Kuidas ära tunda kehva hingamist?

Ebapiisav hingamine tekib pingetest inimese hingamismehhanismis. üks märkidest võib olla näiteks sissehingamise ajal pingulduv kõht või siis jõuline või piiratud hingamine. Kontrollitud hingamine toimub pea-, kaela- või seljalihaste rakendamisel sellisel moel, mis pole üldsegi seotud kopsude ja diafragma hingamismehhanismiga.

Stressist tingituna esineb inimestel kalduvust ka hüperventilatsioonile. Hüperventilatsioon - ebaõige hingamine - võib tekkida reaktsiooniks hirmule või siis stressile. Kui diafragma hingamine funktsioneerib kehvasti, siis see tingib ka aeglast ainevahetust, vitaalsuse ja heaolutunde vähenemist.

70 % keha jääkproduktidest väljutatakse kopsude kaudu, 30% naha, uriini ja väljaheidete läbi. Niisiis põhjustavad kehvad hingamisharjumused paljude haiguste tekkimist.

Hea hingamine

Hea hingamise korral rindkere lihased laienevad külgedele ja kergelt üles ning kõht paisub sissehingamise ajal. Diafragma suurenenud liikuvus aitab masseerida kõhtu, maksa, pankreast, neere. Lisaks soodustab seedeorganite tööd, aktiviseerib vereringet ja lümfisüsteemi ning toitainete omastamist. Hea hingamine toetab head tervist ja terveid eluviise.

Hingamiskoolitus

Enda hingamist võib koolitada muutes selle "pingutuseta pingutuseks"?, kasutades piisavat kapasiteeti oma hingamismehhanismist. Selleks võib rakendada Biotagasisidet või hingamisõpetaja abi. Enda hingamise koolitamine aktiviseerib energiat ja treenib vastupidavust, emotsionaalset tasakaalu, võimaldab terveneda füüsilistest probleemidest, aitab valuga toime tulla, parandab keskendumisvõimet ning tõstab IQ"™d.

Kõige turvalisem on alustada hingamisega tegelemist individuaalsessioonides. Grupis osaledes ei pruugi kindlus- ja turvatunnet, mis on hingamise praktiseerimise juures oluline, alati piisavalt jätkuda. Hingamisega tegelemine on väga soovitav ka naistele radeduse ajal, et luua sidet veel sündimata beebiga ning valmistuda sünnituseks, mille ajal on piisav ja aktiivne hingamine üks vältimatu toetaja nii emale kui lapsele.

EQ arendamine

Teadliku hingamisega tegelemine toob inimeses välja tema harjumuslikud ja piiravad käitumismustrid, mis kunagi lapseeas on tekkinud, kuid nüüd täiskasvanueas teda enam ei toeta. Hingamine loob kontakti tõeliste ja sügavate tunnetega inimeses.Võimalik on vabaneda segavatest emotsioonidest, emotsionaalsest tasakaalutusest ning erinevatest sõltuvushäiretest.

Osale arutelus

 • Marika Tomberg

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara