Kujunda ise oma karjääri vol 3

lisa artiklitele "Kujunda ise oma karjääri vol 1 ja vol 2 "

Öelge "jah" õigetele pakkumistele

Paljude naiste ja meeste jaoks langeb eluperiood, mil tahetakse teha karjääri, kokku ajaga, mil tahetakse luua perekond ja kasvatada lapsi. Tööandjate jaoks on töötaja kõige atraktiivsem kolmekümnendates eluaastates. Seda vaatamata asjaolule, et tänapäeval õpitakse kauem ning ka elatakse kauem. Enne pakkumise vastuvõtmist või sellest loobumist mõelge, milline on teie ettekujutus ideaalsest töökohast. Missugused tingimused või muud asjaolud võimaldaksid teil seda sammu astuda? Mõelge loominguliselt ning olge valmis esitama nõudmisi. Kui te kõigele vaatamata ütlete ikkagi "ei"?, siis selgitage, kus on põhjused ning öege välja, et olete huvitatud kohast hiljem, kui aeg on küps.

Ärge kartke edasi liikuda karjääri hilisemates etappides - liiga hilja pole kunagi ning te pole kunagi liiga vana seda tegema.

Võtke vastu pakkumised uutesse projektidesse, ametitesse ja juhikohale, isegi kui mõtlete "ma ei saa sellega iialgi hakkama"?. Usaldage teiste inimeste arvamust. Kui nad poleks arvanud, et saate hakkama, poleks nad seda teile kunagi pakkunud. Kedagi ei võeta tööle lihtsalt seetöttu, et tahetake kena inimene olla. Kui kohta tahate, siis võtke ta vastu!

Võite endale lubada ka kõrvalekaldumisi, isegi kui see viib teid esialgsest karjääriplaanist kõrvale. Karjääriredelil ei liiguta ainult otsesuunas ning võimalusi tuleb kasutada.

Nõudke igal aastal tehtud töö kohta tagasisidet

Kui te ei saa projektiga hakkama või kui leiate juhi rolli või ülesanded rasked olevat, arutage seda oma ülemusega, samal tasandil töötavate kolleegide või teiste töökaaslastega. Kuulake neid ning leidke enda jaoks see oluline, mis aitab teil tugevamaks muutuda ning edasi minna. Õppige oma vigadest!

Kui vähegi võimalik, ümbritsege end kolleegidega, kes süstivad teisse energiat, ning kes teevad tööd samade eesmärkide nimel. Olge ettevaatlik inimeste suhtes, kes teile pidevalt takka kiidavad. Arutelusid sütitavad vastandlikud vaated võivad viia palju loomingulisemate ning paremate lahendusteni, kui inimesed seda uskudagi suudavad.

Olge valmis esitama küsimust, miks te ei saanud tööd, mida taotlesite või tahtsite ning õppige antud vastusest. Kas see tähendab, et teid võetakse kui potentsiaalset kandidaati hiljem, kui olete omandanud rohkem kogemusi ning teadmisi ja oskusi juurde hankinud? Ning siis püüdke seda kogemust hankida ning asju juurde õppida! Kas vastus vihjab sellele, et teie karjääriväljavaated on piiratud? Leidke endale uus töö! Mida te ka ei valiks, olgu see teie enda valik!

Leidke koht, kuhu on koondunud avalikkuse tähelepanu ning jääge sinna

Headest tulemustest ning tehtud asjadel iseenda eest rääkida laskmisest ei piisa. Las teie töökaaslased ja edutamisotsuste langetajad teavad teie häid saavutusi. Tuletage ülemusele meelde oma oskusi ning head töötegemist. Olete saanud klientidelt kiita? Las kliendid annavad sellest teie ülemusele teada.

Näidake välja, et olete valmis võtma uusi ja raskeid ülesandeid, mis panevad proovile teie juhiomadused ja oskused. Kuulsite huvitavast projektist? Näidake üles oma huvi ning öelge, et tahate projektiga ühineda.

Kasutage võimalust olla "nähtav"? väljaspool organisatsiooni: esinejana, arvamuslugude avaldajana ajalehtedes või juhatuse liikmena või töögruppides osalejana. Olge valmis oma oskusi avalikult demonstreerima!

Osale arutelus

 • sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine