Tervisliku toitumise valikmenüü

Bürootöö Konverentsi lõunapausi ajal jagas Frens Pärnu peakokk Marko Ehala nõuandeid tervisliku toitumise teemadel. Huvilised said jälgida toiduvalmistamise protsessi kohe päris lähedalt, küsida lisainfot ja loomulikult valmistatavat ka kohe maitsta.

Lisaks tutvustas Marko meie kaubandusvõrgus pakutavaid kasulikke tooteid, mida me igapäevaselt ostma ei ole harjunud - klaasnuudlid, päikese käes kuivatatud tomatid, jasmiinriis, seedermänni seemned jne.

Alljärgnevalt ka kohapeal valminud toitude retseptid.

Head kokkamist!


Basturma - kuivatatud lihasalat jogurtikastmega 8le inimesele.

Basturma 1pakk(100g)Kuivatatud loomaliha(200g)Konservseller umbes120g (ilma vedelikuta, puhas kaal)Kreeka pähklid 100gKurk värske 100gHiina kapsas 100gPäikesekuivatatud tomat 50g( õlist enne nõrutada)Tomat 50gPorru 20gMaitsestamata jogurt 500g

Teravilja jogurt 1pakk.

Vajadusel maitseks soola, pipart ja veidike mett

Valmistamine:

Lõika Basturma ribadeks, purusta või tükelda loomaliha väikesteks tükkideks ning pane loomaliha kohe jogurtisse. Konserveller nõruta sõelal kuivaks, võimalusel kasuta konservselleri asemel värsket sellerit, mis on eelnevalt ribastatud ning kergelt aurutatud).Tükelda kurk, porru ja päikesekuivatatud tomat peenikesteks ribadeks.Haki hiinakapsas ja lõika tomat kuubikuteks.Kreeka pähkel haki kergelt läbi (kui on väga mõru võib eelnevalt tulisel pannil koos meega läbi kuumutada).Sega komponendid ja maitsesta vajadusel.


Mozzarella salat lavasi shipsidega 8 le inimesele

Mozzarella kaks pakki umbes 800gKirsstomat või tavaline tomat 500gPäikesekuivatatud tomat 50gPesto 1väike purk. u 100gLehtsalat potis 1tkLavash 1tkMust pipar

Sidrun 2tk

Valmistamine:

Lõika mozzarella kuubikuteks, kirsstomatid pooleks ja tomat väikesteks kuubikuteks.Päikesekuivatatud tomat nõruta sõelal kuivaks, tükelda peenikesteks ribadeks. Haki lehtsalat.Lavash tükelda umbes 2cm ruutudeks ja friteeri õlis, nõruta paberil liigne rasv. Võib ka küpsetada ahjus 165kraadi juures umbes 7 min.

Sega komponendid ja maitsesta värske pressitud sidrunimahla ja musta pipraga. Vajadusel lisada soola.

Soe oa-klaasnuudli krevetisalat röst seesamiseemnetega 8le inimesele

Küüslauk(värske) 4küüntIngver (värske) 20gThai Sweet Chilli kaste 100gvõi värske chilli kaun 1tk.Krevetid kooritud 300gMunavalge 4ja muna valgePorru (värske) 100gHiina kapsas 200gOa-klaasnuudlid 2pakkiKülmsuitsulõhe 150gSeesamiseemned röst 100gBalsamico äädikasSoja kasteKala kasteMaisiõli


Valmistamine:

Lõika puhastatud küüslauk, ingver ja, chilli väikesteks tükkideks (kui kasutad kastet, siis puudub selleks vajadus).Pane oa-klaasnuudlid külma vette likku selleks, et muutuksid pehmeks (umbes 2h).Nõruta nuudlid ja tükelda lühemaks. Tükelda porru ja kapsas ribadeks.Lõika külmsuitsulõhe väikesteks ribadeks.Rösti ilma õlita seesamiseemned kas ahjus või kuival pannil tihedalt segades kuni seemned muutuvad kuldseks.Aja wok pann kuumaks, lisa õli ja kuumuta kergelt läbi järgnevad komponendid (jätkuvalt segades):küüslauk, ingver, chilli. Lisa sinna juurde puhastatud krevetid ja kuumuta ning lisa munavalge.Järgnevalt lisa porru, hiina kapsas, klaasnuudlid, külmsuitsulõhe ja seesamiseemned.Maitsesta Balsamico`ga, soja kastme ja kala kastmega.Serveeri soojalt.


Shenhuani kalkuniliha täisteranuudlite ja päevalilleseemnetega 8le inimesele

Kalkuniliha 500gShenhuani valmiskaste 1pakkTäisteranuudlid 2pakkiKollase paprika ribad 100gHiina Kapsas 100gPuhastatud päevalilleseemned 100gToiduõli


Valmistamine:

Lõika puhastatud kalkuniliha umbes 0,5-2,5 cm suurusteks tükkideks.Keeda täisteranuudlid pehmeks (õpetus pakil), jahuta ja tükelda umbes 5 cm ribadeks.Puhasta paprika ja hiina kapsas ning tükelda peenikesteks ribadeks.Aja wok pann kuumaks - lisa õli ja kuumuta kergelt läbi kalkuniliha.Lisa sinna paprika ribad, kapsas ja puhastatud päevalilleseemned.Kui köögiviljad on kergelt läbi kuumutatud siis lisa neile Shenhuani valmiskaste ning täisteranuudlid ,

kuumuta läbi ja serveeri.

Köögivilja wok Hoi Sin`i kanaga 10le inimesele

Küüslauk(värske) 4küüntChilli (hakitud,värske) kaun 1tkIngver(värske) 20gPorgand(värske) 75gPorru(värske) 50gKanafilee 500g

Hoi Sini valmiskaste 250g(1purk)

Valmistamine:

Lõika puhastatud kanafilee umbes 0,5-2,5 cm suurusteks tükkideks.Lõigu puhastatud küüslauk, ingver, chilli väikesteks tükkideks.Tükelda porru, porgand peenikesteks ribadeks.Aja wok pann kuumaks, lisa õli ja kuumuta kergelt läbi järgnevad komponendid (jätkuvalt segades):küüslauk, ingver, chilli. Tükeldatud kanafilee, lisa porgand ja porru.

Kuumuta läbi ja vala sinna pealeHoi Sini valmiskaste. Serveeri koos alloleva toiduga...

Punane Jasmiiniriis sarapuupähklite ja aprikooside ja seedermänni seemnetega 10le inimesele

Jasmiiniriis 400g (üks pakk)Sarapuupähklid 100gAprikoosid kuivatatud 200gSeedermänni seemned 40gPäevalilleõli

Soja kaste

Valmistamine:

Keeda Jasmiiniriis pehmeks (õpetus pakil), loputa ja jahuta.Tükelda sarapuupähklid ning aprikoosid kuubikuteks (umbes 0,4 cm).

Aja wok pann kuumaks, lisa õli ja kuumuta kergelt läbi järgnevad komponendid (jätkuvalt segades): sarapuupähklid, aprikoosid, seedermänni seemned ning pestud riis. Vajadusel maitsesta Soja kastmega

Müsli-puuviljasalat Aloe Vera jogurtikasmega 8le inimesele

Apelsin 250gKiiwi 100gÕun 200gMelon 200gViinamari 100gMüsli 250g

Aloe Vera jogurt 1000g

Valmistamine:

Koori noaga apelsin, kiiv ja, melon . Tükelda apelsin alguses sektoriteks siis pooleks.Lõika kiivi umbes 0,5 mm ketasteks, siis neljaks. Melon tükelda kuubikuteks või melonipalli olemasolul pallideks.Õun lõika neljaks, puhasta ja viiluta u 0,5 mm tükkideks.NB! Aseta kohe õun peale tükeldamist Aloe Vera jogurtisse.Rösti müsli kergelt ahjus, komponendid omavahel ja serveeri.

Osale arutelus

  • Piret Birk

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Käsi­raamatud

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine