Lugeja kirjutab: ühiselt koostatud KODUKORD aitab kollektiivil traditsioonid ja reeglid paika panna

Kelle või mille jaoks on vaja kodukorra reegleid? Tervisekaitseinspektsioon ja Tööinpektsioon seda ju ei nõua! Teada on, et ettekirjutatud reegleid on raskem omaks võtta, aga kui need on üheskoos tehtud, saame märkimisväärselt paremad tulemused.

AS Quattromedis sündis nimetatud dokument koolituse "Organisatsioon ja juhtimine" käigus. Kodukorra väljatöötamine oli koolituse üks eesmärke. ühine arutelu tööajal ja tööruumides poleks kindlasti nii head tulemust andnud ega ka võimalik olnud, seoses erineva töö iseloomu ning ka erineva tööajalise graafiku tõttu .

Tehes ettepanekuid firma kodukorra toimimise kohta, oleme sunnitud neile ka kaasa mõtlema ning nii sünnivadki kõige paremad ettepanekud, mida ka töötajate endi poolt aktsepteeritakse. Kõige selle juures ei peagi kehastuma surmtõsisteks inspektsioonitädideks, (-onudeks), vaid seda saab teha ka mõnusa huumoriga. Nõndaviisi pool naljaga see "kodukord"? tekkiski, kuid kus igas ettepanekus siiski tõeiva sees oli ning ühised tõekspidamised kirja pandi.

ühiselt loodud dokument sai kui firma testamendiks - nagu 10 käsku!

Toon siinkohal näitena mõned punktid AS Quattromedi kodukorrast :

1. Meie firmas sinatatakse üksteist!

Arusaadav, respekt üksteise suhtes kehtib ka sinatades.

2. Sünnipäevalaps toob tordi! Firma poolt peetakse sünnipäevalast lilledega meeles!

Selge , nii ei pea pead murdma sünnipäevahommikul, kas hakkab midagi juhtuma või salgan vaikselt selle tähtsa päeva maha.

3. Meil on imelised nimelised tassid!

Tavaks on saanud firma poolt kõigile töötajatele omanimeline tass kinkida. Imelise nipi üks eesmärke on selles, et siis ei kipu tassid pesemata vedelema jääma.

4. 4 x aastas on meil ühisüritused väljaspool Quattromedi.

Seda traditsiooni on meil õnnestunud täita 150 %-liselt!


5. Tööajal kontorist eemal viibides, teavitan sellest sekretäri!

Väga armas nõue, ei taha me ju keegi helistades umbmäärast vastust saada, et härra X läks välja ei tea kui kauaks.


6. Koduloomi tööle kaasa ei võeta!

7. Räägin oma firmast ainult head!

Ka sellised probleemid oli vaja omavahel selgeks rääkida.

Seega, ei midagi keerulist ega uut! Samas juhatab ja aitab kergemini sulanduda uue liikme kollektiivi.

Esimese dokumendina tutvustan uuele tööleasujale just firma kodukorra lehte. See ajab nii mõnegi silmad suureks - aga samas saab ta väga hästi selgeks lihtsad kodused reeglid, mida temalt oodatakse ja kuidas siin asjad käivad.

Olen tähele pannud, et ka külalised, kes märkavad stendil kõnealust dokumenti, peatuvad ja tunnevad huvi. (Siinkohal tuli mõte, et peaks selle armsa testamendi ära raamima ja talle meie puhketoa seinale auväärse koha leidma.)

Iga ettevõtte kollektiiv leiab kindlasti just temale sobivad kodukorra tavad ja reeglid. Sinna sobivad väga hästi just need pisikesed koduseadused, mida firma kohustuslikes eeskirjades (sisekorraeeskiri, tuleohutusjuhend jne), ei kirjeldata.

Viibime ju suurema aja oma päevast teise pere seltsis - tööpere seltsis nimelt. Kodukord aitab tekitada korraliku koduse tunde!

Osale arutelus

  • Anne Noop

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

02. aprill 2018

Uudised

Teabevara