Taimed, talveaiad ja vesi büroos

Leidub väga huvitavaid ja omapäraseid büroomaju ja kontorikorruseid, need on firmad kuhu sisse astudes satud justkui troopilisse talveaeda - mis mõjuks veel värskendavamalt keset argist tööpäeva?!

Vahel on selline talveaed juba arhitekti poolt majja sisse projekteeritud, vahel tahavad firmaomanikud kontori valmides kuhugi rohelist ala tektitada.

Talveaia kujundamine on küllalt töömahukas ja täpset planeeringut nõudev. Tuleb ju valida taimed, mis omavahel sobiksid nii lehekuju kui kasvutingimuste poolest. Kuid tulemus on vaeva väärt ja rõõmustab nii oma töötajaid kui külalisi.

Talveaeda võib kujundada mitut moodi:

1. Taimed on istutatud huvitavatesse pottidesse ja potid paigutatud sobilike rühmadena.2. Kasutada looduslikke kive madala müüritisena, selle taha paigutada taimed, tekitades eri kõrgusega ja lehevärviga tiheda taimestiku.3. Kasutada plastikbasseini veesilmana, selle ümber koondada taimed.

Vesi mõjub büroos eriti värskendavalt ja huvitavalt!

Tänapäeval on saada erikujulisi väikeseid basseine ja veekaskaade.

Taimed talveaias - neid kipub olema palju ja nende hooldus on aeganõudev, kuid tulemus on vaeva väärt!

Igal kevadel tuleb kõik taimed üle vaadata, korrastada, puhastada, midagi tuleb asendada jne.

Basseinide korrastus - toatemperatuuril läheb seisev vesi halvaks, seega peab olema vees pump koos väikese purskkaevuga, samuti kasutada vee selgendajat (müügil basseinitehnika kauplustes). Efektselt mõjuvad väikesed veealused valgustid.

Basseinides saab edukalt kasvatada akvaariumi taimi. Neid on müügil suuremates zoo-kauplustes, valik on suur ja sobivad taimed aitab valida müüja.

Proovi kasvatada papüürust e vesipalmi või vesiroosi.

Taimedele tuleb teha "pesa"? kus on nendele vajalik kasvumuld ja lisaraskus, et taimejuured veepinnale ei tõuseks.

Papüürusele piisab ka väga madalast veest, peaasi et taim koos potiga vees seisaks, mida suurem on veepind seda niiskem on õhk ja taim tunneb end suurepäraselt, huvitav on kasvatada erinevaid sorte ühes grupis.

Vesiroosile oleks sobivaim veesügavus 40cm, korv koos juurtega tuleb kinnitada põhja, mullasegu peab olema rammus ja savikas, vette segada natuke väetiselahust, piisavalt valgust ja vesiroos kasvabki bürooruumides!Ta on väga leplik ja väike purskkaev teda ei häiri. Vesiroos paljuneb kiiresti ja kuna ta toatingimustes ei puhka, siis tuleb kord aastas teda kõvasti kärpida.

Hübriidse vesiroosisordi saab osta istikuäridest.

Küllalt uus ja põnev lisand taimede vahele on

ÕHUNIISUTAJA- DIFFUUSER.
See töötab mehaanilise veeauru tekitamise põhimõttel. Lihtsalt lahti seletatades toimub see järgmiselt: vooluvõrku lülitades hakkab diffuuseris ultraheli suruma vett läbi poorse keraamilise membraani, mille tagajärjel pihustatakse vesi väga väikeste osadena õhku. Diffuuseri tööks on vajalik elekter ning teatud kogus vett, mis kataks diffuuseri vähemalt 2 cm. Õhuniisutaja udu aitab efektsemaks muuta veealune valgusti, läheduses saab kasvatada niiskust armastavaid toataimi, mis tavalistes toatingimustes muutuvad ruttu koledaks.

Miks mitte muuta oma töökeskkond põnevaks ja huvitavaks, veedame ju suurema osa oma päevast just kontoris.

Julgust ja pealehakkamist!

Osale arutelus

 • Jane Pappel

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine