Lugeja kirjutab: Viisakas sekretär - müüt või tegelikkus?

Juba mõnda aega on mul peas kummitanud üks arvamus Tallinna sekretäride kohta, mis kuidagi rahu ei anna. Valgustan siin seda natuke põhjalikumalt, äkki saab asi pisut selgemaks...

Nimelt - mõned nädalad tagasi juhtus minu töökohta helistama keegi naisterahvas, kes tutvustas mingit projekti. Selle projekti käigus nõustatakse inimesi tasuta erinevatel teemadel, nagu investeerimine, raha kogumine, haridus, laste tuleviku kindlustamine jmt. Kuna töötan müügisekretärina, siis on üks minu töö osa loomulikult kõnedele vastamine (ja oma ülemuse rõõmuks ka taoliste, "ebaoluliste"? kõnede filtreerimine) ning nii jäingi lihtsalt huvist seda juttu kuulma. Et olen ka ise kunagi telefoniagendina töötanud, siis tean, KUI närvesööv ning tänamatu töö see on. Seega pole mul kombeks telefoni teel kõikvõimalikele pakkujatele nähvata- seda tehakse niigi, las siis mina olla üks väheseid ja meeldivaid erandeid. Pakkumine pakkumiseks, aga ühel hetkel peale pikka juttu öeldi mulle telefoni teisest otsast, et "teie olete üks väheseid sekretäre, kes viisakalt räägib ega nähva õelalt."? Et see pidavat just Tallinnas väga kombeks olema, erinevalt Tartust. Et ülikoolilinna sekretärid on tunduvalt viisakamad ning sõbralikumad.

Mida siis sellest arvata?

Kodulinna patrioodina pean kohe hakkama Tallinna sekretäre kaitsma, ent kuidas? Ei tahaks kuidagi seda müügiagenti uskuda, ent... kas tal võis siiski õigus olla? Enda kogemustest ei saa ma küll midagi sellist oma kodulinna ametiõdede kohta öelda (ja ma ei tee seda ainult nö "omade kaitsmiseks"?). Oma töös suheldes pole ma veel kordagi ühtki ebaviisakalt käituvat sekretäri kohanud. Või tuleb see nö "ebaviisakus"? sellest, et OMA tööd tehakse küll hästi, aga kõik, mis selle alla ei kuulu (a?´la uute teatmeteoste või sõnastike pakkumised), ei vääri ka viisakat vastukaja? Viisakalt ja kenasti saab ju ka ära öelda, kui huvi pole...

Või tuli see (väär)arusaam sellest, et pealinnas lihtsalt ON elutempo kiirem ja teistest kohtadest pärit inimestele ka tundub, et pealinlased on närvilisemad. Kuigi suuruselt teine, on Tartu ikka hoopis teistsugune. Sealne aeg käiks nagu aeglasemalt, inimesed lihtsalt kulgevad (mitte ei kiirusta närviliselt) ühest punktist teise, liiklus on palju rahulikum ja autosid on vähem. Võibolla just sellepärast tundume meie, pealinlased, teistele ka kurjemad ja ebaviisakamad.

On ju kõigil meil sõpru-tuttavaid-sugulasi, kes elavad maal või väiksemates linnades ja kellele elu Tallinnas vaat et võimatuna näib. Et kuidas on selles pöörases liikluses ja kuritegevusest lokkavatel tänavatel ja närvilises elukeskkonnas, kortermajades ja täistuubitud ning kohati räpases ühistranspordis üldse võimalik ellu jääda?

Ei tea. Olen lihtsalt niimoodi endamisi arutlenud. Sest tõelise Tallinna patrioodina võin julgelt öelda, et siin on hea koht elada ja töötada. Ja meie, sekretärid, ei ole ebaviisakad ega õelad. Juba sellepärast, et viisakus on osa meie tööst. Ja eriti seetõttu, et me ise TAHAME olla kenad ning viisakad!!!

Osale arutelus

 • Meelike Eenpuu-Villup

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara