Margit Allmere sõnul on autofirma juhiabi töö iga päev uus ja põnev

Margit Allmere alustas oma karjääri AS-is Reval Auto sekretär-personalitöötajana, ent viimased kolm aastat on ta tööl kui juhiabi, kellel lisaks ka personalitöötaja ja kvaliteedijuhi lisakohustused. Huvitav, miks Margit - noor ja tragi naine valis töökoha just autofirmas, mis siiski ju rohkem meestemaailm?

"?Kui viis aastat tagasi pidin otsustama kahe väga erineva ettevõtte vahel, panin paberile mõlema ettevõtte nii plussid kui ka miinused - vahe oli ainult pool punkti," põhjendab Margit oma valikut. "Ja see pool punkti oli määrav, sellepärast otsustasingi autofirma sekretäritöö kasuks."

Alles üsna hiljuti leidis ta taas selle plusside-miinuste paberi koristamise käigus üles ning tõdes seda lugedes rõõmsalt, et tänases päevas oleks ta täpselt sama valiku teinud ja samuti praeguse tööandja kasuks otsustanud.


Tööpäevade plaanipärane kordaminek

Margit on oma eriala valiku üle hetkel enda sõnul isegi õnnelik, sest juhiabi töö ja roll talle tõepoolest sobivad. "?Kuna ettevõte on olnud pidevas arenemises, siis sellega kaasnevad uued ja põnevad töökohustused ei ole lasknud töösse rutiini tulla,"? tõdeb ta. Toredaks teeb selle ameti tema sõnul ka sujuv koostöö kolleegidega.

Margiti igapäevased tööülesanded pole tõenäoliselt üldse mitte väga palju erinevad enamike Sekretar.ee lugejate tegemistest. Nimelt on tema õlul, nagu paljudel sekretäridel ja juhiabidel, ettevõtte asjaajamise-, personali- ja kvaliteedijuhtimissüsteemi dokumentide korrashoidmine ning juhtkonna välislähetuste ja erinevate ettevõttesiseste ürituste korraldamine.

"?Teisteks põhiülesanneteks on veel juhtkonna koosolekute protokollimine ning juhi ettekannete koostamine. Tihti tuleb tegeleda ka ettevõtte külaliste vastuvõtmisega,"? räägib Margit, kelle jaoks on töö piisavalt paindlik. "?Suure kogemuse tõttu oskan oma aega planeerida ning tööülesanded tähtsuse järgi järjestada,"? nendib ta.


Kas juhiabi töö autofirmas eeldab rohkem teadmisi autodest? Kui palju on Teil autoalased teadmised selles firmas töötades arenenud?

"?Mingil määral eeldab see töö kindlasti autoalaseid teadmisi, kuid sügavaid tehnilisi teadmisi minu ametikoht siiski ei eelda. Teadmisi on juurde tulnud just autode ohutuse ja mugavuse poole pealt. Möödunud aastal läbisin ka Audi sõidukooli professionaalsete treenerite juhendamisel, saades juurde sõiduoskusi nii libedaga sõitmisel, kui ootamatust takistusest möödumisel."?


Milliseid autosid teie firma müüb?

"?AS Reval Auto tegutseb 1996. aastast ning müüb Audi marki sõiduautosid. Seoses Euroopa Liiduga liitumisel ning lähtuvalt Audi valmistajatehase nõuetest, on ettevõtte struktuur ja põhitegevus muutunud. Käesoleval hetkel tegeleb AS Reval Auto põhiliselt sõidukite hulgimüügiga."?

Margit iseloomustab oma tööandjat kui edukat ja arenevat ettevõtet, kus on kaasaegne töökeskkond ja motiveeritud töötajad. Ja tõdeb samas, et olla Reval Autos juhiabi - selles pole tema jaoks midagi ülejõu käivat. "?Kuid ennast tuleb pidevalt täiendada, sest siis on võimalik oma tööd veel sujuvamalt ja professionaalsemalt teha,"? on ta veendunud.


Kas juhi abistamisel juhtub vahel ka naljakaid apsakaid?

"?ühtegi naljakat apsakat ei ole juhtunud, kõik on sujunud plaanipäraselt."?


Milline on olnud seni kõige toredam ja meeldejäävam tööpäev?

"?Tööpäevad on ühtviisi toredad, muidugi on erilisemad tööpäevad sünnipäev ja sekretäride päev, kui kolleegid lilledega üllatavad. Kõige meeldejäävam oli päev, kui meie ettevõttele omistati sertifikaat kvaliteedisüsteemi vastavuse kohta standardile ISO 9001:2000. Olin juhtimissüsteemi juurutamises osaleja ning rõõm saavutatu üle oli suur."?


On juhiabi tööl teie arvates suur mõju firma asjade kulgemisele?

"?Minu arvates mõjutab juhiabi töö ettevõtte asjade kulgemist päris palju, sest juhiabil on suur vastutus. Tihti tuleb otsuseid iseseisvalt vastu võtta ning selle eest ka vastutada. Juhiabi peab julgema otsuseid teha ja suutma vastutada."?


Kui kaardilugeja autorallil

Margit tõdeb, et kui juhiabi tööd võiks võrrelda veel mõne ametiga peale sekretäri või assistendi rollide, sobiks võrdlusena päris tabavalt kaardilugeja amet autorallil. "?Sest kui juhile lugeda legendi valesti või vigaselt, võib see lõppeda suure apsakaga nii sõitjatele endile, kui kogu meeskonnale,"? toob Margiti võrdluse.


Kuidas Teie arvates saab juhiabi kaasa aidata sellele, et iga klient või äripartner, kellega juht suhtleb, oleks õnnelik, et ta saab just teie firmaga koostööd teha?

"?Lugupidava ja sõbraliku suhtumise ning õhkkonna loomisega nii, et äripartner või klient tunneks ennast ikka ja alati oodatuna."?


Kas kohvikeetmine on nii-öelda loomulik tegevus, mida võib eeldada juhiabilt või sekretärilt?

"?Mina valmistan kohvi ainult külalistele ning selleks on meil kaasaegne espressomasin. Olen seisukohal, et tervele kollektiivile juhiabi või sekretär kohvi keetma ei pea, kuid erandiks on juht, kellele assistent kohvi tegema siiski peaks."?


Kui tihti tuleb teil näiteks valida nõupidamislauale maiustusi või seda, milliseid jooke pakkuda? Ja milliseid maiusi ja jooke olete enam pakkunud?

"?üsna tihti tuleb pakkuda ning siis eelistan eestimaiseid küpsiseid ja komme ning puuvilju, alati ise kõik enne järele proovides. Jookidest eelistan pakkuda nii puhast allikavett kui ka gaseeritud vett."?


On Teil on olemas mõne teise firma sekretär või juhiabi kolleegina, kellelt alati ametiasjades abi paluda?

"Ametialaselt vahetan kogemusi ja vajadusel küsin nõu Eesti Panga presidendi sekretär-abilt, Riina Kruusilt, kes on minu kauaaegne sõbranna."?


Kas vahel on töö teile ka väsitav?

"?Juhtub ka seda, et on pingelisemaid perioode, millega tuleb hakkama saada."?

Kuidas oma tööst puhkate? Mis aitab lõõgastuda?

"?Looduses omaette olemine ja lugemine on parim puhkus. Lõõgastuda aitab hästi saun ja hea vein."?


Millised on Teie lemmikharrastused?

"?Tervisesport ja itaalia roogade valmistamine."?


Ehk avaldate ka oma soovi tulevikult?

"Tulevikuunistus on väikest ettevõtet juhtida."?

Osale arutelus

 • Aive Antsov

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara