Jaanipäeval grilli kaloreid säästes

Jaaniõhtul lõkketule ääres ei saa läbi ilma grillimiseta. Jaanipäev ilma värskendava joogita oleks aga sama kurb kui jõulud ilma glögita ja õige jaanipäevarüübe on ajast aega olnud mõdu. Sestap kuluvad kindlasti ära mõned Kaalujälgijate nipid, et maitsev kõhutäis hiljem end kurjalt meelde ei tuletaks.Marinaad teeb grillliha eriti maitsvaks ega lisa eriti kaloreid, kui oskuslikult toimida. Lihamarinaadi võib valmis teha juba eelmisel päeval, kuid saab hakkama ka lühema ajaga.

Sealihavardad seente ja köögiviljadega

4 varrast500 g sealihashampinjonekirsstomateidsuvikõrvitsatükke

rohelise sibula mugulaid

Marinaad:

4 sl veiniäädikat4 sl õli4 sl sojakatetpurustatud musta pipartpaprikapulbrit

2 purustatud küüslauguküünt

Valmistamine:

Sega marinaadi koostisained ja lisa lihatükid. Sega kõik korralikult läbi ja pane kilekotiga vähemalt 2 tunniks külmkappi. Vahepeal keera kotti, et lihatükid maitsestuksid ühtlaselt.Kui nõrutad enne grillimist marinaadi lihatükkidelt ega lisa seda ka grillimise ajal, siis hoiad kokku nii mõnegi kalori.Lüki vardasse marineeritud ja nõrutatud sealihatükkide vahele shampinjone ja köögivilju.

Grilli vardaid 10-15 minutit aeg-ajalt keerates, kuni liha on täiesti küps.

Kerge dipikaste

4 portsjonit250 g rasvata kohupiimapastat150 ml rasvata piima1,5 sl sidrunimahlamusta pipart1 sl suhkrutsoola1 purustatud küüslauguküüs2 sl tshillikastet1 sl sinepit1 tl paprikapulbrit2 sl hakitud murulauku

Vispelda kõik ained korralikult läbi. Paku grillitud liha ja köögiviljaga.

Grillimisnipid

Süüta grillituli 20-30 minutit enne toidu valmistamist, et leek oleks ühtlasem ja süütevedelik jõuaks ära põleda.Kui grillid üle kilost praetükki või fileed, peaks rest olema sütest 15 cm kõrgemal.Shashlõki, pihvide, karbonaadi, boilerikoibade või hakklihapallide grillimiseks on paras resti kaugus 10 cm sütest või alla selle.ühe varda jaoks on paras ports 120 g sealiha, 90 g broileritükke, 150 g väherasvast kala või 75 g rasvast kala.Pestud ja tükeldatud köögivilja võib grillida ka fooliumis, lisades veidi maitseaineid. Kartulitesse tee kahvliga paar torget, mähi fooliumisse ja pane küpsema. Tomatile tee terava noaga sisselõige, et see kuumenedes lõhki ei läheks.Soola raputa alles pärast grillimist, võimalusel kasuta vähese naatriumiga soola.

Grillroogade kõrvale võiks valmistada mõdu, mis sisaldab kaduvväikeses koguses kaloreid, kui suhkruga ei liialdata. Teadmiseks, et 250 ml suhkrut lisab joogile samapalju kaloreid, nagu oleks igale klaasitäiele lisaks söödud üks batoonikomm. Seda saab vältida suhkruasendajat kasutades.

Jaanipäeva mõdu

40 portsjonit10 l vettsuhkruasendajat või suhkrut3 sidruni koor ja sisu3 apelsini1,5-1 tl pärmiPese sidrunikoored hoolikalt, kalla peale keedetud kuum vesi. Lisa kohe sidruni- ja apelsiniviilud. Kui jook on leigeks jahtunud lisa magusaine ja pärm. Lase seista ööpäev soojas, kurna ja vala pudelitesse. Maitseks lisa igasse pudelisse paar rosinat. Mõdu on päris valmis 3-4 päeva pärast.

Osale arutelus

  • Piret Birk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Eesti Vabaõhumuuseum – ajal on lugu!

Rocca al Mares, Tallinna kesklinnast kõigest 15-minutilise sõidu kaugusel asub imeline paik – Eesti Vabaõhumuuseum. Ürituste korraldamiseks leiab siit erinevaid peo- ja seminariruume, kauni looduskeskkonna ning meeliülendavad maitseelamused.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

ÄRIPÄEV AS otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

28. september 2018

Teabevara