Efektne viit võib olla matistatud klaasipinnal või kleebisena

Viidaks sobivad traditsiooniliste materjalide kõrval ka klaas ja akrüülklaas.

BMR reklaamibüroo loovjuhi Tarvo Tangsoo sõnul on viitade paigaldamisel esmane nende selgus ja nähtavus, mistõttu need peaksid asuma silmade kõrgusel. "Kontori puhul on see kindlasti kõige mugavam kõrgus," soovitab Tangsoo. "Hästi rahvarohketes kohtades, näiteks suurtes hallides ja terminalides, on viidad jällegi paremini nähtavad siis, kui asuvad inimeste peadest pisut kõrgemal."

Tangsoo sõnul saab viitasid lasta näiteks akrüülklaasi sisse graveerida. "Eriti efektne on selline lahendus siis, kui viidad on tehtud valgustusega ning kirja juurest valgus murdub," selgitab Tangsoo. "Samuti kasutatakse tänapäeval päris palju kleebiskilesid. Kleebised ongi tunduvalt kasulikumad nii hinna poolest kui ka tulevikule mõeldes - kui firma näiteks mujale kolib, on kleebiseid võimalik ustelt väga vähese vaevaga eemaldada."

Eesti Sisearhitektide Liidu juhatuse esimees Priit Põldme leiab samuti, et viidad peaksid kontoris olema paigaldatud nii, et töötajad neid kergelt märkaks. "See võiks olla umbes 170 cm, ehk siis keskmise inimese silmade kõrgus. Kas ta on siis ukse peal või kõrval, ei oma enam nii suurt tähtsust."

Põldme arvates on viitasid eriti kasulik paigaldada klaasist ustele, millel ei ole nähtavaid triipe ega jooni. "See oleks ohutuse mõttes päris hea lahendus, kuna siis ei teki võimalust, et kiputaks uksest läbi jooksma - niisuguseid juhuseid on ette tulnud küll ja küll." Kuna klaasi sisse ei ole võimalik viitasid pressida, saab klaasi ainult kas matistada või kasutada pea sama efektset kleebist, tõdeb Põldme.

Viitasid on võimalik valmistada väga erinevatest materjalidest. "Näiteks kivist, messingist, alumiiniumist, roostevabast terasest," loetleb Põldme. "Viida paigaldamisel ja kujundamisel tuleb kindlasti arvesse võtta seda, millise kontoriga on üldse tegemist. Arvestada tuleb kogu kontori üldise kujundusega." Reklaamibüroos võiks tema arvates viitade kujundus olla mitte niivõrd konservatiivne, vaid pigem lõbusam, kasutades näiteks suuri numbreid ja tähti.

Max Disain Oü juhataja Raul Pero sõnul on viitade paigutamisel palju võimalusi, mis sõltuvad eelkõige konkreetse kontori eripäradest ja loomulikult mugavusest - et neid ikka võimalikult kerge märgata oleks. Ka Pero kinnitusel on levinuimad viidamaterjalid alumiinium, PVC ja messing. "Samuti on võimalik freesida või graveerida viidad klaasi sisse, aga tavaliselt eelistatakse PVCd siiski klaasile - see on tunduvalt odavam ja seda on ka lihtsam töödelda," lausub Pero ja lisab, et väga levinud ka tavapärasemad, standardsemad lahendused, millele pannakse lihtsalt kleebised külge.

Osale arutelus

 • Ketlin Rauk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg – V Spaa- ja Konverentsihotellis

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara