Higilõhnaga saab võidelda

Kõik inimesed higistavad. See on normaalne protsess, mida peatada pole võimalik. Probleemid algavad sellest, kui higi eritub nii palju, et kaenlaalused kogu aeg märjad ja ebameeldiv lõhn ninna tungib. Mida ette võtta? Küsisime nõu Stockmanni kaubamaja kosmeetikaosakonna vanemmüüjalt Piret Konnistilt.

Kõige lihtsam soovitus on muidugi end pesta. Vesi ja seep hävitavad ka vängeima higilõhna. Teine lihtne reegel - raseeri kaenlaaluseid. Higilõhn kinnitub karvadesse ja püsib seetõttu kauem.

Higistamisvastased vahendid jagunevad nelja gruppi. On selliseid, mis vaid neutraliseerivad higilõhna ning neid, mis tõesti ka higieritust vähendavad. Vahendi toime sõltub sellest, kui palju on antiperspirandis alumiiniumsooli, mis sulgevad higijuhad. Kui alumiiniumsooli on alla 30-40 protsendi, siis deodorant tervisele kahjulik ei ole. Kõigil higistamisvastastel vahenditel on jahutav toime.

Kõige tugevama toimega on stickid ehk pulkdeodorandid. Nendes olevad mikrokapslid hävitavad baktereid ja absorbeerivad lõhnu. Et vältida riietele jäävat valget jälge, tõmba deodoranti kaenla alla vaid ühe korra. (Võimalikud tooted: Nivea Dray Anti-Perspirant Sticks, Lancome Bocage Deodorant Stick, Clinique antiperspirant dro, Clarins Stick anti-perspirant).

Tundlikule ja ärritunud nahale (näiteks peale epilatsiooni) sobib hästi kreemdeodorant. Alumiiniumsooli on selles kõige vähem. Mõjub ruttu ja ei jäta riietele laike. (Võimalikud tooted: Clarins Cr?¨me dro anti-perspirant, Diori Eau Svelte gentle antiperspirant cr?¨me, Lancome Bocage Deodorant Cream).

Rulldeodorandis võib olla nii palju alumiiniumsooli, et higilõhna neutraliseerimise kõrval väheneb ka higieritus. Kuivab kaenla all ruttu. (Võimalikud tooted: Esatie Lauder Body Power roll-on Anti-Perspirant, Clarins roll-on Anti-Perspirant, Nivea Dray Anti-Perspirant Roll-On).

Ainus, mida üle kogu keha panna tohib, on spray. Deodorant värskendab ja toniseerib, ei jäta nahapinda märjaks. Kui pärast päevitamist tunned, et higi voolab, lase end sprayga üle ja kohe hakkab parem. (Võimalikud tooted: Nivea Anti-Perspirant Spray, Lancome Bocage Deodorant Dray Spray).

Meigirätikud

Palavaga tunneme, kuidas meik koos higiga näolt maha valgub. Piret Konnisti sõnul pole suuremat viga, kui hakata higist nägu puudriga tupsutama. Puuder koorub näolt lahti, rikutud on nii puudritoos kui padjake. Müügil on rätikud, mille ühe küljega tupsutades eemaldad nahalt läike ja muudad näo matiks, teine külg aga värskendab. Meigi "voolamist"? saab ära hoida, kui tupsutad rätikuga kergelt nägu. Meiki see ei kahjusta. (Toode: Nivea Visage Kao Biore Mat and Fresh).Nivea Deo rätikud sobivad kaenlaaluste, käte ja kaela värskendamiseks.

Värskendamist vajavad ka jalad

Jalageel, mida võib kanda nii jalgadele kui sukkpükstele, jahutab.Jalaspray on vaht, mida pannakse säärtele, kui tunned, et jalad on väsinud ja tursunud. Nahk muutub mõnusalt külmaks. (Võimalikud tooted: Yves Saint Laurent, Scholl).Jalatalki tupsutatakse talla alla ja varvaste vahele. Hoiab higistamise ära.Leida võib talla antipesrpiranti ja kingade deodoranti. Loe hoolega toote kaaskirja, siis tead, kuhu midagi panna.

Osale arutelus

 • Piret Birk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine