Õpetajatele ja sekretäridele tuuakse lilli ameti pärast

Nõukogude aja ametipäevadest on enamik kadunud, juurde on tulnud vaid sekretäride päev.

Kinnisvaraarendusega tegeleva Q Vara büroojuhi

Annika Vaikla
sõnul tähendab aprillikuu viimasel kesknädalal peetav sekretäride päev tema jaoks lillekimpu ülemustelt, töökaaslastega tordi söömist ja vaba päeva, et osaleda sekretäride konverentsil.

"Ma ei tea, kust ülemused teada said, et selline tähtpäev olemas on,"? ütles Annika. Tema sõnul sobib büroojuhi kohale inimene, kes on pidevalt heas tujus ja suudab mitme asjaga korraga tegeleda. "Kõige olulisem on büroojuhi töös aja planeerimine. Kui on parasjagu kümme asja pooleli ja tuleb üheteistkümnes ülesanne, siis on vaja välja mõelda, mis on vaja kõigepealt ära teha,"? selgitas Vaikla.

Sekretär loob õhkkonna

"Sekretäril pole tihti ette näidata suuri ja kasumlikke töötulemusi, aga ometi on just hea sekretär see, kes oma olemusega aitab kaasa töökeskkonna positiivsuse tõstmisele ja koostöö sujumisele,"? peab portaali sekretar.ee toimetaja Anne-Ly Sumre sekretäride päeva tähistamist vajalikuks. Tema sõnul hakatakse tihti sekretäri rolli hindama alles siis, kui sekretär on puhkusel või haige. "Siis ei suju midagi - asjad on otsas ja kadunud, telefonid helisevad katkematult, info ei liigu ja ülemus on närviline,"? kirjeldas Sumre tekkivat kaost kontoris.

Sekretäride päeva traditsioon sai alguse Ameerikast 1952. aastal, Eestis on seda tähistatud viimased kuus-seitse aastat. Kauem on Eestis tähistatud aga oktoobrikuist õpetajate päeva.

Õpetajad küll tavaliselt ametipäeval vaba päeva ei saa, kuid siiski on see päev Torma põhikooli õpetaja

ülle Sääliku
sõnul alati oodatud. Tema sõnul on see hommikust peale tore päev, alates õnnitlustest ja lõpetades pärastlõunase kohvilauaga. Ka ei ole õpetajad sel päeval koormatud tundide andmisega, sest seda teevad üheksanda klassi õpilased.

Harjumaal asuva Neeme küla rahvamaja juhataja

Maria-Marika Kurveti
sõnul tähistatakse külas kalurite päeva kolhoosiajast alates. Eelmisel aastal püüti basseinist angerjaid, sõideti võidu paadiga, peolt ei puudunud ka uhhaa ja suitsukala. "Elukutselisi kalamehi jääb küll iga aastaga vähemaks,"? tunnistas Kurvet.

Vedurimeeste ametiühingu juhatuse esimehe

Heino Rüütli
sõnul on augustikuine raudteelaste päev küll unustatud, kuid Eesti Raudtee ja Edelaraudtee peavad igal aastal suvepäevi.

Ametitähtpäevad

Unustatud nõukogudeaegsed ametipäevad"¢"¢ Kosmonautikapäev: 12. aprill"¢"¢ Ajakirjanduspäev: 5. mai"¢"¢ Raadiopäev, sidetöötajate püha: 7. mai"¢"¢ Piirivalvurite päev: 28. mai"¢"¢ Kaubandustöötajate päev: juuli viimane pühapäev"¢"¢ Raudteelaste päev: augusti esimene pühapäev

"¢"¢ Ehitajate päev: augusti teine pühapäev

Siiani tähistatakse:

"¢"¢ Sekretäride päev: aprillikuu viimane kesknädal"¢"¢ Õpetajate päev: 5. oktoober"¢"¢ Kalurite päev: juuli teine pühapäev

Osale arutelus

 • Anu Mägi

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara