Kujunda ise oma karjääri vol 3

lisa artiklitele "Kujunda ise oma karjääri vol 1 ja vol 2 "

Öelge "jah" õigetele pakkumistele

Paljude naiste ja meeste jaoks langeb eluperiood, mil tahetakse teha karjääri, kokku ajaga, mil tahetakse luua perekond ja kasvatada lapsi. Tööandjate jaoks on töötaja kõige atraktiivsem kolmekümnendates eluaastates. Seda vaatamata asjaolule, et tänapäeval õpitakse kauem ning ka elatakse kauem. Enne pakkumise vastuvõtmist või sellest loobumist mõelge, milline on teie ettekujutus ideaalsest töökohast. Missugused tingimused või muud asjaolud võimaldaksid teil seda sammu astuda? Mõelge loominguliselt ning olge valmis esitama nõudmisi. Kui te kõigele vaatamata ütlete ikkagi "ei"?, siis selgitage, kus on põhjused ning öege välja, et olete huvitatud kohast hiljem, kui aeg on küps.

Ärge kartke edasi liikuda karjääri hilisemates etappides - liiga hilja pole kunagi ning te pole kunagi liiga vana seda tegema.

Võtke vastu pakkumised uutesse projektidesse, ametitesse ja juhikohale, isegi kui mõtlete "ma ei saa sellega iialgi hakkama"?. Usaldage teiste inimeste arvamust. Kui nad poleks arvanud, et saate hakkama, poleks nad seda teile kunagi pakkunud. Kedagi ei võeta tööle lihtsalt seetöttu, et tahetake kena inimene olla. Kui kohta tahate, siis võtke ta vastu!

Võite endale lubada ka kõrvalekaldumisi, isegi kui see viib teid esialgsest karjääriplaanist kõrvale. Karjääriredelil ei liiguta ainult otsesuunas ning võimalusi tuleb kasutada.

Nõudke igal aastal tehtud töö kohta tagasisidet

Kui te ei saa projektiga hakkama või kui leiate juhi rolli või ülesanded rasked olevat, arutage seda oma ülemusega, samal tasandil töötavate kolleegide või teiste töökaaslastega. Kuulake neid ning leidke enda jaoks see oluline, mis aitab teil tugevamaks muutuda ning edasi minna. Õppige oma vigadest!

Kui vähegi võimalik, ümbritsege end kolleegidega, kes süstivad teisse energiat, ning kes teevad tööd samade eesmärkide nimel. Olge ettevaatlik inimeste suhtes, kes teile pidevalt takka kiidavad. Arutelusid sütitavad vastandlikud vaated võivad viia palju loomingulisemate ning paremate lahendusteni, kui inimesed seda uskudagi suudavad.

Olge valmis esitama küsimust, miks te ei saanud tööd, mida taotlesite või tahtsite ning õppige antud vastusest. Kas see tähendab, et teid võetakse kui potentsiaalset kandidaati hiljem, kui olete omandanud rohkem kogemusi ning teadmisi ja oskusi juurde hankinud? Ning siis püüdke seda kogemust hankida ning asju juurde õppida! Kas vastus vihjab sellele, et teie karjääriväljavaated on piiratud? Leidke endale uus töö! Mida te ka ei valiks, olgu see teie enda valik!

Leidke koht, kuhu on koondunud avalikkuse tähelepanu ning jääge sinna

Headest tulemustest ning tehtud asjadel iseenda eest rääkida laskmisest ei piisa. Las teie töökaaslased ja edutamisotsuste langetajad teavad teie häid saavutusi. Tuletage ülemusele meelde oma oskusi ning head töötegemist. Olete saanud klientidelt kiita? Las kliendid annavad sellest teie ülemusele teada.

Näidake välja, et olete valmis võtma uusi ja raskeid ülesandeid, mis panevad proovile teie juhiomadused ja oskused. Kuulsite huvitavast projektist? Näidake üles oma huvi ning öelge, et tahate projektiga ühineda.

Kasutage võimalust olla "nähtav"? väljaspool organisatsiooni: esinejana, arvamuslugude avaldajana ajalehtedes või juhatuse liikmena või töögruppides osalejana. Olge valmis oma oskusi avalikult demonstreerima!

Osale arutelus

 • sekretar.ee

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine