LEEDU - Naaberriigid kutsuvad reisima

Paljud inimesed mõtlevad, et kui juba reisida, siis ikka võimalikult kaugele, kus on eksootiline loodus ja teistsugused inimesed. Nii ongi tavaks saanud, et eestlane tunneb küll Hispaaniat ja Egiptust, kuid naaberriikidest ei tea suurt midagi. Tegelikult leidub külastamisväärseid kohti ka üsna lähedal- nii Lätis, Leedus, Soomes kui Rootsis. Ja mis seal salata- praeguses hullumeelses maailmas mängib turvalisuski suurt rolli. Nõu annavad Estraveli töötajad Kadri Liiksaar, Evelyn Karming ja Siiri Smitt.

Reisi planeerides võiks ette teada, millised tingimused seab rahakott, mida teha tahad, milline on ümberkaudne marsruut ja kui pikka puhkust soovid, siis saab reisikonsultant ettekujutuse, mida tahetakse ning oskab soovitusi anda. Kuna mõni peatub vaid lukshotellis, teine tahab kämpingut, kolmas teatrisse minna ja neljas hoopis kalastada, võivad hinnad päris tugevasti kõikuda. Nii et reisi hind kujuneb vastavalt kliendi soovidele. Selge on aga see, et reisibüroost paketti osta tuleb tunduvalt odavam, kui maksta eraldi hotelli, bussi- laeva ning ekskursioonide eest. Hotelli näiteks telefoni teel broneerides teavitatakse sind vaid tavahindadest, reisibüroo seevastu on kursis sooduspakkumistega.

Sellepärast on sekretäril, kes reisi planeerimisega tegeleb, kõige kergem reisibüroo teenuseid kasutada. Sest büroo ka vastutab. Kui näiteks juhtub buss katki minema, saadab büroo uue, mis reisijad sihtpunkti viib. Vastasel juhul avastad end kompsudega võõra maa teelt ja keegi ei oska öelda, millal sa kohale jõuad.

LEEDU

Kui lennukiga Vilniusele läheneda, jääb silma igav tööstusmaastik. Seda suurem kontrast tekib vanalinnas, kus on hoopis teine miljöö. Teine miljöö juba sellepärast, et Vilnius asub keset maismaad, merd ju pole.

Vanalinn on ka siin omaette vaatamisväärsus. Kindlasti tasub külastada Peeter-Pauli katedraali, Gediminase mäge, torni ja kindluse muuseumi ning Leedu ajalooga seotud Ristimäge, mis on täis valgeid riste. Vaadata tasub ka katoliku kirikuid.

Elada saab

romantilises Shakespeare hotellis (www.shakespeare.lt), kus igal toal on vastavalt kirjaniku tegelaskujudele oma nimi (näiteks Romeo ja Julia tuba). WC-s istudes leiad enda eest laualt virna antiikseid raamatuid, mida ajaviiteks sirvida võib.

Külastajaid ootab ka Reval Hotel Lietuva.

Shiauliai on väike linn, kus end kohe koduselt tunned. Iga hotell on seal nagu omaette maailm, kuhu argimured sisse ei mahu. Hotell Mabri on näiteks endine klooster, kus kongid tubadeks ümber ehitatud. Linna kohta saad lisainfot www.?šsiauliai.lt.

Trakai jääb üsna Vilniuse lähedale ja selle linna vaatamisväärsus number üks on kahtlemata Trakai loss. Et Trakai oli kunagi Leedu pealinn, on tegemist rohkem linnuse kui lossiga (vt. www.trakai.lt). 

Osale arutelus

 • Maris Veerus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara