Osalen ise
   0%
   0%
  • Soovitan kolleegi
   0%
   0%
  • Soovitan tuttavat sekretäri
   0%
   0%
  • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
   40%
   40%
  • Ei osale ega soovita
   50%
   50%
  • Muu
   10%
   10%

  Valdkonna tööpakkumised

  Maxima otsib BÜROOJUHTI

  Maxima Eesti OÜ

  24. aprill 2018

  Teabevara