Kuidas korraldada catering?´iga üritust

Toidukultuur on lahutamatu osa kultuurist ja hea toit pakub sama meeldejäävat naudingut ning head tuju nagu mõni muu ürituse osagi. Väga suure panuse sellesse kultuuri annabki catering. Cateringi all mõistetakse toitlustusteenuse osutamist väljaspool selle tavapärast keskkonda, see tähendab, et kliendi enda poolt valitud ruumides.

Kuigi catering"™i firma põhirõhk on suunatud toitlustamisele, pakuvad paljud ka üritusturundus teenust, see tähendab, et tellides toitlustust, on võimalik catering"™i poolt tellida ka ruumide renti, ruumide kaunistamist, meelelahutusosa ja muud, mis ürituse õnnestumiseks vaja läheb.

Järgnevas artiklis kirjeldame, kuidas korraldada catering?´iga üritust, millised nüansid on olulised valides catering firmat ja milline peaks olema kliendi hinnapäring. Artikkel on kirjutatud üle kümne aasta turul olnud juhtivaima toitlustusteenust pakkuva firma Oü Catering Service tööde ja tegemiste põhjal.

Kuidas alustada?

Aeg on ürituse planeerimisel üks tähtsamaid faktoreid. Mida varem te sellega pihta hakkate, seda rohkem on aega mõelda läbi ka pisemad detailid ja ettevalmistus tuleb põhjalikum. Loomulikult on võimalik üritust korraldada ka üleöö, kuid mida rohkem planeerimisele aega anda, seda efektiivsem tulemus on.

Esmasel pöördumisel catering?´i poole võiks klient esitada teenusepakkujale selge nägemuse ja idee korraldatava ürituse kohta. Kõige tähtsam on paika panna eesmärk - mille jaoks üritus korraldatakse. Kui ürituse käigus saab eesmärk täidetud, on rahul nii teie külalised kui ka teie ise.

Catering firmat tellides võiks klient arvestada juba ruumide, ürituse kava, meelelahutusosa olemasoluga. Seda kergem on catering firmal paika panna omapoolsed nüansid ja ära täita tühimikud toiduga. Näiteks, mida lühem ja sisutihedam on planeeritav üritus, seda vähem pööratakse tähelepanu toidule. Samas esineb ka vastupidiseid situatsioone, kus rõhutakse just rikkalikule toidulauale. Kes mida tähtsaks peab. Valikuid on palju, mille vahel leida just teile meelepärasem lahendus.

Esitades hinnapäringut

Teinud selgeks ürituse eesmärgi, jõuame järgmise olulise punkti juurde, mil pöördutakse catering?´i poole. Et catering mõistaks teie ürituse eesmärke ja suudaks teha parima pakkumise, võiks klient silmas pidada alljärgnevaid punkte:

* ürituse aeg * Toimumise koht * Külaliste arv * Inventari olemasolu (lauad, toolid, toidunõud) * Võimaluse korral eelarve * ürituse temaatika

* Toidu ja jookide eelistused (suupisted, lõiked).

Mida rohkem informatsiooni catering firma kliendilt saab, seda lihtsamaks teeb tellija nii oma kui ka teenusepakkuja töö.

Planeerides üritust, soovitame ära kuulata ka catering?´i personali soovitused, kuna võib esineda asju, mille peale klient kohe tulla ei oska ja mis võib hiljem ürituse kestel saatuslikuks veaks osutuda.

Midagi spetsiifilist

Kindlasti paljud catering?´i tellinud firmad juba teavad, mida ja kuidas tellida oma üritusele. Kuid on inimesi, kellele on arusaamatuks jäänud erinevate ürituste mitmesuguste laudade spetsiifilised nimetused.

* Ametlik bankett
- üks enim levinud banketiliike, kus külalised istuvad laua taga ja kelnerid serveerivad toidu külalisele individuaalselt.

* Rootsi laud
- toit on asetatud serveerimislauale ning külalised tulevad ja tõstavad endale ise soovitud toidu taldrikule või lasevad seda teha teenindajail laua juures.

* FurÅ?ettlaud -
tegu on püstijala üritusega ning toit on serveeritud selliselt, et teda saaks süüa vaid kahvliga või näppude vahelt.

Kindlasti ei pea neid pähe õppima, vaid lähtudes ürituse eesmärgist ja etiketist, aitab catering valida just teile sobivama lauatüübi.

Kuidas valida catering?´i?

Nagu ka paljudes teistes äri valdkondades on catering?´i teenusepakkujate turul tihe konkurents. On vägagi loomulik, kui ürituse korraldaja saadab päringu mitmesse eri catering firmasse, et nende põhjal valida endale sobivaim. Tänapäeva kiires elutempos üritame võita kõiges: ajas, rahas ja teeninduse kvaliteedis. Kuid esmase mulje teenusepakkujast määrab suhtumine klienti kui potentsiaalsesse tellijasse. Meie pikaajalise töökogemuse põhjal julgen väita, et oleme suutnud pakkuda klientidele paindlikku ja sõbralikku suhtumist, mis on endaga kaasa toonud väga palju uusi koostööpartnereid. Kindlasti peaks klient ka silmas pidama pakutava toidu ja teenuse ning hinna suhet, sest ennekõik makstakse ikkagi hea ja kvaliteetse toidu eest.

Pakkumise kinnitamine

Olles mitmete pakkumiste põhjal välja valinud oma ürituse korraldamiseks teile sobivama cateringi, tuleb tellimus ka kinnitada. Tehes seda siis meili teel või suuliselt. Alati ei tasu internetile lootma jääda, kuna esineb mitmesuguseid tehnilisi ja muid probleeme ja teie poolt edastatav informatsioon ei pruugi teenusepakkujani jõuda. Kindlasti võiks ära oodata ka catering"™i vastus kinnitusele ja kui see mingil põhjusel teieni ei jõua, on kindlam suuliselt üle kontrollida. Samuti kontrollivad ka catering firmad oma vastuseta jäänud tellimused kindlasti üle. Saanud kinnituse, lepitakse kokku aeg, et kohtuda kohas, kus saab toimuma planeeritav üritus. Toimumiskoht silme ees, aitab paika panna kõik ürituseks vajalikud detailid.

Kokkuvõtteks:

Tulemas on suvi. Väga paljud teist on kindlasti mõelnud oma firma suvepäevadele. Loodan, et see artikkel aitab teid ürituste organiseerimisel ning annab juurde kindlust pöörduda oma vastavate soovidega catering teenuse pakkuja poole.

Osale arutelus

  • Kätlyn Leemet

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Värske ja erakordselt särav koht stiilseks firmapeoks – Olympic Casino Olümpia

Smokingus härrad, õhtukleitides daamid, bigbänd, kabaree, särisev pinge Black Jacki lauas ja erutav kõlin automaadisaalis – ei, see pole James Bondi uue filmi treiler, vaid firmaüritus Tallinna kõige põnevamas peokohas, Olympic Casino Olümpias.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine