Intervjuu VIA Media sekretäri Loore-Britt Nõlvikuga

29-aastane Loore-Britt Nõlvik on aktiivne ning tegus sekretär, kes korraldab oma firmas üritusi ja on enda sõnul "maja võti"?. Järgnevalt räägibki Loore-Britt oma tööst ja tulevikuplaanidest.


Tutvusta palun lühidalt end ja kellena töötad?

Olen rahulik ja tasakaalukas inimene. Töötan sekretärina meediaagentuuris VIA Media. Olen büroo sekretär, keda võib nimetada ka "maja võtmeks".

Peamised ülesanded tulevad ikka juhtidelt, kuid assisteerin meeleldi ka kõiki projektijuhte/meediaplaneerijaid jooksvates küsimustes. Põhitegevus on mul telefonikõnedele vastamine, meediaseire, kontorikorralduse eest vastutamine jpm.

Minult oodatakse korrektsust ja täpsust, lojaalsust oma asutusele ja kindlasti sõbralikkust ning positiivset ellusuhtumist. Kasuks tulevad veel enese kehtestamisoskus, tasakaalukus, tolerantsus, süsteemsus ja avatus. Mind on väga raske endast välja viia ja kui ka vahest harva on see juhtunud, siis pika viha pidaja ma pole. Olen enda ameti ja tööandjaga väga rahul. Mulle meeldib, kui ülemustega saab vabalt suhelda nii tööalaselt kui ka isiklikult.


Milline on Su haridus, mis koolides oled käinud ja kuidas oma praegusesse töökohta sattusid?

Sekretäril peab olema vähemalt keskharidus, kõrgema taseme sekretäridelt eeldatakse aga kutse- või rakendusliku kõrghariduse olemasolu. Hetkel on mul kesk-eri haridus.

Töökoha meediaagentuuris sain nii, et mind valiti kandideerijate seast välja ja kutsuti vestlusele. Peale vestlust helistati ja tehti proovi tööpäev. See oli minu jaoks uudne kogemus, ükski teine asutus ei ole varem teinud proovi tööpäeva.

Valiti ilmselt seetõttu,et mul oli siis seljataga juba 5-aastane sekretäritöö kogemus, samuti vastav haridus ja olin täis pealehakkamist ja tahtmist.


Millised on Su eelmised töökogemused?

Olen tööd teinud mitmel rindel, aga tööraamatu järgi oli minu esimene töökoht Alexela bensiinijaama müüja.

Alexelast läksin dekreeti ja lapse kõrvalt hakkasin käima Tallinna Kergetööstustehnikumis müügisekretäri eriala õppimas. Hariduse omandamise käigus läksin poole kohaga tööle sekretäriks tõlkebüroosse. Tööandja jäi minuga väga rahule ja jättis mu peale praktika aega tööle. Tõlkebüroos kogunes tööstaazhi 5 aastat. VIA Medias olen olnud peaaegu 2 aastat.

Mis on Sinu arvates sekretäri töös see "miski", miks tasub tänapäeval sekretär olla?

Sekretäri töö on äärmiselt tänuväärne amet. Hea sekretäri teeneks on see, kui kogu asjaajamine ja kontorikorraldus laabub tõrgeteta ja juhid võivad muretult pühenduda oma põhitööle. Sekretär peab vajutama õigetele nuppudele, et asutuses luua sõbralikku ja positiivset õhkkonda, mis soodustab efektiivset tööd, kuid ei jää märkamata ka külalistele. Aastatega olen aru saanud, et rahateenimine polegi kõige tähtsam, vaid hoopis töökeskkond, kus sa töötad. Head suhted on kõige alus. VIAs on tõesti sõbralikud ja lahedad inimesed. üritusi korraldame tihti, iga tähtpäev saab tähistatud ja see liidabki töötajaid aina enam ja enam.

Mis on sekretäri töös kõige raskem? Mis kõige meeldivam?

Raskem, hmm? Ei tulegi ühtegi rasket tööd meelde. Kõik, mida olen ette võtnud, on alati õnnestunud ja mina olen see inimene, kellele meeldib tööd teha. Mõnikord tekivad pisivead, aga ma arvan, et see käib asja juurde. Pealegi märkan neid pisivigu ainult mina.

Kõige meeldivam? Kõige rohkem meeldib mulle üritusi korraldada ja eriti hea meel on, kui kõik sujub plaanipäraselt ja üritusega jäädakse rahule.

Kas oled pigem traditsiooniline sekretär või on Sinu jaoks oluline ikkagi töö ja selle tegemine (mitte nt ülemäära tähtsustatud kontoririietus)?

Meil on väljakujunenud nii, et kõrgeid kontsi ja klassikalisi kostüüme meil igapäevaselt ei kanta. Küll aga on erandeid, kui on teada vähemalt päev ette, et väga tähtsad külalised on tulemas, siis ma panen kindlasti soliidsemalt riidesse. Iseenesest mulle see vaba stiil meeldib, vormiriietuses tunnen end alati nii ebamugavalt. Oluline on ikka töö ja selle tegemine.

Kas sekretär peab kindlasti olema naine või sobib ka mees sellele ametikohale? Miks?

Miks mees ei sobi? Sobib ja kuidas veel. Välismaal on meessekretärid rohkem levinud, seal ei ole midagi üllatavat selles, kui sekretäriks on mees. Aga miks ta ei peakski sobima, kui mehel on seljataga sekretäritöö kogemus, vastav haridus ja väga hea suhtlemisoskus, korrektsus, iseseisvus, algatusvõimelisus, operatiivsus jpm. Ma arvan, et mõnes mõttes meessekretär on isegi parem, aga eks Eesti tööturul on meessekretäridel väga raske tööd leida, kuna meil eelistatakse ikka naisi sekretäride ametikohtadele.

Millised on Sinu ootused-lootused-unistused seoses tööga? Kui palju mõtled karjäärile?

Jah, ega ma ei kavatse "surmani"? seda ametit pidada, tahaks ikka karjääriredelil tõusta. Kes ei tahaks? Näidake mulle ühte inimest, kes tahaks terve elu ühes ametis olla. See, kuidas ma näen oma elu tulevikku, mõjutab paljusid minu otsuseid olevikus. Võib ju loota saatusele või õnnelikule juhusele, kuid soovitud elulaadi saavutamise nimel tuleks eesmärke püstitada. Otsuste tegemisel on kasulik silmas pidada mitte ainult homse päeva vajadusi, vaid mõelda ka kaugematele eesmärkidele.

Millega vabal ajal tegeled, on Sul hobisid?

Põhiliselt veedan vaba aega koos perega. Mul on poeg, kellega käin päris tihti jalgrattaga sõitmas ja näiteks talvel kelgutamas. Eks tegelikult elus kõige tähtsam ongi perekond, kui lähedastega on kõik korras, sujub ka tööl kõik hästi.

üle kõige meeldib mulle aeroobika, mida ma harrastan ca 3 korda nädalas. üks minu elu unistus on saada aeroobikatreeneriks. See plaan on mul juba läbimõeldud ja eesmärgid paika pandud. Aga see ei saa olema minu põhitegevus, vaid pigem hobi peale tööd...

Osale arutelus

 • Meelike Eenpuu-Villup

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGEMENT BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

22. aprill 2018

Maxima otsib BÜROOJUHTI

Maxima Eesti OÜ

24. aprill 2018

Teabevara